Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Já se nemůžu dočkat až jednou někdo chytne řeckou báji a vykašle se na McDonaldem a Coca-Colou nasáklé publikum a pustí se do toho možná s nějakýma úpravama ale tak aby to bylo přesné. Existují dva filmy o argonautech, a i když ani v jednom nemá Iáson tu spravnou povahu (podle bájí by to měl být ziskuchtivý a mocichtivý bastard) upřednostňuju spíš verzi z roku 1963. Sice taky není umělecky nejhodnotnější ale je tam vidět krásná práce Raye Harryhausena. V tomhle novém filmu není nic. Směšné herecké výkony, směšné triky (kterým právě postavičky z roku 1963 dávají pěkně na prdel), hallmarkovská režie, divné kostýmy a navíc v zájmu zachování rasové vyváženosti je tu černý Orfeus (nejsem rasista,ale Orfeus byl z Řecka, to je takový malý poloostrov dost vysoko nad afrikou) a spousta chyb a přečinů proti předloze....do prčic s tebou Hallmarku ()

fisus odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem měl náběh na zápal plic,ležel jsem doma v horečkách a koukal na filmy,který mi pustila moje sestra.Bohužel měla v oblibě kanál Hallmark.V tý době jsem miloval řeckou mytologii a tak jsem se na film docela těšil.Jenže výsledek byl katastrofální.Už je to sice 10 let,ale pořád jsem nenašel odvahu si film pustit znovu a zkusit ho přehodnotit.Myslím,že by to ani nemělo cenu. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Není to sice úplně věrná kopie pověsti a je pravda, že místy je děj spíš k pláči než k pobavení, ale je to má srdcová záležitost.Navíc já prostě tyhle řecké příběhy miluji a dost trpím jejich nepříliš kvalitním a laidáckým zpracováním, přesto mě však nakonec nějak dostanou, hlavně tou ideou,že to tak třeba opravdu bylo. ()

Joee odpad!

všechny recenze uživatele

U akčních scén smích, jinak nuda nud :) Strašná trapárna. Snad kdyby to bylo dělaný jako parodie na fantasy... ale takhle je to zhovadilost. Nejlepší gagy: před nimi skalní sráz, přes který chtějí utéct za nimi les, do kterého je vidět tak do 100m a hláška: "vidím jízdu asi míly odtud" :) to nekončí, herkules nahodí štít přes kaňon, druhý skalní břeh je prakticky ve stejné výši, bez velkého napínaní lana uváží druhý konec za strom a už se kloužou na druhou stranu jak kdyby měli na zádech raketovej motor (možná foukal silný vitr :)) a lano se neprověsí, je napnutý jak struna... (v reálu bych to tipoval, že by sotva dojeli do první čtvrtiny, tam by zkejsnuli a pak spadli :))... statečný Herkules zůstal s nepřáteli a začal je mlátit nějakým kmenem, hustý bylo jak padali z koní už jen když tu kládu viděli, Herkules máchnul tak 5m od nich... mno a pak jej zasáhly 2 šípy, žádná bolest, stačil jen pohled "ty vole, oni mě zasáhli"... šípy vytáh, popoběh o 3m, zakecal se na minutu se společníkem, nepřátelé byli slušní a v diskusi je nerušili a herkulesovi se zatim zahojily rány... po pár minutách kdy se Herkules dostal do sevření nepřátel byl naopak zkrvavenej jak Kristus z filmu Gibsona :) pak se dostali ke gigantické obludě, proti níž stála celá desetičlená skupinka jak na popravu... obluda je ale zabít nechtěla najednou (stačilo by máchnout ocasem a bylo po všem), místo toho se patlala s každým kdo se odtrhl od davu... btw CG efekty fakt slabota... no a tak to je celej film, stupidní scénář každým písmenkem... addon: hláška "vidím jezdce asi míly odtud" zazní i podruhé, nemá to fakt být parodie? ROFL ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Některým jiným, podobně ambiciozním projektům bohužel tento nesahá ani po kotníky. Iásón a argonauti má v první řadě bohužel naprosto směšné vizuální zpracování, kdy dokážu pochopit, že tvůrci měli nulový rozpočet, ale tam, kde u některých jiných projektů to působilo až "roztomile" a dokázala se to různě zaonačit, že to vlastně nevadilo, tak tady to brutálně bije do očí a spousta scén je tak nechtěně směšných. K tomu pak připočtěme klasické "historické" zpracování, kdy autoři se zřejmě o tom, že existovala nějaká Antika dozvěděli až při psaní scénáře. Ano, jak je u Hallmark projektů zvykem, tak se tu vedlejších rolích objevují známá jména, ale ani ta to tentokrát nezachrání. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Kolchida, odkud pochází Zlaté rouno, je historickou oblastí západní části Gruzie, která se rozprostírala na břehu Černého moře. (Stanislaus)
  • V Brazílii byl název filmu přeložen jako A Vingança do Gladiador (v češtině Gladiátorova pomsta), což bylo pravděpodobně ovlivněno tehdejším úspěchem Scottova Gladiátora (2000). Ve filmu se však žádná postava gladiátora neobjevila. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama