Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Recenze uživatele Šandík k tomuto seriálu (14)

Strážmistr Topinka (2019) 

Po prvním díle nesmírně pozitivní dojem z (na tuzemské poměry) dobře zvládnuté bláznivé komedie se, po každém dalším díle, mění v intenzivní pocit, že to tvůrci asi fakt myslí vážně, což je opravdu dost smutné... Celkový dojem: 55% ()

Zločin na poště (2019) (E01) 

Tohle je čirá crazy komedie a jako taková mě dostala a nesmírně potěšila a to prakticky od prvního záběru. Mikuš je se svou zvláštní umanutostí, perfekcionismem a zároveň nepraktičností naprosto fantastický, ostatní herci mu přihrávají nesmírně zdatně a celý děj, až na několik menších zaškobrtnutí, téměř nemá slabá místa. Jestliže něco nechápu, tak snad jednině chladné přijetí zde... Celkový dojem: 80% ()

Zločin v penzionu (2019) (E02) 

Trochu slabší než první díl, o fous víc vaty, ale obecně stále velmi slušná zábava. Dětičky ve školce naprosto k sežrání ;o) Celkový dojem: 75% ()

Zločin na farmě (2019) (E03) 

Seriál má zatím lehounce sestupnou tendenci. Ve třetím dílu nalezneme nejen kongeniální scény jako je například noční sledovačka či závěrečná policejní bitka, ale také scény slabší, například bizarní ovčí převleky. Podobné nápady jistě fungovaly ve scénáři, ne tolik na place... Celkový dojem: 70% ()

Zločin v ordinaci (2019) (E04) 

Bohužel, slabší a slabší. Podivné fakt neznamená vtipné... 60% ()

Zločin na hřišti (2019) (E05) 

Komisař Majer tentokrát naprosto excelentní: "Pohleďte, stopky ukazují jasně" "Sadistický sadař" "Naštěstí ho bude snadné v zahradě vystopkovat"... Všechno ostatní je žel bída a utrpení, byť "pokousání vzteklým krtkem" se cení alespoň za tu snahu... Celkový dojem: 55% ()

Zločin na tanečním parketu (2019) (E06) 

Opět žádný skvost, byť jde rozhodně o zajímavější díl než ty předchozí... 65% ()

Zločin na křižovatce (2019) (E07) 

Některé vtípky poměrně slušné, jiné úplně pitomé. Že je Topinka totální dřevák, který by se bez pravidelně sledované detektivky a mnoha rad jiných lidí nedokázal ani zavázat tkaničky by tolik nevadilo, to je prostě určitá stylizace a na tu jsem ochoten přistoupit stejně, jako jsem byl svého času ochoten přistoupit na stylizaci například Divadla Sklep. Co mi však vadí velmi je to, že ta stylizace zkrátka ve výsledku příliš nefunguje. Většinou se úplně není čemu smát, nemluvě o tom, že poněkud slaboduše v tomhle seriálu jednají vlastně všichni... Celkový dojem: 55% ()

Zločin ve zkušebně (2019) (E08) 

Za mě osobně, velmi příjemné překvapení. Nadsázkou prošpikovaný humor funguje výborně a vyřešení případu je vskutku nečekané. Celkový dojem: 80% ()

Zločin ve vlaku (2019) (E09) 

Bohužel, opět pád do nemastného neslaného průměru. Topinka vítězí tam, kde se tvůrci nebojí absurdního humoru. Jakmile začnou konstruovat "reálný příběh", jsou naprosto v koncích. Takže milí tvůrci, více modrých Radegastů a méně "příběhů ze života" prosím. Ve vašem vlastním zájmu... Celkový dojem: 65% ()

Zločin v knihovně (2019) (E11) 

Ehm... Vím že v tomhle seriálu se na nějakou fakticitu nehraje, ale pokud by šlo skutečně o plaketu z hliníku a navíc, podle všeho, vytvořenou před rokem 1916, byl by to velezajímavý unikát, neboť v té době se hliník doslova vyvažoval zlatem a i později, až do druhé světové války, se pro přílišnou nákladnost využíval pouze na drobné předměty nebo tam, kde takříkajíc nebylo zbytí. Ještě ke všemu, když už to "bylo z hliníku", proč to má sádrový zvuk a je to natřené bronzovou barvou? Ha, strážmistře Štrosi? Ano, zajisté laciný padělek... Jednu hvězdičku přihazuji za komisaře Majera, opět zcela dokonalého. ()

Zločin v kostele (2019) (E12) 

Tak to byla teda "zapeklitá" historie... Co k tomu říct? Ve filmech, i těch opravdu dobrých, se zpravidla o výtvarných dílech tvrdí nehorázné pitomosti a tenhle Topinka v žádném případě není výjimkou: 1) Malířské cykly křížové cesty jsou zpravidla nejméně hodnotnou součástí umělecké výbavy kostelů. Pochází většinou z 19. století, malíři je malovali jak na běžícícm pásu podle jednoho mustru, bez nejmenší snahy po originalitě nebo výjimečnosti, a výroba jejich falz se tedy ekonomicky v žádném případě nemůže vyplatit, protože namalování podobného obrazu je bezpochyby dražší než takový obraz sám o sobě. 2) Samozřejmě ano, existují i výjimečněji dochované cykly z druhé poloviny 18. století, ty jsou poněkud cennější, ovšem to v žádném případě nebyl tenhle případ, neb to bylo čiré 19. století, umělecky téměř bezcenné. 3) Korunu tomu dodávají zcela novodobé rámy i moderní provedení rubových částí pláten. 4) Malovat jakoukoli kopii či odborně posuzovat obraz podle fotografie 10x15 cm je obecně na pár facek. Nesmysl, totální kravina. 5) Třešničkou na dortu v přehlídce nesmyslností byla návštěva onoho "profesora", jež na plátně předváděl výkon hodný žáčka šesté třídy, když mu paní učitelka zadá namalovat "abstraktní obraz". Zkrátka a jednoduše, reálie příběhu opět totálně naivní a zoufale nezvládnuté. Jen na okraj poznamenávám, že za panem farářem se na návštěvy obvykle chodí na faru, ne do kostela a že samozřejmě prakticky každý kostel u nás, v němž po nájezdech zlodějů z devadesátých let zůstal jakýkoli alespoň trochu cennější mobiliář, má elektronické zabezpečovací zařízení... Celkový dojem: 50% ()

Zločin na svatbě (2019) (E13) 

Topinka skončil přesně tak jak po většinu dílů probíhal... Neví čí je. Zcela vážně míněné scény se proplétají s těmi dokonale absurdními, sem tam se mihne milý vtípek v podobě farářem oprašovaného kříže "na paměť farních kuchařek", místy jde o čirou trapnost. Klasická zápletka se záměnou dvou podobných krabiček je v tomto případě zkomplikovaná existencí dalších dvou krabiček obdobných, no zkrátka. Mohl by to být obstojný seriál, kdyby se někdo hned na počátku rozhod, cože to vlastně chce točit a pak se toho držel... Celkový dojem: 60% ()

Reklama

Reklama