Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová patřící k anglické smetánce 19. století žije na panství Hartfield v Highbury u Londýna se svým ovdovělým otcem, který ji bezmezně rozmazluje. Podle Emmy je nejkrásnějším darem na Zemi najít si svůj protějšek.  Když se jí podaří přispět ke svatbě své vychovatelky s panem Westonem, začne se svobodná Emma nudit a rozhodne se plánovat život druhým. Je obratnou manipulátorkou a sebejistou dohazovačkou a snaží se ovlivnit své okolí. Její obětí se stane debutantka Harriet Smithová, která vyrůstala jako schovanka u cizích lidí. Harriet je velmi důvěřivá a svěří se do jejích rukou, přestože ji přitahuje statkářův syn Robert Martin. Emma ji chce dohodit vikáři Eltonovi, jehož cílem je však získat bohatou nevěstu. Rodinný přítel Woodhouseů John Knighley Emmě vyčte, že plodí jen škody, Martin Harrietu převyšuje a byl by schopen Harriet zabezpečit. Elton nakonec vyzná lásku Emmě, ale ta ho odmítne, projevovala mu sympatie jen kvůli Harriet. Elton odjede do Bathu, kde se ožení s bohatou a velmi sebevědomou ženou. Paní Westonové je líto, že Emma Harriet vymluvila Martina. Emma se Harriet omluví, ale Harriet zůstává pod jejím vlivem. Když se Harriet Emmy zeptá, proč už není vdaná ona, Emma odpoví, že by žádný z mužů nebyl takový jako její otec. Do Highbury přijíždí neteř upovídané paní Batesové Jane Fairfaxová a stane se středem pozornosti mezi zdejšími muži. Highbury také navštíví Frank Churchill, syn pana Westona. Je přitažlivý a rozmazlený pozorností žen. Emma žárlí na Jane, které se Frank začne věnovat. Když dojde k závěru, že Franka nemiluje, začne o něm uvažovat jako o partii pro Harriet. Frank ji s Emmou zachrání, když jsou přepadeny kočovnými cikány. Frank se však tajně zasnoubí s Jane. Emma má také břitký jazyk a jednoho dne urazí paní Batesovou, když zkritizuje její upovídanost. Přítel Knightley jí za to velmi vyčiní. Emma se jde Batesové omluvit, ale ta ji nepřijme. Jednoho dne řekne Harriet Emmě, že cítí náklonnost ke Knightleymu, který ji při plese vyzval k tanci, když zůstala stát. Emma je v šoku, uvědomí si, že Knightleyho miluje, a má strach, že o něj přijde... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se mi nelíbila ani filmová adaptace Pride and Prejudice (asi jako jediné z mého širokého okolí), začínám to přisuzovat tomu, že nemám ráda Jane Austen. Já vím, strašné příznání, za nějž mě řada lidí ukamenuje, ale asi to tak bude. Pravda, nic jsem nečetla, ale když i filmové zpracování jejích děl mě nudí k smrti, co teprve originál. No a tohle nebylo o nic lepší... Furt to samé dokolečka. Dohazování, nehrající 16letý věkový rozdíl (dle filmu) a ani další páry na tom nebyly o moc lépe, společenská podřadnost a nadřadnost, nudné dialogy točící se stále dokola o společenských drbech, vyznání si lásky v posledních dvou minutách filmu, když to bylo všem jasné celé dvě hodiny... No a jinak co se týče hereckých výkonů, tak mě taky moc neohromily, žádná z postav mi nebyla sympatická a sledovat film až do konce pro mě bylo značné utrpení, ale já jsem vytrvalá a odvážná a tak jsem to přečkala, abych byla svědkem zaručeně nejhorších kostýmů a účesů ve filmu. Ty připosraté kudrlinky byly zcela úděsné. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Navzdory vizuálně opravdu vyvedené Emmě Gwyneth Paltrow, která nicméně dost málo vystihovala komplexnost postavy (ve filmu její chování vzbuzovalo především mnoho důvodů k nesouhlasu a mladistvá povrchnost nebyla dostatečně vyvážena důrazem na skutečnou inteligenci a povahové hodnoty Emmy) se mi vcelku mnohem víc líbila novější seriálová verze. Nemluvě o věčně usměvavém Mr. Knightleym, který oproti Lee Millerově seriálové verzi postavy postrádal tu správnou pichlavost. Jsou to snad jen detaily, nicméně detaily, na nichž celá Emma venkoncem stojí. Kdybych dal za 4, musel bych dát seriálu za 5 a to se mi přeci jen nechce. Řekněme 75 %. ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Z adaptací románů J. Austenové mi Emma přijde nejslabší. Film měl hodně špatný světlo, všechno působilo tak studeně a šedě, jakoby v mlze. Jak tady mnozí zmiňují špatné herecké výkony, tak musím jen souhlasit. Velice nudné a nepříjemné zpracování. První půl hodina byla kritická, nevěděla jsem kdo je kdo, kdo co má s kým co společného, do toho pro mě nepříjemná G. Paltrow. No a nakonec asi největší (moje) chyba, film jsem viděla nadabovaný a to hodně uškodilo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný román Jane Austenové a na jako takový se na něj musíme dívat. Možná je pro někoho romantický. Mě však nudil. Žádné duchaplné dialogy, jenom stále se opakující podobné scény s jinými partnery. Ale vydržela jsem to, protože jsem byla zvědavá, jak tohle skončí. Román jsem totiž nečetla, ačkoliv jiná díla od Austenové ano. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Veskrze roztomilá austenovská hříčka s city, staromódní podívaná, evokující návštěvu prababičky, antikvariátu i krámku se starožitnostmi, a tak jednou za čas není na škodu dát se rozmazlit starými časy v milostných rošádách, rozehraných hanebnou Emmou, která nesmlouvavě posunuje figurky na šachovnici podle svých vlastních pravidel, a jelikož jsme v dobách, kdy se milostné záměry neslušelo dávat na odiv, není problém táhnout i divákem, který bude jednu chvíli jemně naváděn k přesvědčení o správnosti dohazovačských vizí, aby vzápětí začal zmatkovat, zda na cestě ke štěstí v páru někdo nepřebývá či nechybí. Ač může tato vintage romantika vyznívat naivně a bezduše, skrývá nemálo mouder, mimo jiné rozdíl mezi dobročinností a laskavostí... Půvab ženského obsazení, korunovaný empírovými střihy viktoriánské éry, je bonusem navíc, z mužů jej doplňuje pouze Northamova nenucená elegance, ostatní jsou zde tak trochu za šašky a bohužel, Ewan McGregor opět uplatnil svůj zpěv, i tak pro mě Emma byla příjemným ... rozptýlením (?), abych byla tedy stylová... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Emma" od Jane Austenové. (zuza99)
  • Rachel Portman byla oceněna Oscarem v kategorii Nejlepší hudba. (ČSFD)

Reklama

Reklama