Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 1

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 241)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jé, kdepak se Peyton Reed těch skoro deset let schovával? Komiksový fanoušek nejsem, ale tenhle film mě zaujal námětem a v kině jsem ho prošvihl. Všeho, co od blokbástru očekávám, se mi dostalo, jen mohli občas tvůrci diváka do děje uvést líp (nevděčná dcera, mrtvá manželka). Jinak ovšem nářez. 90%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ant-Man je prekvapivo skvelá zábava, i keď odchod Wrighta tam cítiť (hlavne ten krotký scenár) a záporák je mizerný (hrozne fádny Corey Stoll). No po všetkých tých záchranách sveta a objavovaní kameňov skazy je to konečne nejaký iný marvelovský príbeh a na rozdiel od (žiaľ iba) hry na špionážne filmy vo Winter Soldier, toto skutočne funguje ako heist-movie! No a v neposlednom rade to má najgeniálnejšiu music reference v dejinách filmu! Keď to zaznelo, dostal som (ako jediný v kine) záchvat smiechu! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Příběh o otci, který musí sledovat, jak se mu adoptivní tatík stará o dítě, jako metafora vzniku samotného filmu. Přiznám se, že mě několikrát zabolelo, když se Reed pokoušel o Wrightovy formální finesy a pokaždé je doručil cca na 70 procent umu britského ztřeštěnce. První půlka je celkově dost marná a režijně vysloveně letargická. Bez tempa, atmosféry, tahu na branku. Souboj u skladu to ale naštěstí nakopne a od té chvíle už Ant-Man nedá nohu z plynu. Akce je navíc celkem kreativní a finální heist má v podstatě všechno, co člověk potřebuje. Navíc je po čím dál víc přetrikovaných a lokacemi přecpaných blockbusterech jednoduše svěží sledovat něco, co se odehrává zhruba na pěti lokacích a nemá tendence roztahovat se do globálu. Rudd líbivý, Douglas adekvátní (a s dobrým faceliftem v úvodu!) a Peňa "out-of-this-world". Potěší i romantika nechaná za dveřmi. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze me to docela mile prekvapilo. Film pusobi jako lacinejsi a nuznejsi bracha k ostatnim nalestenejm marvelovkam, ale v tom je vlastne jeho hlavni prednost. Sice tu jsou sem tam nejaky kecy o zachrane sveta a aby se nereklo, na zaver se dostavi i zaporak, ale film stejne tak dobre funguje i bez toho. Rudd i Douglas jsou sympataci, takze utahnou i slabsi chvilky a ackoliv tu neni nijak moc akce, ta co tu je, je fajn a hlavne originalni, vsechno je samozrejme udelany z pohledu mravencu, takze nechybi ani hmyzi armada a spousta vychytavek typu beh kobercovejma vlaknama, souboj na detskym vlacku a podobne. Na druhou stranu se z danyho tematu urcite dalo vytezit i vic, minimalne co se tyce vtipnosti. Ale jak jsem cekal nejslabsi marvelovku, nakonec jsem byl fakt mile prekvapenej a pokracovani si dam s chuti. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Společně s Neuvěřitelným Hulkem nejslabší marvelovka! Z Ant-Mana se sice vyklubala stále schůdná rodinná podívaná (takže zůstáváme v neškodném blockbusterovém průměru), v porovnání s druhým Kapitánem nebo Strážci Galaxie je to ale dost bída. Peyton Reed vzal Wrightův očividně přehrocený scénář, utlumil komediální ztřeštěnost, přidal klišovité drama a celé to splácal do generické přehlídky popcornových klišé. Herci tak nemají co předvést, akce je zatraceně málo (přičemž není nikterak úchvatná) a vy jen dvě hodiny sedíte a přemýšlíte o tom, co všechno se asi rozcupovalo po Wrightově odchodu. Ano, Rudd je pořád sympaťák a setkání se zbytkem Avengerů zřejmě ustojí. Tady se ale potácí v zoufale nevýrazném originu, kterému chybí jiskra a spád. I v potitulkové scéně je víc filmařského umu než v celém předcházejícím celovečeráku. O budoucnost Marvelu se tedy nebojím, tady se nicméně sešlo snad všechno, co na něm jeho odpůrci kritizují. (5/10) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Ve filmu je řečeno, že Ant-Manův (Paul Rudd) oblek umí měnit vzdálenosti mezi atomy. Nemění však množství atomů: hmotnost tedy zůstává stejná, jediné, co se tedy mění, je hustota. Jenže jak se uvádí v teorii tzv. Schwarzschildova poloměru, kdy „Schwarzschildův poloměr je charakteristická vzdálenost pro každou hmotnost. Je to poloměr koule, do které musí být veškerá hmota o dané hmotnosti stlačena, aby již žádná síla nemohla odvrátit její zhroucení do gravitační singularity.“ Tedy pokud Scott váží nějakých 90 kg, stačilo by, aby se zmenšil na 0,0000000000000000000013 mm (což je 1.3×10^-21 mm) a vytvořil by černou díru. Takže když ve filmu přetíží regulátor a začne se zmenšovat, tak se zmenší na velikost menší, než jsou kvarky (1×10^-15 mm) – tedy částice z nichž se skládají protony a neutrony – až se nakonec zmenší na velikost, kterou popisuje teorie superstrun. Tedy na 1×10^-32 mm, což už je více než dostačující velikost na vytvoření černé díry. Jenže jak popisuje teorie o Hawkingově záření, toto by nebyla nějaká malá černá díra, která by se sama hned zhroutila: aby totiž černá díra byla stabilní, stačí jí hmotnost 0,0002 g, ale Scott váží nějakých 90 kg. Což by jí dalo dostatek hmotnosti a času na to, aby přežila Hawkingovo záření a začala nasávat vše okolo... a nakonec by byla tak veliká, že by bez větších problémů „spolkla“ celou zemi. (Maulincio)
  • Filmaři se rozhodli s vizuálními efekty trochu experimentovat, jelikož chtěli tento snímek odlišit od ostatních "zmenšovacích". A tak zkusili použít makrofotografie (zvětšené snímky) a technologii motion capture (pohyby herců převedené do digitální podoby). (ČSFD)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama