Reklama

Reklama

Alexander Veliký

  • USA Alexander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Alexandr se narodil jako prvorozený syn Filipa Makedonského, který sjednotil celé Řecko pod Makedonské království a Olympiady, překrásné potomkyně hrdiny Achilla. Manželství jeho rodičů nebylo vůbec šťastné. Matka jeho otce nenáviděla a doufala, že její syn se za ni jednou pomstí. Vychovávala ho k tomu, aby si podmanil celý svět. Otec se o něho v dětství téměř nezajímal. Poté se ujal jeho výchovy a vzdělání učenec Aristoteles a otec si ho začal všímat, když si Alexandr podmanil nebojácného hřebce. Tráví s ním více času a Alexandr se matce odcizuje. Jenže jeho otec má druhou ženu, která čeká dítě. V Alexandrových dvaceti letech je možnost, že přijde o jeho právo na nástupnictví. Jelikož jeho otec nenávidí jeho matku. Ta neustále našeptává Alexandrovi, že jeho otec se ho bude chtít zbavit, až jeho otci jeho druhá žena porodí syna. Alexandr se na hostině s otcem pohádá a za nějaký čas je jeho otec zavražděn a Alexandr se stává králem. Alexandr plní vůli svého otce a táhne do Persie podrobit si celý národ a zabít krále Darea. Západní Asii si Alexandr podmaní jen s 40 000 vojskem. Jeho přátelé z dětství jsou jeho vojevůdci. Největší bitva s králem Dareem však na Alexandra čeká u Gaugamél nedaleko Babylonu. Alexandr stojí proti 25 000 armádě jen se svojí 40 000 armádou. Jenže to Alexandra nezastaví, aby si nevymyslel plán, který ho přivede až do středu perské armády a samotnému králi Dareovi. Ten když si uvědomí, že může být zabit, tak prchá a svoji armádu nechává napospas. Alexandr ho nemůže pronásledovat, jelikož jeho levé křídlo je zatlačeno perskou armádou a Alexandr a jeho jízda a pěšáci jim musí na pomoc. Přesto Alexandr vyhrál bitvu a obsazuje Babylon. Hlavní město Persie, ale Alexandrovi nestačí a chce dohnat Darea a zabít ho, aby se stal právoplatným králem. Alexandr ho tedy se svojí ztrojnásobenou armádou pronásleduje až na samotný okraj perské říše. Zde nalézá krále mrtvého. Dareovi vojevůdci ho zabili, aby si zachránili život. Jenže Alexandr se rozhodne pronásledovat i je a všechny je zabít a přitom si podrobovat všechny kmeny za hranicí perské říše. Na samotné hranici mezi Persii a Indii je země, kde žijí pouze divoké kmeny. Když přemůže jeden kmen, tak se ožení s dcerou náčelníka tohoto kmene Roxanou. Je velice krásná, ale podle matky Alexandra barbarka. I Alexandrovi vojevůdci a nejvěrnější přátelé jsou proti. Má si prý vzít za ženu Makedonku a s ní mít následníka trůnu. Jenže Alexandr si nedá poradit a ožení se s Roxanou... (TV Prima)

(více)

Recenze (796)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sladkokyslo vyrozprávané tri hodiny dejepisu. Bez svalnatého a mužného historického hrdinu, bez akcie a v prvých dvoch hodinách bez emócií a vysvetlených podnetov pre konanie postáv (všetko zmení až onen flashback). Ešte aj historickú atmosféru, ktorá tak príjemne sálala z prostoduchej Tróje, tu vystriedalo bisexuálne erotické dusno, pripomínajúce 'slávneho' Caligulu. Oceňujem, že si Oliver Stone nič nezjednodušil a je verný histórii. Ako psychologický profil veľkého dobyvateľa s boľavou dušou sa mu to vydarilo. Ale od trojhodinového veľkofilmu čakám predsalen niečo iné. A hlavne nechápem investorov, ako mohli do takéhoto scenára, ktorý sa absolútne vymiká komerčným vzorcom, investovať $150 miliónov. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stonea mám ráda a věřila jsem mu. Jo, taky mužu hledat mouchy, blechy a jinou havěť, ale to já dělat nechci. Já jsem spokojená. Skvělá věc. Mě Oliver Stone nezklamal. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se nejedná o žádný velký propadák. Být film o hodinu kratší, šla bych s hodnocením výrazně nahoru. Stone natočil místy hodně působivý historický film. Některé bitevní sekvence jsou úchvatné, stejně jako druhá "sentimentálnější" poloha snímku, především vykreslení vztahu mezi Alexandrem a jeho přítelem. Stone okořenil historický snímek notnou dávkou sexuálního náboje. Jednak se celkem dost soustřeďuje na Alexandrovu homosexualitu, a sexuální podtext je cítit v podstatě z každé druhé scény. Zajímavý přístup, škoda jen, že některé scény se do filmu příliš nehodí a snímek je celkově neúměrně a zbytečně natahován. Klady ale převažují, kupodivu i ta Vangelisova hudba se do filmu hodí a Colin Farrell obarvený na blond ve filmu rozhodně nepůsobí tolik divně jako na plakátech a navíc podává další ze svých úchvatných hereckých výkonů. Celkové hodnocení - 70% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dokonalý film. Ale Stoneova snaha - oprostit se od nudného popisného způsobu vyprávění tím, že se pokusím o promyšlenou sondu do Alexandrovy duše, přiblížit jeho Oidipův komplex z matky (skvělá mrcha Angelina Jolie), ukázat jeho touhu objevovat a překonat slávu starých antických hrdinů, přiblížit jeho sen o sjednocení národů tehdy známého světa pod vlivem antické vzdělanosti, to vše za nepochopení jeho nejbližšího okolí - je mi velmi sympatická. ALEXANDER není žádné nudné šablonovité vyprávění s "hodnými" a "zlými" a je oproštěný od scenáristické plytkosti a pseudohistorického náhledu typu GLADIATOR či TROJA. Jasně, film má i svá slabší místa a není jich málo. Např. postelová scéna s Roxanou, jakkoliv efektní, je pro vývoj děje úplně zbytečná. Nebo scéna Alexandrova zkrocení Bucefalose tu má poměrně velký prostor, ale událost tak zásadního symbolického významu, jako bylo přetnutí Gordického uzlu, Stone ani nezmíní. Přese všechno mi ty tři hoďky utekly jako voda a ani na chvilku jsem se nenudil. Myšlenkově podnětný historický biják, zabalený do atraktivního obalu v podobě velkolepé výpravy, to je ALEXANDER._____Negativní kritické ohlasy zámořské novinářské obce mně, vzhledem ke Stoneově pokaňkané reputaci člověka s nálepkou nepřítel a vyděděnec Ameriky, vůbec nepřekvapují. Chválit Stoneovy filmy se prostě v poslední době moc nenosí a svojí roli hraje i zajisté jistý efekt "ovčismu". ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Fiasko s velkou parádou. Obrovské ambice a nechtěně směšný výsledek. Ale vlastně mám tendenci to obdivovat. Je to tak "gay", tak prefikaně alegorické a tak monumentální... Dalo by se to rozebírat dlouhé hodiny. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tupě rétorická učebnice bez špetky invence, která chvílemi vykrádá i režisérsky méně zdatné kolegy /a to Stonea nepovažuji za žádného génia/. Scény bitevního hecování, stejně jako nástup armád jakoby z oka vypadly Pánu prstenů a dovolím si tvrdit, že je to až do očí bijící. Příběh neodsýpá, herci jsou hysteričtí, vizuální zpracování neskutečně proměnlivé a tempo vyčerpávající. Nahnat na tohle školáky, zhnusíte jim dějepis na několik let dopředu. Útrpně dlouhý zážitek, který je mi nesympatický už jen svým rádoby povyšováním. Zlaté Any given Sunday.... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velký vojevůdce v OBROVSKÝCH a nádherných pohyblivých obrázcích s ještě nádhernější Vangelisovou hudbou. A jelikož se tu nikdo nežene za pomstou a nehřímá do toho Zimmer, je to něco poněkud jiného než (s)prostý sandálový epos tak jak si ho Hollywood představuje. Daleko víc jde o životopisný film o zřejmě největším muži své doby. A jelikož to byl shodou okolností vojevůdce a potenciální světovládce, nejde se bitvám a bojům vyhnout;) I bojové scény jsou však použity jen tam, kde došlo v životě Alexandra Makedonského k významné události a celý film de facto není oslavou jeho samého, ale spíše úvahami nad velikostí a výjimečností...a kdo by k takovým promluvám byl vhodnější než Sir Anthony Hopkins? Jeho hlas provází diváka celým filmem/Alexandrovým životem, a ten opravdu nebyl z nejjednodušších. Paradoxně za nejlepší část tohoto Stoneova díla považuji tu úvodní, Alexandrovo dětství. Není nad harmonické rodinné vztahy;) Skvělá role pro Vala Kilmera a hned po Colinu Farrellovi druhá nejhlavnější nebo nejdůležitější pro Angelinu Jolie, a někde mezi tím nejsilnější scéna celého filmu - mladý Alexandr a Bukefalos. Alexander rozhodně není film pro každého, ale pro mě ano. Pokud už nic jiného, sežeňte si soundtrack;) 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

„Momentálně mám dost kocovinu a už dobrou hodinu čučím na to okýnko a nemůžu vymyslet smysluplný komentář. Takže až se dám dohromady, něco sepíšu: “Alexander je, teda není, limonáda standartní hollywoodské produkce. Je to hlavně pouť jednoho člověka za svým snem (a ne jen s kladnými emocemi k hlavní postavě.) Ať chci, nebo ne, pořád mi na mysl přichází jenom POLITIKA. Mám pocit, že o tom je Stoneův film hlavně. Hlavní hrdina musí překousnoput mnohé věci ve svém osobním životě kvůli tomu, aby se stal Největším. Alexander the Greatest. Proto dle mě Stone neopustil svou linii, kterou začal a se kterou pokračuje. Čekal jsem nudný film ve stylu historických učebnic, nicméně jsem se nudil méně, než jsem očekával, i přesto, že jsem se díval na hodinky více, než je zdrávo. U tohoto snímku jsem obzvláště pečlivý: kamera, kostýmy, bitvy, režie, sloni + Colin Farrell na jedničku. Hlavní sexuální myšlenka, Agelina na dvojku. Hudba na trojku a další "komponent" už nehodlám ohodnotit. Jen bych podotknul dvě věci: scény s Angelinou a Alexanderem, když je mu dvacet, jsou velice vzrušující a vzhledem k tomu, že je jim oběma stejně let, tato scéna svádí k jiným, než rodinným konotacím (prostě to mezi nimi kruci jiskří.) A druhá věc je ta "postelová" scéna s Roxannou, která spíše, než by ukolébala případného diváka v nudě, ho dost vzruší. Řekl bych, že výkon Rosario Dawson (zvlášť ta prsa by zasloužila zvláštní kategorii Oscarů) byl druhý nejlepší (za Colinem). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem udělal chybu , že jsem šel na film očekávajíce další " tróju" . Tento film je uplně jiný, nepůsobil na mě jako film o dobývání postavený na velkolepých bitvách, ale spíše na poznávání osobnosti Alexandra Velikého . Bohužel pro mě příliš dlouhé a zdlouhavé poznávání . Je to škoda Oliver Stone už přeci dokázal , že dlouhý film stopaží nemusí být zdlouhavý svým kouskem JFK . Rozhodně si cením toho že vzniknul tak trochu " jiný " historický film v tomto časovém období,akorát že tolik času prostě příště mít nebudu. Angelina se mě opět líbila , překvapil Val Kilmer, nerad to říkám ale postava Anthonyho Hopkinse byla zbytečná.Co mě zklamalo byla kamera!!Možná toto byl uzel celého filmu . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mi tento film ležel na poličce a nakonec jsem se musel přemluvit abych se na to podíval. Pravda je, že historický film je věru nevěrné téma ač na diváka zapůsobí ne každý je schopen shlédnout téměř tři hodiny politiky, zrazení a hlavně bitev, které jsou většinou lákadlem, jež donutí diváky ke shlédnutí a vlastně ony bitvy rozhodnou o filmu jak k němu bude divák zhlížet. Abych pravdu řekl, tak se mi film zdál ze začátku nijak zajímavý možná tím, že jsem od toho čekal víc i přes všechny negativní odezvy. Později se objevila první bitva, pěkně nasnímaná a během které hrála nádherná hudba od Vangelise, když rikám nádherná tak tím myslím naprosto excelentní, která mě donutila začít shánět soundtrack. Ke konci filmu nastala poslední bitva s peršany, kde se objevili dokonce i sloni a bylo vidět, že si režisér dal velmi záležet aby to vypadalo opravdu věrohodně a také kam vrazil většinu rozpočtu. Nelituji tří hodin strávených v křesle i když se mi zdá, že to mohlo být o trochu kratší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $155miliónovTržby USA $34,297,191Tržby Celosvetovo $167,298,192/videl v kine: 70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se to podařilo a můžu na tento film napsat komentář. Viděl jsem ho chvíli po premiéře, ale systém csfd mi lehce ztížil mou snahu okomentovat toto zvláštní dílo. Říct o tomto výpravném eposu, že je špatný film není vůbec správné, ikdyž tak hodně lidí činí ještě dřív než ho na vlastní oči shlédne. Možná má Colin Farrell teploušký účes, ale myslíte že by jeho normální vlasy byli více královské než tento blound přeliv? Zrovna na vlasy bych si v tomto díle nestěžoval. Když ale film má skoro tři hodiny asi čekáte víc než dvě bitvy a pár leteckých pohledů z oka orlího samce(samice :D). Při sledování filmu mi přišlo, že se někdo zapoměl rozhodnout co chce točit. Možnost natočit cestu do hlubin duše jednoho velikána a možnost druhá natočit válečný epos, který lidstvu ukáže krvavou stránku doby a vlády jednoho z největších panovníků. Cesta jedním nebo druhým směrem mohla být velmi kvalitní. Vytvořit psychologickou hru a nastínit politický život Alexandra by možná pro "politika" Olivera Stonea byla dobrá volba. Krvavý nářez by na sebe zase asi nevidělal. To je všechno jedno důležitý je tento film v kterém se mi chvílemi střídali obě tyto možnosti a výsledek skončil v půli cesty. Je to škoda, herců vysokých kvalit je tu mnoho, ale Anthony Hopkins je ve firmu stěží 15 minut a na Farrellovi zůstane celý film, který se snaží ho udržet na zádech, ale padá ve chvílích, kdy se mu snažá odlehčit jeho kolegové(teplí i studení). Tenhle film by každý milovník doby Alexandrovi měl vidět, ale kdo nemá rád 3hodiny dlouhé koukání na člověka co prochází jednou životní etapou, při které mění historii, ten nebude spokojen a možná v půlce usne. Vangelis je ale furt Bůh. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oliver Stone, Christopher Kyle, Laeta Kalogridis .. Se značným, více než ročním odstupem od kino premiéry, tudíž mimo všechny vášnivé diskuze a polemiky na téma Alexander Veliký jsem si doma pustil DVD a prožil necelé tři hodiny .. nezáživného a neobjevného dějepisu. Oliver Stone vypráví sice místy dost působivě, ale stinná tj. nudná a protahovaná stránka filmu převyšuje těch pár kladných momentů. První problém je v tom, že se snaží zachytit celý život Alexandra. K tomu je využit vypravěč, který, kdyby dostal krapet víc prostoru, mohl působit sice tak nudně jako moje učitelka, ale také zkrátit stopáž alespoň o hodinu. Bylo by to ku prospěchu všech. Ten druhý je v tom, že největším lákadlem historických velkofilmů posledních let jsou bitvy. Zde jsou dvě a obě jsou zcela zmatené. K tomu ta první díky oblakům pouštního prachu zcela nepřehledná až neviditelná. Nemohu říct, že by se jednalo o skutečný propadák, nelze ovšem tvrdit ani opak. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

História slávnych je dláždená ich činmi! Ak pochopíme ich pohnútky, pochopíme (i keď nemusíme súhlasiť) aj ich život. Na Alexandra - ako jednu z výrazných postáv dejín ľudstva platí vyššie uvedené dvojnásobne. Žiaľ Stoneov výklad jeho životných osudov mi túto snahu o pochopenie neumožnil hneď od začiatku filmu. Približne prvá hodina (po príchod do Babylonu, ktorého výtvarné riešenie mojmu oku silno lahodilo) tak vo mne rezonuje ako režisérova snaha obsiahnúť už zo začiatku všetko, pričom ale paradoxne vďaka tomu zostal stáť príbeh na mieste (resp. inak povedané, Stone ako keby sa do látky natoľko ponoril, že nevie nájsť nadhľad, z ktorého si treba vytýčiť úvodný bod prieniku do deja - túto myšlienku vo mne posiluje aj podľa mňa príliš prehnané používanie postavy Ptolemaiosa ako rozprávača a nadväzovateľa viacerých sekvencií). Našťastie táto nerozhodnosť ustupuje v druhej hodine, kde vďaka rozhovorom medzi Alexandrom (miestami presvedčivý a miestami máličko prehrávajúci Colin) a jeho blízkym priateľom Hefaistionom (výborný Jared Leto) ako aj bližšie vyobrazenému vzťahu k rodičom, začína režisér pred našimi očami budovať charakter človeka, výrazne ovplyvneného práve výchovou ako i rodinným zázemím. Rozpoltený nenávisťou medzi rodičmi, snahou vymaniť sa z vplyvu intrigánskej matky a prekročiť tieň svojho vlastného otca je ALexandrova duša preplnená túžbou ovládnuť a zjednotiť čo najviac vtedy existujúcich národov a civilizácii? Možno áno. Ale možno za tým všetkým stojí ešte niečo silnejšie. Možno je (bola) motorom činov najväčšieho muža svojej doby snaha nájsť ten svoj pravý domov. Lenže čo môže byť domovom dobyvateľa,hnaného neustálou túžbou ísť ďalej? Jedine celý svet (nepripomína vám to z dnešnej svetovej politiky niekoho až priveľmi...) a tým zároveň aj žiadne konkrétne miesto. A práve táto línia rozprávania tvorí pre mňa najsilnejšiu časť príbehu, ktorú sa Stoneovi podarilo do filmu úspešne vložiť. Vangelisov soundtrack (miestami je až priveľmi "inšpirovaný" predchádzajúcou autorovu tvorbou) sa mi páčil oveľa viac na samotný posluch než ako podfarbenie obrazu. Kamera dokáže byť miestami správne veľkolepá i keď bojové scény veľakrát nesníma zrovna najštastnejšie - v snahe simulovať dusnosť boja sa podľa mňa zbytočne pripomína značným roztrasením a nadmerným využívaním iba polocelkov až detailov. Vo výsledku 3,5*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ultimátní sestřih z roku 2013 uvedený ve Varech režisérem: Nesporně sevřenější a s jasnějším tvůrčím záměrem i rešící většinu problémů původních verzí. Problém je, že to dalo vzniknout celé řadě nových problémů. A nepotěší ani částečné opuštění od výrazně symbolické linie originálu. Paradoxně tak je vysněná (údajně) finální podoba Stoneova opusu magnum tou nejméně zajímavou ze čtyřech dostupných verzí. Kinoverze 2004: Plné nevytěženého potenciálu? Záleží co jste čekali. Alexander není filmem pro všechny. Buď ho milujete i přes jeho nesporné zápory nebo ho právě pro ně zatratíte. A ani jednomu se nelze příliš divit. Jako "tak trochu jiný" historický film to nemá chybu. Alexander si z vaší strany sice vyžádá jisté vstřícné kroky i nemalou dávku trpělivosti a chtění proniknout pod jeho zdánlivě nezajímavou slupku. Zato se však odvděčí netradičním zážitkem plným podobenství, symbolů a naznačených věcí. Co se povedlo náramně je psychologie postav. Snad v žádném historickém spektáklu si tvůrci nedali tolik práce s charakterizací nejednoznačných postav. Nepotěší Stoneovo přehlížení Alexandrových kontroverzních kroků typu vyhlazení některých měst. Do celkového realistického rámce to moc nezapadá. Škoda také nevhodně použitého a špatně zkomponovaného Vangelisova partu. Nečekejte klasický efektní velkofilm, to zde opravdu není. Je tu ovšem spousta jiných věcí k objevování. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film s velice přesvědčivými herci a naprosto excelentním Colinem Farrelem. Hodně se mi líbila taky Rosario Dawson (po všech stránkách). Film přes svojí délku není vůbec nudný a i přes relativně málo bitev (nebo možná právě proto) je působivý. A teď výhrady. Alexandrovo dětství je pro diváka utrpení, tolik dementních dialogů za tak málo času to je snad rekord. Dále výtka k divné hudbě, která mi moc neseděla. A i přes svojí velice zajímavou režii nevím co Oliver Stone zamýšlel tou "červenou bitkou" v Indii po Alexandrově zranění (vypadá to fakt blbě a nějaké symboliky by se dalo dosáhnout právě hudbou viz. třeba Gladiátor). No a dost bylo keců, protože Alexandr Veliký je veliký film, který stojí za shlédnutí. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení – co každý čekal od Tróje, co se Kubrick snažil protlačit skrz svého Spartaka a Gibson zamýšlel se Statečným srdcem, čemu se hodně přiblížil Gladiátor, to všechno nakonec dokázal smést ze stolu svou evropskou-americkou režií starý dobrý Oliver Stone. Má to váhu, zdělení, je tam vše, co tam má být. Bitva kolem první hodiny je až abnormálně exkluzivní (z kolika procent se o to zasloužil Vangelis, těžko říct). Vrcholem je pak Colin Farrell, novodobý Nicholson, který se s Alexandrem vypořádal takřka hamletovsky – v kuloárech velebený, nominací na Oscara opominutý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

vyrůstá obklopen legendami řecké historie. jeho dětství (otec) - bylo bohaté na získávání rad a zkušeností (východ ten umí jen ničit muže a jejich sny; ženských se střez, jsou nebezpečnější než muži; králi se nikdo nerovná...). nejdůležitější je ale zřejmě tato: SE SLÁVOU JDE I UTRPENÍ. alexander veliký byl schopen nadchnout se pro myšlenku STÁT SE NESMRTELNÝM (jako prométheus),OSVOBODIT A BUDOVAT NOVÝ SVĚT, ale collinu farrellovi bych to asi nevěřil, ani kdyby mě nalejval vínem od rána do rána. v tom je asi ten problém proč mě film moc nechytnul. nebo ten projev před bitvou - za melouše (gibsona) jsem kolikrát ochoten položit (v obývaku) život, ale ,,SAŠA" mě opravdu nevyrajcoval. OLIVER STONE do nás opět hustí fakta, a někdy se vše dozvídáme v dlouhých rozhovorech, které mě vůbec neberou. stejně tak mě nebere ,,globalizace" A.V. přesto vše jsem se na film dokoukal. velmi zajímavé je vyprávění, které tento film provází, pro mě mnohokrát zajímavější než některé scény. moc se mi líbila angelina jolie, která upoutá nejen kvůli hadům. celkově zhrnuto: nejsem ,,specifický" filmový divák, který sleduje film stouhou dopsat něco do školní učebnice. já se chci bavit! a k zábavě potřebuji víc než sledovat blonďatýho nažehlenýho te.....e, který se stal legendou. (ale myslím si, že opravdový ALEXANDER VELIKÝ za to nemůže). ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo hloupé až k směšnosti, bylo by to nudné k uzívání. Psychologicky nevěrohodné, historicky nepřesné, vizuálně nezajímavé. S Farrellem coby vojevůdcem by příčetný člověk nevyšel ani na nejbližší kopec, natož se trmácet s tak podivným tvorem někam do Persie. Angelina Jolie coby jeho matka přilétla z jiného vesmíru, i ostatní herecká jména doplatila na imbecilní pouta scénáře, protože z takových smyček by se nedostal ani Houdini........ Nezůstal prostě na kameni Stone. ()

Související novinky

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Anthony Hopkins a Transformers 5

Anthony Hopkins a Transformers 5

04.06.2016

Sir Anthony Hopkins si v blockbusterech zrovna nelibuje. Nikdo se sice nedivil tomu, když ho Oliver Stone ukecal do Alexandera Velikého a Kenneth Branagh do Thora, kdyby vám ale někdo řekl, že bude… (více)

Reklama

Reklama