Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The Falcon and the Winter Soldier" je druhým tohtoročným MCU seriálom, ktorý napriek trošku rozpačitému úvodu, kde som mal obavy, či ma to bude baviť si nakoniec našiel správny smer a vo výsledku ma ako diváka aj MCU fanúšika dostatočne potešil. Najlepšou epizódou je pre mňa č. 4 - "The Whole World Is Watching a potom by som asi povedal, že rovnako má seriál skvelé finále, ktoré prinesie niekoľko skutočne dobrých prekvapení, ktoré ma potešili. Celkovo som asi nebol úplne nadšený zo všetkých momentov, no na druhú stranu je to pre mňa dobre vedené skrz postavy. Karli je pre mňa dobrým zloduchom. Rozumiem jej pohnútkam a myslím si, že v mnohom má aj skutočne pravdu. Ale snaží sa ju dokázať nesprávnymi spôsobmi a robí kvôli tomu často nesprávne rozhodnutia. No aj Sam si je vedomý, že možno nie je úplne stratená. A dokonca to chvíľu tak bude aj vyzerať. Mám rád dialógy, ktoré spolu vedú Sam a Bucky a pôsobia obaja, že nejakým spôsobom sa naučia jeden toho druhého pochopiť. No rovnako je super, že sa v tomto seriáli objavuje opäť aj Zemo, ktorý sa skutočne vie postarať o zábavu a je veľmi skvelým elementom. Ako celok je to pre mňa možno trošku slabšie než som pôvodne čakal, no seriál si ma dokázal získať na svoju stranu a to musím oceniť. Hodnotenie: A- ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Jak zhodnotit celou sérii, která je dramaturgicky roztříštěná, ale dějí se tam velmi podstatné události pro příští Marvel vývoj? Laciné CGI, charaktery chovající se mimo svou původní charakterizaci, Praha suplující celou Evropu a šestákově průhlená zápletka. Po experimentální Vandě sloní krok zpátky. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Taková promarněná příležitost. Do čtvrtého dílu je to rozehrané parádně. Podobně jako poslední Capové se tu staví na tom, že svět již není černobílý a lehce rozdělitelný na dobro a zlo. Jenže v posledních dvou dílech se všechno tohle hodí za hlavu. Karli, které do té doby snad i někdo mohl fandit, se stane jednoznačnou fanatičkou, nový Kapitán opět trapně mění směr a nejtrapněji vše korunuje Sam. SPOILERY: Je mi jasné, že chtěli udělat černého Kapitána Ameriku, ale proč se tam o tom mluví asi tak 200x v posledním díle. Navíc ten proslov je patetičtější než všechno, co jsme mohli vidět v Kapitánovi jedničce. Další věc, co mě vytáčela, byla totální degradace Buckyho. Týpek, co dokázal zaměstnat několik Avengerů najednou, tady spíš potřebuje sám zachraňovat zadek, ach jo... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Já to skutečně moc nechápu... takových možností natočit perfektní špionážní komiksovku a my dostali uchcanou telenovelu okořeněnou stále více otravnou protirasistickou agitkou. Ono by to asi nevadilo, kdyby to bylo zasazené do lepšího příběhu.. Ale jak mi Sam Wilson nikdy nevadil jako vedlejší postava, tvůrci tohohle seriálu odvedli perfektní práci, jak mi jej absolutně zprotivit. Další hřích je absolutní nevyužití Buckyho... cokoli co by se točilo kolem něj, je daleko zajímavější, než stavění loďky se Samem... a navíc!! Desítky let je to nájemný vrah... zkušený válečník... ale ne, nejlepší nápad bude z něj tuhle auru sejmout a posadit ho na několik hodin k terapeutce... hrůza! A karikatury jako Zemo, nebo ta aktivistka... to je vážně na úrovni Odpadlíka... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Falcon je za mě jedna z těch nudnějších postav avengerů, a to hlavě tím, že je tak "sterilní", moc toho neumí a víceméně je to člověk bez schopností. A v podobném duchu se nese celá tahle 6ti dílná série, kde se jenom mluví a nebo mlátí, ale nic víc z toho nevyleze a jak jsme v Marvelu zvyklí na nějaké to scifi, příšery, skřety a podobně, tak tady se nedočkáme ničeho. Dokonce i záporáci jsou tak strašně nudní, vlastně se ani sami neumějí rozhodnout, jestli jsou to záporáci nebo spíše "dobráci", jdou úplně mimo diváka a koukat se na pobíhající teenagery, kteří chtějí zrebelizovat společnost, není úplně to, co z Avengers univerza člověk očekává. Akce je dost, nicméně nestrhne ani neurazí - takový zlatý průměr, což je na tuto sérii opět málo. Finále bylo pak neuspokojující, žádné velkolepé zakončení se nekonalo a zase se spíše povídalo. Když tohle člověk vynechá, tak (narozdíl od WandaVision) o nic podstatného nepřijde a může jít dále. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Scéna na tuniském tržišti, kde si Sam (Anthony Mackie) povídá s Torresem (Danny Ramirez), se natáčela na nádvoří poblíž Malostranského náměstí. (10milda)
  • V seriálu vidíme návrat padoucha z Captain America: Občanská válka (2016) Helmuta Zema ve své klasické masce. Ten je v komiksech známý jako Baron Zemo a byl to úhlavní rival Kapitána Ameriky, Hulka, Black Panthera a vůbec celých Avengers. Helmut se poprvé objevil v „Captain America #168“ (prosinec 1973) od Roy Thomas, Tony Isabella a Sal Buscema, avšak jako Baron Zemo byl znám již Heinrich Zemo, kterého vymysleli Stan Lee a Jack Kirby pro „The Avengers #4“ z roku 1964. Heinrich spolupracoval s nacisty a Hydrou a byl otec Helmuta. Geny se nezapřou, a tak oba vynikali ve vědě, byli vynikající stratégové a uměli se i prát. Kořeny tohoto rodu (Zemo) sahají do roku 1480, kdy jistý Harbin Zemo ochránil německé město Zeulniz před slovanskou hordou a zapůsobil tak na Císaře Svaté říše římské, že ho učinil lenním pánem Zeulnizu a dal mu dědičný titul Barona. (3T)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama