Reklama

Reklama

Souboj Titánů

  • Velká Británie Clash of the Titans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mocný bůh Zeus zničí království krále Acrisia jako trest za to, že dal vlastní dceru a jejího právě narozeného syna Persea svrhnout do moře. Zatímco poslední z titánů Kraken ničí království, Perseus, který je ve skutečnosti Diovým potomkem, i jeho matka, jsou bezpečně dopraveni na ostrov Serifos. Kalibos, syn bohyně Thetis, už takové štěstí nemá, protože ho Zeus změní v netvora jako trest za to, že vyhubil Diovo stádo létajících koní. O princeznu Andromedu, kterou si měl vzít za ženu, se tak sice mohl ucházet každý, jenže všichni zatím skončili na hranici, protože nedokázali uhádnout její hádanku a tím zlomit prokletí. Perseus, kterého Thetis z pomsty přenesla do fénického města Džopy, je okouzlen krásou Andromedy a rozhodne se ji získat. Využije magických zbraní, kterými ho vybavili bohové na příkaz Dia, a v nebezpečné noční výpravě se mu podaří odhalit odpověď na novou hádanku. Radost však netrvá dlouho, protože marnivá královna Kasiopeia urazí Thetis a bohyně žádá jako odplatu smrt pro Andromedu. Kasiopeia ji musí za třicet dnů na mořském břehu obětovat Krakenovi. Pouhých třicet dnů má tak Perseus na to, aby své milované zachránil život. (TV Nova)

(více)

Recenze (820)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Dosť pozliepaný dej, niekedy nepoxopiteľný strih ale aj tak dám 1* naviac už len za tému a veľkoleposť, s akou tvorcovia poňali tento film. A samozrejme aj z nostalgie,lebo teraz sa len pousmejem na Krakenom. Ale aj tak sa mi zdá že už GAPPA bola dosť podobne robená....nemohli byť triky aj na tú dobu lepšie? ()

Athlona 

všechny recenze uživatele

Clash of the Titans na svou dobu neco uzasneho a to je diky dnes jiz starickemu 86 letemu panovi Ray Harryhausenovi specialistovi na filmove triky,umelci s hodne velkym "U", ktery se vlastne s praci specialisty na filmove triky na tomto filmu rozloucil.Po ukonceni jiz nikdy na filmovych tricich nepracoval,pouze jako poradce a za sve celozivotni dilo pro film obdrzel r.1993, Oskara a pravem. Souboj titanu je posledni trikovy velkofilm pouzivajici Stop Motion Technologie, kde se natoci 24 filmovych obrazku za vterinu, sice se dal pouziva napr.Nick Parker („Wallace & Grommit“, „Chicken Run“) podobna technika / zde treba s modelinou mimochodem perfektni/, ale ne tak jako ve velkofilmu Souboj Titanu.Velkofilm pisi zamerne protoze budget pro tento film byla v te dobe zavratna castka 15.000.000 US dolaru.Herryhausen byl vlastne prukopnik teto technologie a specialne pro filmove studio Universal vymyslel technologii Dynamotion,kterou poprve pouzil ve filmu The 7th Voyage Of Sinbad.Pro film Souboj Titanu ji jeste zdokonalil i kdyz v dnesni dobe je nekdy trhavy krok vsech tech priser a priserek trochu divny. Film sam o sobe je nadherny a koho jen trochu zajimaji mýty antického Řecka,bude okoluzlen jako ja jiz pri prvnim shlednuti v kinu kdy jsem se drzela tatinka za ruku jako kliste. Herecke obsazeni : jednim velikanem svetoveho filmu: Laurence Olivier a v te dobe jiz znamou Bond.Girl , Ursi-National:-),Ursula Andress.Ostatni herci jsou na tu dobu relativne neznami to plati i o Maggie Smith,ktera je v posledni dobe velice znama diky rade filmu Harry Poter.Kvalita DVD je i jako v pripade jinych filmu spolecnosti Warner lehce v mlze ovsem kontury jsou ostre i detailech,obraz 1.85:1,takze v originalnim formatu,na to, ze film je prez 20 let stary muzeme byt vice nez spokojeni a to i se zvukem v Dolby Surround,anglicky /pisi o originalni DVD/Bonusovy material je nic moc a to je skoda. Film hodnotim 5 hvezdickami protoze i dnes v dobe moderni pocitacove techniky ma stale co rict a pri jeho sledovani me i nyni naskakuje husi kuze jako tehdy, kdyz jsem na nej slat s tatinkem:-),proste film meho detstvi,krasny film!! ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávková poetika, zábavné (nie smiešne) triky a super scénky s bohmi a s medúzou. Ale vo výsledku aj tak dosť uťahané a stereotypné... (●) ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

až na tu plechovou sovu to nemá chybu, celý film až do památné věty "Vypusťte Krakena!" je jedna velká úchvatná jízda nadupaná dobrodružstvím a velmi se mi líbil prvek zásahu bohů do děje - takhle se vyprávějí příběhy ze starého Řecka a ne nějaká Trója.... ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Shovívavě přehlédnu trikové nedostatky, protože to ostatní, včetně příběhu, je bezchybné a přičtu-li k tomu i tu otevřenou hubu při mém dětském prvosledování, pak nemůžu jinak, než za 5hvězdiček. ()

Merwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dnes už klasika. Kdo by přece neznal hlášku: "Vypusťte Krakena!" Nenechám si ho nikdy ujít v televizi... ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film viděl poprvé až dnes, nostalgie jde (naštěstí) mimo mne. Do první poloviny je sice hodně vidět, že jde o starší film (efekty chvílemi žalostné, ale většinou na svou dobu OK), kterému by trochu prospělo prostříhnout (zdlouhavé záběry - opět dobová věc) a byla by to hodně slušná adaptace antických bájí. Jenže pak už se Amerika projevila a kde se vzala tu se vzala robotická sovička a film se začal nepříjemně přibližovat odpadu. A jen tak mimochodem, Kraken je z pověstí nordických a ne řeckých, pane scénáristo! ()

kadles 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená antická výprava za Medusou a Krakenem. Pamatuji se když mi bylo 10 a viděl jsem to poprvé, jak jsem jenom vyvaloval oči, co to vidím za úchvatné divy a když šlo do tuhého, jak jsem se schovával pod peřinu. Létající Pegas a zlatá kovová sova, to stojí za to vidět i po dlouhé době. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Dneska už klasika, ještě si pamatuju,jak jsem tento film viděla poprvé. Zapůsobil na mne tak, že jsem si v knihovně půjčila Petiškovy Staré řecké báje a pověsti a od té chvíle mám o část volného času vystaráno...a problematika olympských bohů mne nepustila do dnes. A tu nádhernou sovičku - tu nikdo ještě nepřekonal. V žebříčku oblíbených "zviřátek" je hned po krysoveverčákovi z Doby ledové. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Tenhle trikový film se hodně snažil a je to na něm znát. Triky jsou už v dnešní době dál, jsou lepší a nejsou kostrbaté, ale pokud dokážete udělat klik a přepnout se....pak oceníte film, který náležitě odsýpá, nemá hluchá místa, je v něm plno dobrodružství a Bubo, který oživuje napětí. :-)) ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Ano přiznávám, že kvality tohoto snímku jsem objevil až po shlédnutí te nové sračky. Má to příběh, je to velké a epické, skutečně hrdinské a Olymp vypadá jako Olymp prostě zasloužených 5 hvězdiček... ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Klasika z mládí, ačkoliv jsem po nedávném shlédnutí zjistil, že jsem z filmu téměř všechno zapoměl. Pořád jde však o solidní dobrodružnou podívanou, jen to už nemá ten náboj, který to mělo z pohledu dětských očí. ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Já ten film prostě miluju. A kdo z nás třicátníků ho jako dítě nežral?! Scéna s Medusou, Calibos v bažinách, Kraken drtící město prostě pouze tím, že se "zavrtí" na pobřeží... to jsou pro mě nezapomenutelné scény a příšery, ke kterým se vždycky rád vrátím. A plechový Bubo! Prostě miláček:-) Jen ten Perseus mi vždycky přišel nějaký divný. Hezoun postrádající jakékoliv charisma. ()

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

Souboj Titánů pod Raimiho dohledem?

09.08.2007

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures to s remakem fantasy klasiky Souboj Titánů myslí smrtelně vážně. Koncem června Lawrence Kasdan (Dobyvatelé ztracené archy, Impérium vrací… (více)

Z Bradavic na Olymp

Z Bradavic na Olymp

22.04.2007

Už z toho pomalu začíná být trapná fráze, ale úspěch 300: Bitvy u Thermopyl opravdu změnil Hollywood. Najednou se s velkým hřmotem vynořují všechny projekty, které jen vzdáleně souvisí se starověkým… (více)

Reklama

Reklama