Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Recenze (662)

Miagy 

všechny recenze uživatele

Dejovo jednoduchšie pokračovanie "mlčania" rozdelilo divákov na dva tábory. Ja patrím do toho, ktorý aj toto dielo považujú za jedno výnimočné, zvrátené, mrazivé a neuveriteľne atmosférické dielo. Herecké výkony v ničom nezaostávajú, zmena hlavnej protagonistky takmer nebadateľná. Plných 5* ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Cítím, že svými 4* nejsem (aspoň ze svého pohledu) zcela objektivní. Nejraději bych dal 3, protože z řemeslného hlediska to není až tak skvělé, ale příběh o extrémně inteligentním a "zvláštním" lékaři HL mi tak silně učaroval už v dětství, že zkrátka nemohu jinak. Těžko můžeme tento film srovnávat s Mlčením jehňátek nebo Červeným drakem, je bezesporu nejslabší. Ale má své zvláštní neopominutelné kouzlo. Příběh jsem před léty nejdříve četl, proto mě v první chvíli alternativní konec urazil. Ale s určitým časovým odstupem musím uznat, že není zase až tak špatný. Rozhodně vyjadřuje Lecterův vztah ke Clarice. Bohužel - a to je nejhorší okolnost tohoto filmu - tam chybí vztah Clarice k Lecterovi. Škoda, mohlo to být o trochu lepší... ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Hannibal je mainstreamovejší, efektnejší a skratkovitejší, než jeho predchodca. Nemá také dobré dialógy, ani tak fantasticky zinscenované zásadné scény. Jedinou, naozaj dobrou, je tá operná, v ktorej Scott naplno ukazuje svoje vizuálne majstrovstvo. Scenár varí z vody a občas ustrelí až príliš (prasatá). Hopkins skôr ikonický, než by niečo veľké hral. Julianne je za Jodie kvalitná náhrada, hrá svedomito a dobre, ale je ťažšie si na ňu zvyknúť. Najlepšie dojmy tak zanechá Giancarlo Giannini ako taliansky policajt. Jeho linka je na filme najzaujímavejšia. Kvalitný film, ale ako pokračovanie legendárneho originálu zbytočný. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Na tomto místě nutno podotknouti, že málokdy se podaří filmem vystihnout dokonalost příběhu v psané podobě. No a tady se to právě úplně nepovedlo.. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Pokračování neúspěšného Mlčení.. Začátek je trošku pozvolnejsi..ale pak se to rozjede.. Škoda Jodie..ale musím říci že Julliane to zvládla na jedničku a je stejně půvabná .. Itálie je malebna a takovej obesenec z kterého padají střeva tomu ještě více pomůže :) .. Scénka u závěrečné večeře Tooop...stejně jako malý chlapec v letadle..který kostuje od Hannibala :) 80% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

“Cejtím tvoji píču” druhý diel ma bavil predsa len o málinko viac ako pôvodné ticho ovečiek. Nie som fanúšikom Mlčania a ani kanibal Hannibal ma nijako zvlášť nedesil v originále. Na druhej strane, Jodie je o dosť krajšia ako Juliana. Možno aj o tri triedy, ale to nevadí. Dvojka proste prekonala slabú jednotku. Maska Garyho Oldmana bola famózna a to ako k tomu došlo bolo dokonalé. Husia koža všade ty kokos. Priznávam, scenár mal nejaké tie diery deravé, ale odpustiteľné. No a nápad s prasiatkmi, tak to bola lahôdka. Pre mňa nepochopiteľné, ako môže niekto chcieť len kvôli peniazom chytať sám známe živé zlo. Hanni bol čisté nefalšované zlo a každý kto ku nemu prechovával čo i len štipku obdivu je chuj. Príjemný surový srilerík od Ridlyho. “Musím se přiznat, že vážne uvažuji o tom, že vám snim ženu”. Mňam mňam. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

O dost lepší a působivější pokračování poněkud přeceňovaného Mlčení jehňátek. Italská poprava v duchu historických tradic i závěrečná hostina stály rozhodně za to. Zajímavé je, že i tentokrát mi byla hlavní hrdinka ukradená. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

02.05.2021: 2* Oproti jedničce je to prostě slabota. Zápletka a vypořádání se se situacemi jsou zajímavé na pohled, ale už to není ta niterná hra jako v jedničce - to, co mě doopravdy dostalo do kolen. Ale to je samozřejmě těžké, když už pan profesor není přímo v okovech. Navíc moc nemusím Julianne Moore, což mému výslednému hodnocení také nepomáhá. Ale Anthony Hopkins je samozřejmě boží. A postava Raye Liotty konečně dostala to, co si zasloužila. Takže pár nezapomenutelných momentů se tam určitě najde. ()

2scha 

všechny recenze uživatele

Smůla tohodle filmu je ta, že má předchůdce Mlčení jehňátek. Jinak se rozhodně nejedná o špatný film. ()

Dzun 

všechny recenze uživatele

Přestože Ridley Scott dělal co uměl, ze špatnýho scénáře nic víc nevymačkal...Část z Florencie je podle mě docela zdařilá, zatímco děj z Ameriky výrazně pokulhává a to platí i o závěru. K hereckým kvalitám Anthonyho Hopkinse se snad ani nemá cenu vyjadřovat a Julianne Moore z mýho pohledu nezklamala, i když J. Foster to není:) ()

FrankieCZ 

všechny recenze uživatele

Exemplární ukázka toho, jak se nemá dělat adaptace knihy pro filmové plátno. Nevadilo by mi, kdyby se tvůrci TROCHU odchýlili od toho, co Harris vymyslel, ale naprosto mu přepsat závěr jen proto, aby to zpohodlnělého diváka, nedej bože, nešokovalo, je v tomhle případě smrtící chyba. V knize má celý příběh smysl a je završen, pravda trochu nečekaným, ale logickým závěrem. Ve filmu z oné logiky nezůstalo prakticky nic. Vzpomínám, že když jsem šel z kina, konstatoval jsem, že v celém filmu je JEDINÝ záběr, který mne zaujal. Zbytek mne buď nechal chladným, nebo mne vysloveně štval. Škoda promarněné příležitosti... ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

Velice vydařené navázání na Mlčení jehňátek, které laik, který se neponoří do atmosféry celé serie, dostatečně neocení. Ale já ketrý tuto serii považuji za dosavad nejlepší, kde po po 1. díle nepříjde katastrofa jako u jiných filmů, nýbrž film který dokonale navazuje a opět uchvacuje (alespoň mě) vynikajícím výkonem Anthonyho Hopkinse alias Dr. Hannibala Lectera ... ()

Tales 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přijde o dost horší, než Mlčení jehňátek a to mam R.Scotta rád. Bohužel tady nějak nefunguje scénář, což by zas nebylo nějak extra hrozný, ale co mě nejvíc sralo, tak byla Julianne Moore, která nahradila Jodie Foster. Vůbec se mi nelíbila, ať už herecky, nebo prostě tim, že se tam nehodila a jejím chováním. Hopkins je samozřejmě dobrej, ale myslim, že celý to sám neutáhne, protože jako vždy nemá zas tolik prostoru. Film je navíc docela zdlouhavej. ()

Averelli

všechny recenze uživatele

Za filmové zpracování sice dávám 5*, ale kdyby se film držel předlohy, tak by dostal minimálně 10* :) Anthony Hopkins už pro mě nadosmrti bude Hannibal Lecter a musím říct že nahrazení Jodie Foster Julianne Moore byl dobrý nápad.. Jodie přece jen byla příliš éterická na těžce zkoušenou osobnost kterou v noci budí naříkání jehňátek.. a upřímně si ji neumím představit v úvodní scéně filmu, ani v akčnějších záběrech při "záchraně" dr. Lectera.. a co si budeme povídat, když už mám koukat na holku co běží po lese, chci vidět holku a ne vílu :) Julianne Moore je plnohodnotnou partnerkou ve hře byrokracie FBI a přiznám se že i když čtu Mlčení jehňátek tak ve Starlingové vidím spíš Mooreovou :) Jedinou chybou jsou "zadní vrátka" tohoto filmu pro pokračování, a to konec filmu.. V knize je to "romantický konec" kdy Starlingová s Lecterem cestují po světě jako pár a myslím že hned po večeři, kdy je hlavním chodem mozeček blbečka z FBI je to nejromantičtější pasáž knihy :) Verdikt : za 5* ale knížku si přečtu častěji :) ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Že Jodie Foster neučinkuje ve třetím díle série o Hannibalu Lecterovi ani tak nevadí, Julie Moore je mi sympatická stejně, daleko horší je, že nová agentka Starling má úplně přepsán charakter a vůbec v ní nepoznávám původní Starling, kromě herecké obměny na hlavní ženské roli Hannibal nepřináší nic nového, nemá žádnou větší zápletku a nepřináší nijaké rozuzlení, bohužel. Zkrátka jedna dvě dobré scény film nedělají a divím se, že A. Hopkins bídu tohoto snímku nepoznal a pustil se do natáčení, Hannibal Lecter by zbytečnost snímku poznal už podle titulní strany scénáře. Dojezte svůj předkrm a připravte se, následující chod bude k smrti dobrý. ()

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama