Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Recenze (95)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi důležitý film, protože takový už po Floydovi nikdo nikdy nenatočí (no možná s nebílými lidmi) a proto mírně nadhodnotím. Už teď je to relikvie. Dojde vám to při posledních větách, které Tomas Jane utrousí směrem k bažantovi, který si prožil pekelnou noc. Série policejních zásahů (brilantně i když nijak originálně vypointovaná) ukazuje odvrácenou stranu našeho světa. Ten není šedý, zůstal černobílý, jen se tvrdě pracuje, aby mluvit o tom bylo špatné a trestatelné. Četl jsi na škole 1984? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná ve stylu Patroly. Film se odehrává během jedné noci kdy nováček LAPD a zkušený veterán spolu zažívají první noc plnou kriminality a bezútěšnosti. Skvělé dialogy, skvělí herci, solidní kamera a intenzivní finále. Bavilo, zaujalo, překvapilo, tohle se opravdu povedlo. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to komplikované.“ – „To znamená čo?“ – „Že to nie je jednoduché.“ Na Patrolu sa to nechytá, ale každý, kto má rád policajné drámy odohrávajúce sa behom jednej služby (Training Day, 21 Bridges), príde si relatívne na svoje. Najpozitívnejší dojem v dosť smrtiacej stopáži napokon zanechá masívny Thomas Jane, ktorý toho nakecá strašne veľa, ale iba málo k veci, no keď už povie niečo k veci, stojí to za to a treba si to vypočuť a nechať si to prejsť hlavou (najmä rôzne chuťovky ohľadom nevďačnej policajnej práce). Produkcia: Alec Baldwin. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní "sleduj mě a uč se" policejní krimi, kde naplno vyniká sex-appeal Los Angeles, veterán Thomas Jane a celkově temný, tvrdý pohled na téma předpisy X realita. Bavila mě jak konverzace, tak zásahy během noční hlídky, Souza za mě jasný příslib do budoucna. The Guardian ve verdiktu nepřekvapuje: "This witlessly macho crime drama is tedious enough but asking us to sympathise with trigger-happy lawmen is beyond the pale." ...bělošská mačo dvojka hlavních hrdinů, jediná význámnější ženská postava je feťačka, klasický stereotyp co černoch to potížista, nebezpečná republikánská verze zákona & pořádku, zkrátka toxický a samá špatná :) <3 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Training Night. Rozjezd dobrý, seznamování nováčka s rutinou nočního výjezdu mě bavilo díky dobře napsaným dialogům, výbornému Janeovi a noční atmosféře, později se to kvůli absentující příběhové kostře začíná trochu táhnout (byť samozřejmě dobře tušíte, že to celé směřuje k závěrečnému setkání s bankovními lupiči) a závěr je slušně dramatický a napínavý. Solidní policejní film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Náročná noční šichta, která má pro někoho charakter iniciační a pro jiného až na jednu záchrannou misi okorale rutinní. Thomas Jane dává tu mentorskou roli mazácky (jeho pracovně-životní moudra měla mít v policejní radiokomunikaci vlastní kódová označení), občas probleskne nějaké slovo do pranice k současným „blue lives don´t matter“ náladám a celkově se ukáže, že na té profesi v časech, kdy pytel hrubne a záplaty se zjemňují, je černobílé jen to služební auto. Škoda, že je Souza režisérský rook. Ayer by to poslal o level výš.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle svět je krutej. A jen obtížně se drží na uzdě. Los Angeles nejsou jen obchodní čtvrtě, výrobní průmysl a filmová studia. Jsou to i ulice plné feťáků, prostitutek, zoufalců, násilníků a lidského dna. Policejní uniforma pro ně nic neznamená. Vůz 14. První služba. První noční. K ostřílenému mazákovi (Thomas Jane) přisedá bažant, který před chvílí zvracel. Otec byl polda, on čeká rodinu. Jeho školící parťák vidí svět bez příkras. Trápí ho, jak se jeho práce za poslední dekády změnila. Nechce být ustrašeným byrokratem. Teď brázdí v policejním autě ulice a snaží se řešit problémy dřív, než mu přerostou přes hlavu. Už osm let stará (a o level lepší) Patrola sázela na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed akce. Tady je to podobné, jen o dost méně syrové. Naše dvojka tam usměrňuje opilou zástupkyni prachaté mládeže, tam chytá drobného zlodějíčka, tam oznamuje úmrtí příbuzným, tam řeší trable fetující vdovy Janeova mrtvého parťáka. A po celou noční šichtu vnímáme, že za bílého dne dva lupiči vybrali banku Union Trust, střílí bez varování a pořád jsou na útěku. I když se hodně povídá a pár scén je navíc, výsledek je intenzivní a pohlcující. A to je sama o sobě velká pochvala. Velmi poctivé tři hvězdy. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE IS THE WORLD INSIDE THIS SQUAD CAR AND THERE'S EVERYTHING ELSE OUTSIDE OF IT." ------------------ Kto niekedy čakal dôstojného duchovného nástupcu Training Day či Patroly (a nie len nejaký obyčajný povrchný film o polišoch a banditoch), práve sa dočkal a práve ho dostal. Psychológia postáv tu hrá veľkú rolu, na nej sa aj stavia, nedosahuje však úrovne vyššie spomenutých klasík, hoci priestor ísť do hĺbky bol. Atmosféra jednej temnej noci v špinavom Meste anjelov fungovala, zásluhu si berie mimo iného aj hudba. Ak Crown Vic videl David Ayer, rozhodne bol nadšený, jasal a možno aj slintal. Ja som tiež. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné, nikterak úžasně, celkově tedy průměrné policejní drama z první noci nováčka. Po shlédnutí se ale okamžitě vypaří z hlavy, stejně jako pára nad hrncem... No ale pořád lepší než Training Day. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Temný polda a hodný polda. Léty prověřený i provařený formát. První má zkušenosti na rozdávání, o zločinu v nočních losangelských ulicích ví hodně a je školicím důstojníkem toho druhého, který je zelenáč, co má před sebou premiéru na noční službě, doma má těhotnou manželku a čeká ho perná noc, kdy zločin nespí. Život oběma mužům v uniformách komplikuje sled závažných i méně závažných událostí. I tak jim zbude prostor i čas na policejní filosofii, kterou má ten služebně starší policista v malíčku. Joel Souza zřejmě miluje nepříliš bezpečný noční život a policejní deníky L.A., tudíž se rozhodl, že početnou rodinu thrillerů obdobného zaměření rozšíří ještě o jeden duchaplný vlastní počin. Na jednu noční (pro)hlídku města naverboval policejní dvojku Thomas Jane a Luke Kleintank, která svoji okružní jízdu zvládá s absolutním hereckým přehledem a působí dojmem, že jsou s policejní uniformou tu inkriminovanou noc dokonale srostlí. Jejich službu z filmového hlediska kazí vlastně jen celkově tmavý vizuál a absence většího finálního třesku. Do rajonu jim vlezou různá šílená individua, včetně dvojice silně neoblíbených kolegů z konkurenčního okrsku, kteří si libují v násilí a svoji agresivitu dávají náležitě najevo. Vykutálená dvojka ve složení Josh Hopkins a David Krumholtz si říkají rovnou o spin off. Není ale ani nouze o paničku Scottie Thompson v rozhaleném županu i zle vypadající Bridget Moynahan na drogách. Film asi celkově moc vývojem děje a zobrazovanými událostmi příliš nepřekvapí. Mnohé už v různých variantách bylo k vidění v obdobně laděných filmech. Charaktery obou hlavních představitelů jsou jasně čitelné a předvídatelné. Režisér si vytyčil zřejmý cíl, kdy chce dokázat, že v realistickém obrazu tmavých ulic vyniká jeho um, tudíž uznávám jeho tvůrčí zápal. A postup z téměř céčkové ligy do horních pater béčkové pracující s áčkovými prostředky zahájil s nasazením a odhodláním točit solidní filmy/thrillery. 8/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane je sice drsnej a sem tam i hláškuje, ale celý film neutáhne. Ten rookie mi přišel nesympatický a celej děj až na konec takovej nic o ničem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sčasti je to Patrola a sčasti Training Day. Training day hlavne tým postavením zelenáča v aute. Dialógovo už samozrejme nie, tam Denzela ťažko niekto dá. Čo nám tento film odhalil? Skutočnosť, že prostitútky sú ujačané kravy, zväčša furt nafetované. Chudera Emma Ishta tu podala nadľudský herecký výkon za minútu: 100 krát fakjúúú. Asi slovník z brandže. Film prináša niekedy aj dialógovo pekne vyhranené situácie, či už s drsnými chlapíkmi z auta odvedľa, alebo aj medzi policajtami samotnými. Napriek tomu je však príbehovo tak nejak prázdny, chýba mi tu silnejšia nosná línia, často to len vyznelo, že sa na tých uliciach deje len prostitúcia a násilie a všetci ľudia sú len psychopati, ktorí nerešpektujú políciu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Crown Vic vypráví staromódní policejní příběh o dvou policistech na hlídce. Jeden je veterán a druhý ucho. Zápletka je jednoduchá, má to jeden konflikt. Nechá vám to oči přilepené na obrazovce / plátně a trpěliví diváci budou odměněni. Žánrové pozorování dnešní denní policejní práce ukazuje sílů a zranitelnost mužů v policejních uniformách. Je to dobrý film, který ale nepřekročí hranice policie . ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Poctivý film. Zaslúži si byť v červených číslach a preto, ale nielen preto, mu udeľujem poctivých 5 policajných rajónov. "Letmý" pohľad do ulíc Mesta Anjelov, kde pod rúškom noci pulzuje kriminálne peklo na zemi. Skvele vystavaný scenár, surové, ale funkčné dialógy, dusivá atmosféra a suverénne herecké výkony. To všetko udrží divákovu pozornosť až do úplného záveru aj bez zbesilého strihu, neustálej akcie a bezduchých formalistických efektov. Svojou atmosférou odpudzujúcej "imperialistickej hniloby", mi to pripomenulo PEVNOSŤ APAČOV V BRONXE. (4.9.2020) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Takový „(ne)normální“ první den v nové práci. Poldové to jednoduché nemají – zvláště pak v samotné USA. Pomalu každý magor tam má zbraň, drogy – úchyláci na každém rohu – no místo, kde bych poldu nechtěl dělat ani omylem. Zvlášť když většina kriminálníků je černých nebo Hispánci ale bacha na rasismus…Místy docela zajímavá, nekompromisní a i lehce brutální podívaná, místy neskutečná nuda, spousta keců o hovně, no na víc jak průměrné ohodnocení to nevidím. Co se hereckých výkonů týče, taky žádná extra sláva, ale Thomas Jane jasný tahoun filmu, Luke Kleintank jen přicmrndával – navíc ty jeho telefonáty se ženou byly trapně otravné - Bridget Moynahan zahrála tu fetku (matku) celkem důvěryhodně – a jako bonbonek tu máme tu šílenou krávu Scottie Thompson, kterou někdo šmíruje a ráda se odhaluje před policajty. To finále mohlo být víc vygradované. Každopádně na první šichtu toho zažili sakra dost, asi bych se po tom všem na to vysral (kdybych byl v bažantově kůži)… ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavé policejní jednohubka, že začátku se mu líbilo mluvení mezi policajty a rozjezd celého příběhu, mělo to totiž něco do sebe. Postupem přišla nějaká akce a to kouzlo se začalo vytracet škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že Janea bych dost možná poznal až někdy v půlce filmu, nebýt toho, že jsem o něm věděl předem. Vytepaná palice a anglický knírek ho dost změnily. To ale není podstatný. Podstatný je, že Crown Vic je parádní oldschoolová kriminálka o nevděčný a nelehký policajtský robotě, biják velepříjemně temnej a s koulema jako tenisáky, od kterýho jsem se nemohl odtrhnout a chlastal kvůli němu abych neusnul colu jako vodu, takže zejtra budu v práci málo použitelnej. Zároveň je to ale taky biják plnej šablonovitejch dialogů a hlavně scénáristicky dost přestřelenej, přehnanej. To, co se Janeovi a jeho parťákovi zelenáči přihodí za jednu noční službu, se nejspíš většině poldů (i těch městských) nepřihodí za celej jejich dlouhej služební život. Na druhou stranu podobný filmy si na nějaký věrný zobrazování reality nehrajou, takže si nechám kritický pindy na jindy, tohle se mi totiž fakt hodně líbilo. A líbila se mi i závěrečná slova (připisovaná tu Orwellovi) o tom, že "lidi můžou v noci spát klidně ve svých postelích jen proto, že existují drsní muži, kteří jsou připraveni konat násilí za ně". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Crown Vic je jakýmsi záznamem noční směny nováčka a ostříleného policisty, v němž sledujeme jak rutinní práci, tak i tu dramatičtější, při níž létají kulky vzduchem. Celý snímek ale nemá v podstatě žádný větší dějový oblouk, jelikož po většinu času jsme svědky drobných epizodek, z nichž jen pár se ke konci nějak vyřeší. Toto by sice ani tak nevadilo, avšak rozvláčné tempo a pomalý rozjezd poměrně značně ovlivňují celkový dojem. Ve finále tedy z Crown Vic vzejde atmosférická jednohubka, při níž se ale neubráníte dojmu, že to šlo celé pojmout daleko, ale daleko lépe. „There is the world inside this squad car and there's everything else outside of it.“ ()

Reklama

Reklama