Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 3
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (532)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka, která stála za konečnou podobou Doctora Who zní: je možné na poli sci-fi a fantasy seriálů konkurovat penězi vyfutrovaným a trikově náročným televizním sériím z produkce amerických studií a la Battlestar Galactica, které si z hlediska podívané nijak nezadají s letními filmovými blockbustery? Je, ale jen tak, že udělám z nouze ctnost a tam, kde nestačí můj rozpočet na vytvoření atraktivních alternativních světů, vypomůžu si nadsázkou, vtipem, naivitou a v tomhle případě i výrazně starosvětskou stylizací. Kosmická loď má podobu telefonní budky, Doktor si při svých soubojích s mimozemšťany vystačí s málem a příšery se nenamáhají maskovat svou trikovou podstatu víc, než je nutné. Ber, diváku, nebo běž dál. Tenhle přístup byl konec konců typický i pro řadu úspěšných projektů domácí výroby. Doctora Who jsem znal z několika náhodně zhlédnutých dílů (většinou speciálů, kterým bývá věnována při výrobě větší pozornost, protože tvoří výkladní skříň celého projektu). Na základě těch několika setkání jsem se mohl připojit k početnému zástupu fandů seriálu. Kámen úrazu nastal, když jsem při televizní repríze začal sjíždět Pána času poctivě, epizodu po epizodě, den co den od prvního dílu. První série výsledný tvar a seriálovou atmosféru teprve hledala, nicméně ani to není omluvou, že mě Doctor Who záhy přestal bavit. Po sedmé epizodě 2. série jsem to definitivně vzdal. Pán času pro mě zkrátka nemá tu sílu, aby mě nutil se k němu v pravidelných intervalech vracet. Z podobně laděných projektů pak dám přednost kanadské sérii LEXX, jejíž pokleslá a hlavně chtěná brakovitost mi přijde zábavnější. Celkový dojem: 45 %. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý seriál. A jsem rád, že jsem se k němu po x letech poslouchání žvatlání svých přátel o tom, jestli je jedenáctka lepší než desítka a podobně, dokopal a následně se mi podařilo pro Doktora zapálit i mou drahou sestru. Neměl jsem tucha, do čeho jdu, takže z počátku samozřejmě panovalo spíše rozčarování až zklamání z papundeklové úrovně první série a z toho, jestli je to vůbec míněno vážně. Podobně konsternizující bylo i první setkání s Dalekem; opravdu má být tahle přerostlá solnička se záchodovým zvonem a šlehačem Doktorův arcinepřítel? Po čase jsem se samozřejmě na Doktorovu vlnu naladil a nyní po devíti sériích na něj nedám dopustit. Nechce se mi tu zabíhat do přílišných detailů, jinak bych toho popsal stohy, ale jak mám jak jedenáctku, tak dvanáctku rád, tak po scénáristické / příběhové stránce to šlo od páté série dolů, kdy jsem část příběhů musel odepisovat jako timey-wimey (možná po více shlédnutích by mi to všechno smysl dávalo), většina celosériových uberpříběhů mne nebavila. Scénář zatím dvou sérií dvanáctky byl už z mého pohledu hodně slabý, tento dojem ještě zhoršovala pro mne osobně nejhorší a nejotravnější companion Clara. Budu se koukat dál, to jo, na to mne Doktor příliš pohltil. A budu zvědav, kdo se ujme po odchodu Moffata desáté série a co s ní provede... 90% (1.-4. série - 100%, 5.-6. série - 90%, 7.-9. série - 80%) ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že Doctor je jen excentrický chlápek s modrou budkou, který věčně běhá kolem a vyžívá se v katastrofických situacích všeho druhu. Ale každý další díl mi prozrazuje, že Doctor je mnohem víc. Když akceptujete, jak absurdně všechno na první pohled vypadá, zjistíte, že tu postavu nejen milujete, ale je vám ho neskutečně líto. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Stopařův průvodce po galaxii neskonale nudný a nezáživný vypadal by přesně takhle. Po první sérii a pár dílech z té druhé to zcela vzdávám. Vezmu-li v potaz téměř naprostou absenci zábavy a vskutku děsivé herecké 'umění', pak přes 40 minut na epizodu je v tomhle případě nesnesitelná délka. Sem tam z Doktorových úst zazní humorná perlička, zbytek si ovšem zaslouží exterminaci. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktorovo universum kolem mě prochází už po několik let, někde bych možná ještě vyštrachal tuto legendární figurku Daleka, ale až nyní, díky mé "Tennant obsesi", jsem konečně i já naplno propadl tomuto krajně originálnímu, sofistikovanému, dobrodružnému, ale taky vtipnému seriálu, u kterého je z každého bakelitového oblečku a z každé latexové masky cítit ta láska a zaujetí, se kterým k tomuto britskému národnímu pokladu všichni zúčastnění přistupují. Že přeháním? Možná, ale u málokterého současného seriálu vidím takové zapálení pro věc, jako právě tady. A je to právě toto, co mě na Doktorovi strhlo úplně nejvíc. A momentálně se už jen vezu... Napříč časem i vesmírem. ()

Galerie (4 837)

Zajímavosti (208)

  • V dôsledku viacerých paradoxov cestovania v čase, ktoré zažije, je Clara Oswaldová (Jenna Coleman) prvým spoločníkom Doktora, ktorému sa podarí získať fyzicky identických dvojníkov v rôznych obdobiach dejín (na Zemi aj iných planétach), stretnúť všetky Doktorove minulé inkarnácie (podoby) a nechtiac na chvíľu navštíviť Doktora v časoch jeho detstva na Gallifrey. Zaujímavý je pritom fakt, že sa Clare podarí stretnúť jednotlivé inkarnácie Doktora nielen prostredníctvom svojich dvojníčok, ale aj osobne. (Petike)
  • Matt Smith (Jedenáctý Doktor) měl už na univerzitě přezdívku Doctor Who, kterou si vysloužil svou šálou, podobnou té, co nosil Čtvrtý Doktor (Tom Baker). (Morzan)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama