Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od vetsiny lidi se mi libil i prvni Hulk, tudiz mi tohle zas o tolik lepsi neprislo, ale lepsi to samozrejme je. Hlavne je celej film docela drsnej a zaroven vse pusobi celkem realisticky. Skoda jen, ze tu je jedna takova "ticha" akce, pak jedna dokonala akce proti armade a zaverecnej souboj. Rozhodne sem mohli tvurci narvat vic souboju, protoze ty jsou naprosto dokonaly, jak co se tyce napadu a choreografie, tak po trikovy strance. To mezi tim je vyplneno ruznym zkoumanim, resenim situace, utikanim a podobne, takze se sice furt neco deje, ale souboje jsou holt souboje a pribehove to dost pripomina prvni dil. Trosku jsem se bal zaverecnyho zaporaka, kterej v traileru kdovijak hrozive nepusobi, ale je to fakt slusnej drtic, akorat sem nepochopil, jaktoze moh hlaskovat a Hulk mel problem ze sebe vymacknout slovo. Nicmene jeho predstavitel, Tim Roth, je naporosto dokonalej a je snad jeste lepsi, kdyz neni zmenenej. Co se tyce Nortona, kdovijak mi do role sice nesed, nicmene hraje slusne a kdyz je na scene Hulk, tak je jedno, jakej herec ho predstavuje. Celkove se jedna o solidni komiksovou rezbu s dobrejma hercema, paradnima trikama a dokonalejma soubojema, akorat holt to je misty drobet rozvleklejsi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všetci tu vedú búrlivé diskusie o tom, aký je rozdiel medzi Hulkom od Anga Leeho a novým od Louisa Leterriera. Vraj viac akcie, ostrejšie zameranie na dobrodružnú jazdu a premena zhrnutá do úvodných titulkov, ktorá mala pomôcť zrýchleniu deja. Úvod ako blesk, to je pravda, kým skončia posledné titulky, dozvieme sa to, čo Lee rozoberal úvodnú temer hodinku. Ale! Po nich nastáva päťdesiat minútová len páperovou akciou vypchatá diera a Leterrier akoby si nechával 3/4-tiny rozpočtu na finálnu polhodinku. Pravda aj akcia je rozbúrená ako more počas tsunami a ja som sa pri mnohých scénach prichytil s otvorenou hubou. Leterrier sa však aj dokonale pohral s postavou Hulka samotného a mal k dispozícii porovnateľný rozpočet. Nortonov Hulk má do posledného detailu prepacovaný každý chlp, kým zelený Bana vyzeral ako vystrihnutý zo stránky comicsu. Pre mňa je tento pokus o chlp lepší ako päť rokov stará záležitosť. 80%. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Chytrí mužíci marvelovskí sa znovu do projektu so zelenou obludou pustili, komerčne sa s tým vyhrajkali a ich show komiksovská akčnú mašinériu zanechala.... že Hulk s anjelskými očami nezaúčinkuje, keď mu spoločnosť robí oslnivá hviezda hollywoodska? Priznávam, na obrov ,,transformátorských" to nemá, ale ako komiks je to na zahryznutie. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem nebo dokonce znalcem komiksové předlohy, takže hodnotím jen svůj osobní zážitek jaký jsem z filmu postřehl. O tom, že Edward Norton je skvělý herec nikoho přesvědčovat nemusí a roli Hulka zvládl parádně (i když Robert Downey jr. jakožto Iron Man mi přišel více charismatický). Tim Roth je jako záporák vynikající a nemalou měrou přispěl k výsledné kvalitě filmu. Ovšem za 150 miliónů dolarů jsem čekal větší názeř než mi přichystal "Kurýr" Louis Leterrier. Když vezmu v potaz co za tutéž částku vykouzlil Bay v Transformers, tak tohle mi přijde jen jako laciná odnož. Navíc Hulk na mě působil až moc "počítačově". Příběh také obehraný, ale ono toho u podobné tématiky moc originálního vymyslet nelze........ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Před premiérou filmu v Gibson Amphitheatre v Los Angeles byl nahrazen tradiční červený koberec zeleným. (Kubaaa97)
  • Podle producentky Gale Anne Hurd je Neuvěřitelný Hulk kombinací rebootu a sequelu snímku Hulk (2003), neboť ignoruje řadu příběhových prvků tohoto filmu a jejich jediným společným jmenovatelem je Bruceovo (Edward Norton) ukrývání se v Jižní Americe. (Danny F.)
  • V úvodní části filmu si můžeme všimnout na jednom z dokumentů jména Richard „Rick“ Jones. Odkazuje na postavu, která byla v komiksech dlouholetým parťákem Hulka. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama