Reklama

Reklama

Neviditelné hledí

(seriál)
  • Východní Německo Das unsichtbare Visier (více)
Východní Německo, (1973–1979), 21 h 29 min (Minutáž: 60–117 min)

Režie:

Peter Hagen

Hrají:

Armin Mueller-Stahl, Siegfried Loyda, Hannjo Hasse, Helga Göring, Walter Niklaus, Jessy Rameik, Klaus Gehrke, Marie Málková, Alfred Struwe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál produkovala televize NDR ve spolupráci se studiem DEFA pro celovečerní filmy. Hlavním hrdinou je Werner Bredebusch (Armin Mueller-Stahl), který pod krycím jménem Achim Detjen pracuje v SRN pro rozvědku NDR. (sator)

Recenze (11)

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušný špionážní seriál, ale jen do 9. dílu. A to proto, že pak zde již nehraje Armin Mueller-Stahl a že díly už nepsali Bonhoff se Schauerem, ani se na nich nepodíleli. Tato autorská dvojice totiž dokázala ještě vyvážit, kdy co říct, aby to nebyl komunistický patos, měla smysl pro napětí i určitou logiku věci. Achim Detjen jakožto v podstatě trojitý agent byl takový východoněmecký Bond, ale řemeslně šlo o velmi slušně odvedenou práci. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi vybavuje díl, kdy Werner řešil atentát na dopravní letadlo v Portugalsku. A když pak pátral v muzeu masek, bylo to docela děsivé. Seriál hodně dobrý a dávám za čtyři hvězdy. Možná si někdo všiml, že první díl začíná stejně jako 30 případů. Hlavní hrdina se taky vrací vlakem do vlasti ze zajetí. Akorát z té druhé strany. A nesmím zapomenout na úvodní znělku, ta je taky výborná. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Vo Východnom Nemecku bol seriál veľmi populárny, lebo miešal atraktívne žánry - politicko špionážny akčný thriller. Pochopiteľne sme mali možnosť podeliť sa s nimi o dojmy v našej televízii. Treba uznať, že v socializme boli podobné seriály veľmi úspešné ( u nás Zeman, v Poľsku Klos, v Rusku Stirlitz ). Tento bol azda najodvážnejší vo vyzdvihovaní vlastnej štátnej bezpečnosti ( STASI ), taktiež sa, ak si dobre pamätám odohrával na exotických miestach a bol atraktívne natočený. ()

mikroslar 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Achima Detjena fakt obdivoval- bylo mi tak sedm a lepil  jsem modely letadel a chtěl být agentem. Bývalý letec, co se stal agentem splňoval všechny moje představy o správném vzoru- Na rozdíl od Majora Zemana v něm bylo méně ideologie a natočen byl přece jen trochu moderněji než Kapitán Klos (k Bondovi jsem se v 74´ ještě nedostal). Nedávno jsem si pár dílů pustil na DVD- odhlédnouce od nostalgie se na to kupodivu dalo koukat. Je to dramatičtější než Major Zeman a Armin Mueller Stahl měl své charisma i v době kdy někteří Němci měli ve státním znaku kružítko s kladivem. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série byla produkovala televize NDR ve spolupráci se studiem DEFA pro celovečerní filmy. Hlavním hrdinou je Werner Bredebusch (Armin Mueller-Stahl) , který pod krycím jménem Achim Detjen pracuje v SRN pro rozvědku NDR. Propagandistický 16 ti dílný seriál se připravoval ve spolupráci se STASI, německou státní bezpečností a vznikal od roku 1973 do roku 1979. Pro seriál bylo napsáno volné pokračování, už jako celovečerní snímek pod názvem Feuerdrachen, ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)
  • Seriál se připravoval ve spolupráci se STASI, německou státní bezpečností. (sator)
  • Filmová hudba Waltera Kubiczecka byla natolik úspěšná, že v NDR vyšla na dvou LP deskách („Das unsichtbare Visier“ – 1979, „Heiße Spur“ – 1984) a třech singlech u vydavatelství AMIGA. Verze použité na deskách se od dřívějších verzí použitých ve filmu lišily mimo jiné větším použitím dechů a doprovodného sboru. Většinu skladeb vydaných na obou LP deskách nahrál orchestr Waltera Kubiczecka. Některé skladby zahrál orchestr Lothara Stuckarta, včetně nových verzí „Tentakel“ a „Maskentanz“. Kromě toho je v několika skladbách slyšet vokály několika známých zpěvaček, například Gerdy Gabriel a Gerti Möller. (sator)

Reklama

Reklama