Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ms. Marvel? more like Ms. Midvel...... Chtěl bych tomu dát víc za tu jinakost a žánrovou variabilitu poněvadž jsem vždycky rád když Marvel experimentuje, jenže ta superhrdinská linka - která je v podstatě jeden velkej teaser na druhej díl Captain Marvel - mi fakt nesedla a tuplem nebavila. Zásadní problém taky tkví v tom, že už začínám být přehlcenej marvelovskejma seriálama - jelikož ve filmový podobě by daný koncepty byly mnohonásobně zajímavější - a celkově fází 4 která čítá 6 filmů a 7 seriálů s fakt k posrání velkou stopáží 50 hodin, ačkoliv nemá žádnou konkrétní vizi, protože krom pár čestných výjimek (No Way Home, Loki, Moon Knight, Multiverse of Madness) jde o relativně průměrný stand-alone projekty který připomínaj prefabrikáty pásový výroby – u Disneyho zkrátka hraje prim kvantita před kvalitou. A přestože nás čeká ještě mnoho překvápek a splnění fanouškovských snů v podobě Multiverza, panuje u mě dojem, že se studio Zázrak po ENDGAME paradoxně vyčerpalo...... no a kdo seriál odsuzuje jen proto že hlavní hrdinka je pákistánka je prvotřídní pičus. Druhá série není potřeba. Ale jako zvuková kulisa ujde. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Bohužel, tahle marvelácká minisérie mi vůbec nesedla. Ještě tak první tři díly jsem protekčně dal 3* s čistým průměrem, nějaký ten nadějný náběh do děje to mělo, ale efekty mizerné a o nějakých zajímavých super schopností tu vůbec není řeč. Hlavní hrdinka Kamala mě vůbec nebavila. Jako asi se trochu snažila, ale působila naivně pitomě + ty její trapné puberťácké hlášky. Akce též nic moc + výše zmíněné efekty. Poslední díl dějově nepůsobil nejhůře, nic nelogického jsem zde nenašel, ale co je mi to platné, když mě to vůbec nebavilo. Neříkám, že je to nějaký úplný brak, ale do MCU vesmíru bych to teda neřadil. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Byť to ako posledná časť, tak tomu dám o hviezdu, hviezdu a pol viac, takto to skončilo ako lepšie dve hviezdy, ale stále ťažký podpriemer od Marvelu. Kašlem na to, že to bolo cielené pre teen publikum, na to som bol pripravený po prvých traileroch aj komentoch. Problém bol v akcii, resp. absencii akcie. Smallville bol tiež teen seriál, rovnako kopa iných samozrejme nových komixových seriálov a napriek tomu dokázali mať v každej epizóde z každého rožku trošku, tu boli fajn epizódy, posledná vyslovene výborná, hlavne finále, ale boli tam aj totálne mimo suché epizódy. Za slušné spracovanie mytológie, resp. dávkovanie mysteriózna a neznáma by som možno vedel prihliadnuť ešte pol hviezdy vyššie, ale to je maximum. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po WandaVision a What if.. asi nejlepší seriál od MCU, daleko nad sračkami typu Hawkeye nebo FaWS. Jasně, to origální prostředí spojené s Pákistánem a jeho historií dělá hodně, ale asi nejlepší je, že postavy jsou tentokrát naprosto normální a chovají se i většinu času tak. A nakonec tomu odpustí i ty místy hlušší momenty. No a ten komixový pohyb v pozadí, to je vyloženě laskominka. 75% P.S. Mám takový pocit, že Kamala bude do budoucna docela důležitou postavu pro celé MCU. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"CO HLEDÁŠ, HLEDÁ TEBE." Obrovská výhoda na začátek - je to krátké. 6 dílů, to je ráj, když si představím, že jiní by to klidně natahovali 4x tolik! Další výhoda - sympatická hlavní hrdinka, zahraná solidně, casting tedy v pohodě. Pár dalších kladů by se potom ještě našlo (spíš mírných plusek), ovšem celkově tak ten průměr, nic, bez čeho by se MCU neobešlo :-) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Věta otce Kamaly (Mohan Kapur): „Aamir, if you don’t stop praying long enough to put some food in your mouth, one day you will starve to death,“ na začátku epizody, je přímo převzata ze sešitu „Ms. Marvel #1“ z února 2014. (Kubaaa97)
  • Na vytvoření postavy Kamaly Khan/Ms. Marvel se podíleli čtyři autoři – Sana Amanat, Stephen Wacker, G. Willow Wilson a Adrian Alphona. Jako nepojmenovaná postava se poprvé objevila v sešitu „Captain Marvel (Vol. 7) #14“ a jako Ms. Marvel poprvé v sešitu „All-New Marvel NOW! Point One #1.NOW“. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama