Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

char_t 

všechny recenze uživatele

Stejná krevní skupina jako všechny Fast & Furious, jen s tím rozdílem, že tahle ústřední dvojice se ještě nevyčerpala tolik, jako Dieselova parta, a hlavně se nebere tolik vážně. Jen pár auto-honiček vyměnila za nějaké ty hi-tech nesmysly a zachraňování světa. A jedno prapodivné cameo Ryana Reynoldse, který si od Deadpoola zjevně píše svoje dialogy jedině sám. Kupodivu ale tahle slátanina celkem šlape a na ty dvě hoďky zabaví. Ale další díl snad netřeba, díky. 60 % ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Popcornově blízké FF7, zde navíc s větší náloží buddy humoru, kdy pošťuchování těch dvou je prostě zábava. Jinak tu máme klasické bondovské propriety, jako je cestování přes celý svět, padoucha co chce zničit lidstvo a nějaké ty technické hračičky. K tomu navíc propriety FF serií jako jsou nabušená auta, šílené honičky a rodina :). Příjemný akční oddech. 75% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Paradoxně lepší, než poslední Rychle a zběsile. I když se film občasných keců o rodině nevyhne, je jich tu tak třikrát méně, což je hodně vítaná změna. Zároveň je to velice zábavné sci-fi, které ztrácí dech až ke konci a dokonce si z toho zapamatuju nějakou scénu. Čtvrtá hvězdička je spíš díky porovnání s osmým Rychle a zběsile, ale i tak jí dám rád. ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Průmyslově (terciárně) zpracované potraviny nebo ultrazpracované potraviny jsou potraviny komerčně vyrobené průmyslovým zpracováním potravinových surovin za účelem zjednodušit a zlevnit jejich výrobu, skladování, přípravu a konzumaci a zároveň upravit jejich chuť. Zpracované potraviny jsou snadno dostupné kvůli typicky dlouhé skladovatelnosti a snadno konzumovatelné díky jejich zpracování. Takové potraviny obvykle obsahují potravinářské přídatné látky (aditiva), vysoké množství soli, cukru a jejich konzumace je spojena s zvýšeným rizikem rakoviny a různých civilizačních chorob. Výrobci ultrazpracovaných potravin jsou typicky korporace, jejichž prioritou je finanční zisk, ne zdraví zákazníků nebo výživová hodnota potravin. [Wikipedia] ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Chlapci hláškují o ostošest, je tu spousta výbuchů a honiček... takové normální béčko. Neurazí, člověk se zasměje a pak rychle zapomene. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Hobbs a Shaw se snaží navzájem škorpit, občas se i zasmějete. Ale víc, například,  když Kus Šutru (The Rock) stáhne za řetěz jednou rukou vojenskej vrtulník a namotá ten řetěz na kladku. Ale co čekat od machrů z Rychle&Zběsile 😄 Prostě akční přeplácaná jízda, která udělá wžuuuuum a je pryč. ()

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Brouzdáním v temných vodách jsem se dostala k filmu, který jsem měla tu smůlu vidět v kině, ale zapomněla jsem ho ohodnotit. Bohužel si pamatuji naprosto přesně, jak to tehdy bylo. Už se budu asi opakovat, ale opět jsem byla zatažena svými 3 kamarády na tuhle debilitu. Film nedává vůbec smysl, jak bývá u Rychle a zběsile poslední dobou zvykem. Na trapnohumoru si ujížděli jen moji kamarádi, kteří se při srkání hnusné a předražené Pepsi pořád smáli. ABSOLUTNĚ jsem nepochopila čemu. A to humoru dokonale rozumím. Němý úžas v očích 30letých chlapců při akčních scénách, kdy motorka podjede náklaďák a auto padá ze srázu mi opravdu hlava nebrala. Jestliže jste typický sledovatel Rychle a zběsile (super kára, nejlépe na splátky, tuningové srazy, pár exekucí na krku, každou chvíli jiná šťabajzna, růženec na zpětném zrcátku,…), tak se vám film opravdu líbit bude. Ale jestliže jste vyspělí jedinci a takovéto povrchní věci, jako nablýskané fáro, nezaujímají nejvyšší příčky vašich životních hodnot, tak je to opravdu jen ztráta času. Fakt to nebylo vtipný, bylo to bez pořádného děje, bez pěkné hudby, bez logiky, bez fyzikálních zákonů, prostě bez všeho. Ani u toho nešlo vypnout a prostě jen sledovat, jak si film hrál na víc než na odpad, který si zaslouží. Film je zkrátka dělaný pro jiné publikum než jsem já. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Hodně akce, scénář který se nebere vážně a super ústřední duo. Takže radši si dám průměrnou popcornovku s Rockem a Stathamem než další rodinné dobrodružství s Dieselem. Jedině co mě mrzí je to že Leitch to od Wicka dopracoval k takový blbině. 5/10 ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Rychle a zběsile se proměnilo v pohádku kombinovanou s akčňákem. Postavy, které působily aspoň trochu uvěřitelně, byly zaměněny za Johnsonovy béčkové supermany. Děj je zbytečně rozmělňován jakýmisi camey hvězd- nechápu epizody s Mirren, Reynoldsem a Hartem. A nahradit aspoň trochu uvěřitelné scény scénami typu- chlap drží vrtulník na řetězu nebo po 4 elektrošocích hrdinové bojují jako by se nechumelilo.... Korunu všemu daly rádoby vážné patetické scény- rodina, Samoa ad. přehnané do těžko uvěřitelné přitroublosti. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický spin-offový zpestření série Fast and Furious. Jo, v jádru je to blbina se silně béčkovym scénářem, ve kterym lze občas logiku hledat jen těžko a dokonce se narozdíl od série objevujou sci-fi prvky (vytuněnej záporák). Jenže takhle testosteronem, akcí a hláškama nabušenej biják s atmosférou osmdesátkovejch / devadesátkovejch akčních béček se fakt v dnešní době jen tak nevidí. Tvůrci si evidentně byli naprosto vědomí toho, že žádnej oskarovej majstrštyk netočej, takže nechyběl nadhled a nic se nebralo zbytečně vážně. Dokonce se občas střílelo do vlastních řad (např. parodická narážka na motiv rodiny z původní série v podobě Hobbsova návratu na Samou). Špičkování dvojice Hobbs-Shaw spolehlivě fungovalo (dokonce si myslim, že ho mohlo být klidně ještě víc), Idris Elba by solidní záporák a potěšila i evropská výprava. Ale nejdůležitější je, že je tenhle biják hlavně stejně zábavnej jako přepálenej (takže hodně), přičemž je to ve výsledku hrozně fajn žánrová podivaná. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tento film som na konci náročného týždňa potreboval. Jednoduchý akčný výplach v ktorom sa hláškuje ostošesť a celé kino sa baví. Vzájomné špičkovanie Rocka a Stahama síce miestami pôsobí trochu nasilu, ale keď to začne drhnúť tak Vanessa Kirby im ochotne pomôže. Paradoxne mi možno chýbalo viac totálne over the top momentov z hlavnej série Rýchlo a zbesilo, takto som mal pocit, že sa držíme zbytočne moc pri zemi. Aj tak je fajn vidieť čas od času čistokrvný akčný film bez komiksových postáv s mega rozpočtom. 7+/10 PS: Okamžite chcem vidieť spin off s RR a KH, ich nečakané cameá boli to najvtipnešie na celkom filme. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Práve pri pozeraní tohto filmu som si spomenul na asi najlepší Rockov snímok Vitajte v džungli. Tiež sa jednalo o nesúrodú dvojicu hlavných predstaviteľov, ktorý však hýrili vtipom a vzájomnou chémiou. Bohužiaľ z nostalgie ma vytrhol pohľad na dvoch akčných veľraptorov, ktorý nezvládali medzi sebou povedať ani jednu vetu bez toho, aby to nevyznelo trápne. Ja viem, že film je prosto film a že je všetko jednoducho hrané, ale keď vás vtipné dialógy nebavia a pri pozeraní sa hanbíte, keď akčné scény sú neprehľadné a hlavne neskutočne nereálne a keď do toho všetkého pozeráte na príbeh, ktorý nemá konca kraja, ale pritom sa v ňom nič zaujímavé nedeje, asi to potom nie je celkom v poriadku. Škoda lebo Statham je sympaťák a Johnson zase drsňák, ale čo z toho keď to celé vyznelo do prázdna a pritom to malo potenciál byť dobrou akčnou komédiou. ()

Juvecz 

všechny recenze uživatele

2 hvězdy, a to jedna za herecké obsazení a druhá za pár vtipných momentů, více si toho tento film bohužel nezaslouží.... ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

To iskrenie ktoré skvele  fungovalo v rýchlo a zbesilo 8 v krátkych skečoch tu rozhodne až tak nestačí na celý samostatný film.T o premeriavanie pinďúrov začne byť po 15 minútach pekne otravné. Vannesa je sexi a Deadpool má ako vždy dobré šplechy.Pre mňa dosť velké sklamanie. Nemuselo to byť až také "macho" movie. To že sa fyzikálne zákony pri akčných filmoch poriadne ohybajú sme si už asi všetci zvykli.Tu však žiadne fyzikálne zákony ani nemajú. Po druhom pozretí predsa len jednu hvieždu prihadzujem. Má s tým kurva niekto nejaký problém? ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Je to pozerateľné, popravde ma to miestami dosť bavilo ale od FF6 táto séria nepriniesla stále nič nové. Hodnotenie si ten film zaslúži nízke pretože vypnutie hlavy bolo nutné. (50%) ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Když to vemu jako akční film tak to jsou slabý 2*.. prostě protože se tam dějou totální píčoviny. Ale když to vemu jako akční komedii, tak to jsou silný 4* .. prostě protože jsem se skvěle bavil. U některých hlášek sem se fakt upřímně zasmál a akční scény nepoleví celou dlouhou stopáž. Takže ve výsledku silný 3* ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Spin-off se skvělým castingem.Jinak je to ale pěkná blbost, jak se dá v této sérii očekávat. Nikdy nekončící šílená akce, hloupý příběh tak tak držící pohromadě a ucházející chemie mezi postavami. Víceméně všechno, co tahle série dlouhodobě nabízí. Otázka je, zda to stačí, 4* ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile to hýří akcí ale nemá to už koule. Vše drží nad vodou jen hlavní dvojka Johnson / Statham, která ale už tak trochu vykrádá své postavy vtipností z minulých dílů. Už se zde není moc čemu divit a tenhle díl považuji za zcela zbytečný. Tohle nemá se značkou F&F nic společného. 5/10 ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama