Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 19

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 19

Recenze (365)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to furt lepší, než ´Quantumania´ a opravdu si myslím, že režisérka Nia DaCosta je talentovaná (viz. předchozí povedený ´Candyman´). Problém je v tom, že ona sama prohlásila, že chtěla natočit film, na který by se s chutí podívala její malá dcerka. A to je ono. Cílovka téhle matlaniny je věkově někde mezi 5 lety a rannou pubertou, zbytek tenhle na sílu tlačený girl-power manifest asi bude těžko trávit, navíc se záporačkou, která je největším castingovým omylem v celé marvelovské franšíze. Ano, má to jeden vtipný nápad (flerkeni za doprovodu hudby A. L. Webbera), sledovat zbytek je ale zábavný pouze v ujištění, jak je Marvel v naprosté křeči a neví kudy kam. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fúúú, Marvel je pekne v hajzli, keď s týmto prišli do kina. Neuveriteľná slabota, oproti tomu, čo predvádzali tak desať rokov dozadu. Už Captain Marvel mi prišla celkom slabá a malo zábavná, no toto je ešte horšie. Čista paródia a to herecké obsadenie des, už mi tam chýbala len Číňanka. Vizuál tiež nič moc, aspoň, že ta akcia ako ta ušla. Okrem nej je plusom ešte aj Nick Fury, ktorý je aj v pokročilom veku najväčším frajerom. Zhrnuté a podčiarknuté, celá tato feministická jazda sa vôbec nepodarila. P.S.: nezabudnite na scénu za titulkami, ktorá je asi jediná zaujímavá a dokáže prekvapiť. 40% - 2* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// PLUS: Iman Vellani je opět bezprostřední a kouzelná, oblíbená Brie Larson, krásné (nové) světy a efekty na úrovni, akce relativně přehledná, Goose dostal více prostoru, výborné dvě potitulkové scény, máme se na co těšit MÍNUS: český dabing tomu podráží nohy, režie je z těch méně kvalitních, záporačka je slabší a to teď nemyslím silou, herečky v hlavních rolích to překvapivě neutáhnou, výrazně tu chybí někdo ze Strážců, nebo někdo takový, ve Špalíčku už chtějí za lístek 275 korun, asi chtějí zkrachovat, se nedivím, že do multiplexu moc lidí nechodí./// Shrnutí: Pro mě nejočekávanější film roku má zároveň nejslabší ohlasy na kvalitu ve srovnání s ostatními filmy Marvelu. Zatím nemohu posoudit, jestli je to opravdu nejslabší film, ale žádný Zázrak se nekoná. I pro mě jako pro cílovku to bylo sice koukatelné, ale určitě jsem nebyl uchvácen nebo ohromen. Dokonce bych si tu našel i pár trapných míst (planeta na které se mluví zpěvem), chemie mezi hrdinkami moc nefunguje, různé technické vysvětlivky nejsou moc srozumitelné, akce ač přehledná, tak není ohromující. Přesto zůstávám dál fanouškem a těším se na další filmy a seriály./// Celkem 67%/// ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi hrozně líto, že právě tady se srazila žánrová divácká únava, toxicita fandomu (kdo říká, že tu žádná není, ten ať si projde libovolné diskuzní fórum) a nešťastné načasování. Dokážu samozřejmě respektovat fakt, že spousta lidí se ve vesmíru ztrácí a že právě tady je onen průsečík, který nejvíc ukazuje, že vybruslit z podobného labyrintu není jednoduché. Nejde o propojení dvou filmových sérií, tady je záhodno nakoukat hned několik televizních seriálů, kdy Ms. Marvel a Wandavision jsou úplnou nutností pro smysluplnost zážitku. K tomu si pamatovat / zopakovat Captain Marvel a Avengers: Endgame, seřadit si přibližnou časovou linii, držet v hlavě, co vše k tomuhle překošatému vesmíru patří, patřit bude nebo patřit může. Je to nekončící úkol a že se v něm rád rochním já, neznamená, že to tak mají i ostatní a upřímně, jít do kina vypnout a nemoct úplně vypnout je pochopitelná výtka. Bohužel mám pocit, že právě tady veřejnost odmítla udělat byť jen jeden krok vstříc filmu a to výsledku zákonitě ublíží. A když raněný leží, proč si ještě nekopnout. Pro mě Marvels ale září světlem nevídaným. Nevím, jak přesně se to povedlo, protože žánrově je scénář trochu míchanice, spojení hlavních Zázraků s Monicou mohlo dopadnout vynucenou odbočkou, ale právě naopak. Síla přátelství, ta obyčejná hnací rychlost mnoha dobrodružných trháků tu je v první řadě, v té druhé pak už klasická stájová menší týmovka a boj s pochopitelným záporákem v cizích světech. Volá se po klasických dobrodružných filmech, kde je vtip, sympatičtí herci, krásné herečky, super postavy, které divák chce vidět opakovaně. To všechno tady je, na stříbrném podnose. Nenechte si tenhle chod zošklivit, jednou nám bude chybět. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Barvičky a nuda. Disney chrlí ročně minimálně vyšší jednotky téměř stejných marvelovek, které jsou si naprosto podobné, a šablonovitostí se podobajících Power Rangers. Člověk si pak ani nepamatuje, o co v nich šlo. To je v provázaném universu světa Marvelu problém, jelikož odkazů na předchozí filmy je ve tu hlavně na začátku hromada a já už se moc nechytal, i když mám nakoukáno. Akční scény a CGI sice propracované, ale co je to všechno platné, pokud jsou prokládány melodramatickými plky na různá rádoby vyšší témata. Je to pak dostatečný důvod vidět film na velkém plátně? Podobně ošetřených, a nazřídka vtipnějších/zábavnějších, filmů jsou dnes v kinech k vidění mraky... Asi jediným opravdovým pozitivem tak je stopáž The Marvels a to, že jsem se v kině nenudil tak dlouho, jak je v dnešní době zvykem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První pokračování MCU, ve kterém se žádný scenárista nebo režisér nevrací z předchozího filmu. (KGBelik)
  • Film musel po dotočení prejsť „rozsiahlou prestavbou“ a opätovným natáčaním, ktoré prebiehalo štyri týždne, aby bol dej údajne súvislý. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama