Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Percy Jackson se vydává na nebezpečnou výpravu. Na své cestě napříč Amerikou musí přemoct netvory a přechytračit bohy, aby přinesl zpět Diův blesk a zabránil vypuknutí války. Když přijde Percy o matku, najde azyl v táboře Dvojí krev, v útočišti pro dětské polobohy. Jakmile zjistí, že je také polobůh, musí se vyrovnat se svým původem a osvědčit svoje kvality a vydá se na riskantní pouť do spárů nepřátel a do podsvětí. S pomocí svých druhů Annabeth a Grovera se Percy během svého putování přiblíží odpovědím na palčivé otázky: jak zapadnout do světa, kde se cítí nesvůj, jestli ještě někdy uvidí svou matku a jestli někdy zjistí, kým je mu souzeno se stát. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (31)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Důstojná adaptace fajn předlohy. Příjemná žánrová podívaná, teoreticky pro celou rodinu, ale přesto s jasnou cílovou skupinou. V tomhle případě opravdu není třeba mířit výš. Obsazení je výborné, hlavní trojice je skvělá, tempo občas maličko drhne, vizuál neurazí - výsledkem je nadprůměrný seriál, který si svou existenci snadno obhájí. Celá recenze zde. 7/10 ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

ADAPTACE, DĚTŠTÍ HERCI A EFEKTY 📖 🧒🏼 🗡️ .  Nakonec to nebylo tak špatné. První dva díly jsou ale fakt skoro průměrné a málem jsem to vzdal. Seriál je adaptací série knih (série seriálu = jedna kniha cca) od Ricka Riordana. Tuto sérii i první dva díly další jsem osobně četl a mám k ní dobrý vztah, ale mám radši až další díly - série roste s čtenářem podobně jako Harry Potter. Ze stránky scénáře to celkem sedí narozdíl od filmové adaptece, ale něco vzali už z druhého dílu. Jak název napovídá příběh vypráví o míšení moderní doby s řeckou mytologií. Děti dostanou od orákula proroctví a podle toho se pak vydají na výpravu a u toho plní sidequesty plné greekfantasy motivů a řeší rodinné vztahy.  .  Na čem seriál oproti filmům selhává jsou hlavní postavy. Dětští herci jsou ze začátku dost nesympatický a herectví není tak uvěřitelné. Vypadá to jako jen přeříkávání scénáře. Vtipy a poučení působí trapně. Ale od půlky už je to celkem ok, ale možná jsem si jen zvykl. Obsazování herců tmavé pleti je tady docela kontroverzní, u Annabeth měli vlasy v originále důvod ale to chápu polobůh (prosim ne polokrevník) může být kdokoliv. Ale bohové? Jako ano Řecká mytologii má prameny i v egyptských krajinách, ale jakože ne.  .  V seriálu je občas něco hloupé či nelogické ale to není problém adaptace, přece jen je to převážně zaměřené na věkově 11-14 leté děti. Co je ale problém je CGI ktere je občas dost mizerné. Jde vidět že všechno se snaží schovat do stínu či mlhy ale kdyby použili praktické efekty, hlavně u monster tak by to bylo o hodně lepší. Ale chápu že se to nevejde do rozpočtu a není to něco co se teď dělá. Navíc spoustu věcí vynechali/osekali kvůli tomu že by to bylo náročné na efekty. Ale jinak to má docela dobrou estetiku např. barevná paleta.  .  Celkově 6,5/10, pokud jste ještě mladí zkuste knihy.  🌊 🌊 🌊 🌊 ❌ ()

Reklama

anfi15 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek knih už dlouhé roky a celou dobu jsem čekala na řádné filmové zpracování. Jsem ráda, že u tvorby nového seriálu byl přítomen sám spisovatel Rick Riordan. Přesto bych očekávala, že se bude více držet svých vlastních knih. Podle jeho sociálních sítí některé momenty změnil, jelikož knihy napsal dávno a sám pociťoval slabší místa v příběhu, které chtěl vylepšit, a opravdu pár věcí vylepšil. Zpracování je díky tomu lépe stravitelné a pochopitelné pro nové diváky a obzvlášť pro děti. Bohužel první kniha je hlavně o putování nežli o nějakých akčních soubojích (na rozdíl od dalších knižních dílů) a mám obavy, že ne mnoho lidí to bude bavit. Nejvíc mě asi mrzela hlavní postava, která je proslulá svými drzými odpověďmi a dobrým smyslem pro humor, a to zde silně chybělo. Z režisérského hlediska mi tam pokulhávala větší práce s mladými herci, kteří už dokázali, že umí hrát opravdu dobře. Bylo tam hodně momentů, kdy jsem očekávala od postav lepší reakce, monology a celkově lepší herecký výkon. Bylo znatelné, že herci pociťovali zodpovědnost za tyto role a neuměli se plně uvolnit. Doufám, že do dalších sérií (pokud vzniknou) spisovatel zahrne zpětnou vazbu od fanoušků, herci se už více naladí na své role a disney si uvědomí potenciál seriálu a nedá mu pouze 8 dílů po sotva 40 minutách reálného příběhu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dost zklamání. Knížky neznám, ale první film byl celkem ok a i když ten druhý už tolik ne tak to téma má rozhodně potenciál na slušnou teen fantasy. Bohužel výsledek je ale většinu času nudné a nevýrazné low budget béčko, kterému by se asi dalo leccos odpustit kdyby ho točilo Voyo a ne moloch jako Disney. Akce (když na ní dojde) je mdlá, obsazení bez energie a efektky by neobstály ani před deseti lety. Celkem by mě zajímalo jaká je podle tvůrců cílovka, protože podle mě by to měly být primárně děti kolem 13-15 let a ty se u toho budou dost nudit…40% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už po pár dílech jsem věděl, že tady zkrátka nebudu cílovka. Mám rád řeckou mytologii i Fantasy, ale tohle prostě bylo na mě childish až moc, ikdyž za to tvůrci nemůžou, ale já se přes ty 12 leté děti v hlavních rolích nemohl přenést, protože vidět všechny ty overpowered monstra, proti kterým stojí banda ňoumů, kteří neumí fakt nic zajímavého, přišlo mi, že se vždy někoho zbavili spíš náhodou nebo se štěstím ( a vidět malého kluka bojovat s mečem je prostě nuda). Vizuálně je to celkem ok ( finální 2 díly z podsvětí asi nejlepší), ale ten zbytek  mě moc nebavil. Akce je tu příliš málo, humor tu absentuje a postavy si mě nezískali. Naštěstí to má všechno krátké díly, tak to nezačne být úmorné, ale nic extra za mě. 55% ()

Galerie (133)

Zajímavosti (2)

  • Aby Tábor polokrevných vypadal naprosto dokonale, nebyl natáčen pouze na jednom místě. Tým si dal záležet na tom, aby na různých místech našel „dokonalou pláž a dokonalý les“, aby tábor vypadal přesně tak, jak si ho čtenáři knih představovali. (Azuko)
  • Každá chata v Táboře polokrevných byla propracována do nejmenších detailů. I když při sledování epizody nemůžeme vidět všechno, Rickovi Riordanovi se líbilo, že v chatce dětí Herma byla na jednom z lůžek rozložená karetní hra „Mythomagica“ a na boku palandy bylo vyryté graffiti. (Azuko)

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama