Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (532)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: AXN = 6.4.2010+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 2 = 2.9.2013, réžia českého znenia (SDI Media 2010) = JIŘÍ KVASNIČKA - Kvalitatívne nevyrovnaný seriál s absolútne šialenými námetmi, ktorý je kvázirimejkom i pokračovaním klasického seriálu zo 60-tych rokov. Občas je ale až nadpriemerne vtipný. (3.9.2013) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto uchvatnej britskej serial, kterej ale neni britkom. Serial je velice originalni a v podstate v kazdy epizode se deje neco originalniho. Docela mile me prekvapily triky, ruzny pohledy na vesmir, planety, lode, vystrely a podobne jsou udelany fakt skvele. Problem nastane jen parkrat u nejakejch oblud delanejch na pocitaci, to sem tam vypada jak ze stary pocitacovy hry. Co se tyce hercu, Christopher Eccleston je naprosto dokonalej uchylacek, kterej se vsemu smeje a v roli byl opravdu perfektni. A jeho partacka v podani Billie Piper byla taky fajn. Pak se Eccleston nahradil Tennantem, na kteryho jsem si musel asi dva dily zvykat, hlavne na to, ze vypada krapet moc mlade, ale nakonec byl snad jeste lepsi nez Eccleston, taky se vsemu smeje, furt vsude pobiha, ale zaroven zvladne i slusnou akci. Jedinej problem nastal, kdyz ve treti serii nahradily Billie Freemou Agyemanou, to nebyla nejstastnejsi volba, ale zas tak spatna neni. Jeste zminim, ze prvni dil me zas tak moc nezaujal, ale po skouknuti par dilu me to fakt chytlo a libily se mi dily jak z budoucnosti, tak z minulosti, i kdyz obcas to je tezky rozlisit, protoze se neco zmeni a i kdyz sme v pritomnosti, tak to vypada jak budoucnost. Ale i kdyz to tady zni krapet zmatene, musim tvurce pochvalit, ze naky velky zmatky kuli cestovani v case v serialu nejsou. Perfektni vtipnej a napinavej sci-fi serial, uz se tesim na ctvrtou radu. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Největší seriálová závislost a zamilovanost. Převážně díky tomu, že jsem zabouchlá jak puberťák do Tennanta... Ale na první místo kladu hlavně brilantní nápad s pro mě výborně vymyšleným time travelingem, zajímavý scénáře a hlavně obdiv nad délkou vysílání (a že to ani po padesáti letech není nuda, právě naopak...). ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

...ale stále jsem věrný Tennantovic Doctorovi. (Jako důkaz vlastním jeho sonický šroubovák. Pamatuji si, kdy na českých sítích existoval pouze jeden a ne příliš kvalitní web o Doctorovi a ČR o tomto britském kultu příliš nevědělo do doby, než přišel Smith s "motýlkem" na krku. První tři řady jsem díky tzv. neznámosti seriálu stahoval rovný měsíc a půl přes torrent a titulky v té době měl pomalu jen bůh. A to mi celkem zvyšuje ego, že patřím mezi ty "PRVNÍ".). ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Stopařův průvodce po galaxii neskonale nudný a nezáživný vypadal by přesně takhle. Po první sérii a pár dílech z té druhé to zcela vzdávám. Vezmu-li v potaz téměř naprostou absenci zábavy a vskutku děsivé herecké 'umění', pak přes 40 minut na epizodu je v tomhle případě nesnesitelná délka. Sem tam z Doktorových úst zazní humorná perlička, zbytek si ovšem zaslouží exterminaci. ()

Galerie (4 841)

Zajímavosti (205)

  • Ve videohře "FreedroidRPG" se objevuje narážka na znělku série s Amy Pondovou (Karen Gillan). Tania v úvodu rozhovoru s hráčem, říká, že jste její malý imaginární přítel - poté, co se k ní hráč dostane po hádce s robotem, který připomíná Daleka. (VMa)
  • Peter Capaldi (Dvanáctý Doktor) byl pozván na casting na roli Doktora již v roce 1995 pro film Boj s časem (1996). Na tuto roli se však tehdy necítil dostatečně vyzrálý, a proto pozvání odmítl. Osmého Doktora si nakonec zahrál Paul McGann.
    (Pria)
  • Od roku 2018 sa novým výkonným producentom a hlavným scenáristom seriálu stal Chris Chibnall, ktorý v minulosti napísal niekoľko epizód pre Pána času a jeho spin-off Torchwood (od r. 2006). (The M)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama