Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Recenze uživatele cheyene k tomuto seriálu (7)

Strážmistr Topinka (2019) 

V porovnání s Doktorem Martinem je to přece jenom slabší. Zajímavé je, že epizody, v nichž se Ellinger objeví (ideálně i s Irenou), nabírají zábavnější charakter. Že je Strážmistr Topinka průměrnou záležitostí, nenáročnou oddechovkou a někdy až jednoduchou záležitostí, je asi jasné, a kdo od tohoto počinu očekává nějaké sofistikované krimi, musí být nutně zklamán. Stejného rozčarování se patrně dostane všem, kteří vyhlížejí oduševnělý humor. Seriál o Topinkovi baví zejména tím, jak triviální je, bezelstností hlavního hrdiny a zápalu do policejní práce a ambicí se vypracovat ke kriminálce do Ostravy. Z vedlejších rolí nejvíce pobaví a potěší Jiří Bartoška, Marek Taclík a Jenovéfa Boková. Jak jsem uvedl na začátku komentáře, přítomnost M. Donutila a G. Marcinkové rovněž pokaždé potěší a je škoda, že jejich prostor je tu menší, než který měl Tomáš Topinka v případě Doktora Martina. ()

Zločin na poště (2019) (E01) 

Na rozjezd to sice nebylo nic závratného, ale řada scén tu dokázala pobavit. S přivřenýma očima 4*. ()

Zločin na farmě (2019) (E03) 

Možná, že skrz absurditu s převlekem nebo scénkám s Elingerem jsem této oddechovce ochoten dát 4*. ()

Zločin v ordinaci (2019) (E04) 

Díky většímu prostoru pro doktora Martina mi tato epizoda přišla lepší. Sice v některých místech byla taková hluchá, ale jako oddechovka to bylo stále fajn. Objektivně tak ty 3*, dávám ale 4*. ()

Zločin na hřišti (2019) (E05) 

Zatím možná nejzábavnější díl! Dostatek prostoru pro Elingera, zdařilé fórky, fajn zápletka,.... a ten finální mač pobavil. ()

Zločin na tanečním parketu (2019) (E06) 

Příjemné vybočení od předešlých dílů. Vraždy, akce, střelba,... Nechyběl ani humor a jsem rád za Irenu na scéně. Dr. Elinger se tu jen mihl, což je škoda, ale i přesto nadprůměrná epizoda v rámci seriálu. ()

Zločin na křižovatce (2019) (E07) 

Trošku slabší epizoda. Tentokrát bez Ireny a Martina Elingera. Topinka však dokázal v řadě situací pobavit. ()

Reklama

Reklama