Reklama

Reklama

Válka světů

  • USA War of the Worlds (více)
Trailer 2
USA, 2005, 116 min

Obsahy(1)

Rozvedený newyorský mechanik Ray Ferrier získává od bývalé manželky na víkend do péče své dvě děti – desetiletou dceru Rachel a náctiletého syna Robbieho. V té době dochází ve městě k podivným změnám v počasí, včetně několikanásobných úderů blesků do jednoho stejného místa. Lidé si to nedokážou vysvětlit, když se začne zvedat zemský povrch, ze kterého vylezou ze svých úkrytů podivné mimozemské stroje. Mimozemšťané ve svých mechanických maskách začnou útočit a zabíjet lidi. Strhne se davová panika a Rayovi je jasné, že musí utéct s dětmi z města pryč. V kradeném cizím automobilu se tedy vydává do domu své manželky, která zde však není. Druhého dne objeví Ray na ulici vrak spadlého boeingu. Na místo přijíždí štáb televizních reportérů, který Raye informuje o tom, že mimozemšťané ve svých strojích zaútočili na všechny světové kontinenty a podařilo se jim zničit velká území a zabít miliony lidí. Ray se rozhodne odvézt své děti k jejich matce do Bostonu, ovšem jejich auto je přepadené davem zoufalých lidí. Ray tedy přichází o auto, ale jsou naloděni na trajekt, který má odvézt obyvatele Bostonu do bezpečí. Loď je ovšem potopena a Ray s dětmi se dostávají na břeh. Ray se musí smířit s tím, že Robbie se rozhodl bojovat proti mimozemšťanům po boku armády, a pokračuje s Rachel na cestě sám... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 434)

in flames 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že psychologická rovina filmu je trocha zanedbaná a dej sa okreše jeden veľký útek, ale efektovo a atmosfericky (atmosféra scén pripomínajúcich originál ma fakt očarila) jeden z naj katastrofických scifákov vôbec. ()

ajne 

všechny recenze uživatele

Tak od tohodle filmu jsem čekal trochu více. Ne že by to bylo špatné, ale něco tomu chybělo. Možná jsem rozmlsaný z ostatních Spielbergových filmů. A přitom se jedná o tématiku, která mne baví. Za příběh a jeho poutavost byl dal tak tři hvězdičky, za atmosféru některých scén bych dal jednu navíc. Ale za tu uječenou a neustále si stěžující holku, kvůli které jsem to měl chvílema chuť vypnout tu hvězdu zase strhnu. Nechám za tři. ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Ten super tiesnivý pocit sa vytratil, keď Ray so svojou uvrešťanou dcérou a neposlušným synom nastúpil do auta. Od tej chvíle to bola nuda. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg opět nezklamal, naservíroval nám film se skvělými vizuálními i zvukovými efekty, Dobře hrajícím Tomam Cruisem, ale na absolutní hodnocení to není, pro to by film měl mít něco navíc. Kdyby to bylo natočené více jako horor, by to zajímavější. ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám úmyslně proto, že je od Spielberga, kterého mám rád, jsem čekal něco výjimečného, jak má ve zvyku. jinak bych dal 2* ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Sci-fi po Predátorovi co jsem kdy viděl. Tohle je pro mě číslo 2. Predátor je pro mě klasika, která mě chytla o trochu víc. Válka světů má skvělý příběh a hlavně efekty a Tom Cruise hrál svou roli úžasně. Spielberg má scifařinu zkrátka v krvi. ()

Verunidlo 

všechny recenze uživatele

Povedené sci-fi od jednoho z nejlepších režisérů vůbec. Jeden z mála filmů,který zanechá v člověku velmi chladný pocit a beznaděj. Donutí ho tak přemýšlet, zda by se něco takového vůbec mohlo stát. Velmi mě zaujal herecký výkon Dakoty Fanning. Díky ní jsem se do celého filmu vžila mnohem rychleji, Tom Cruis v tomto případě až na druhém místě. Konec filmu trochu slabší, ale i tak na tom nic nemění, že je to jedno z nejlepšich sci-fi od Spielberga. ()

LukasLongr 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, řekl jsem si, že to musel vymyslet nějaký trochu ulítlí chlapík, protože aby stroje byli schované celou dobu v zemi a čekali na dobrou příležitost bez toho, aby jsme si jich všimli je trochu ulítlé. Ale je to přece jen sci-fi, takže nad tím mávnu rukou. Není to špatný film, ale jednou stačí. ()

belisama 

všechny recenze uživatele

Tak...to mam za to, ze citam a potom idem do kina vzhliadnut dielo prenesene na filmove platno! Obrovske sklamanie bolo v tomto pripade neodvratitelne. Po technickej stranke super, efekty fantasticke, krvi bolo vsade dost a to je asi tak vsetko. Po pol hodine som zacala rozmyslat nad tym, ako dlho to este asi bude trvat kym to skonci...A ten najazd kamery na americku vlajku - no comment... ()

sladecekr 

všechny recenze uživatele

Na to, ze som anti-sci-fi-cista, som tento film dopozeral az do konca a dokonca nezaspal! Zo zaciatku sa mi atmosfera filmu zdala prijatelna, dokonca hororova (co je moja srdcovka) a dokazal by som si predstavit, ze by sa to naozaj udialo aj v realnom svete :) ked ale zacali z podzemia vyliezat tie "monstra", mal som dost a keby som nezaujal na spolubyvajuceho posteli pozu ako som zaujal, tak sa asi berem rovno spat :D Pre mna dalsi zo serie radovych B-ckovych scifi... fuj! ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Spielberg co znám. Potenciál, který je z filmu cítit na hony daleko je naprosto nevyužitý a pohřbený a to doslova a dopísmene. Vynikající výkon Robbinse je asi jedinou světlou stránkou nudného filmu. To už opravdu raději Den nezávislosti. Takhle se padá ze špičky filmového ledovce rovnou po hlavě. ()

misiacik 

všechny recenze uživatele

Odzbrojujúca kamera, špeciálne efekty hodné majstrov, vojna z pohľadu jedinej osoby. Tom sem sedel ako prdélka mladej aziatky na šerblík ružovučký. Záver prekvapivý a hodný uznania. Lebo žiadny človek nežije a neumiera zbytočne. Posolstvo tak svetlé ako jas slnka nad šírim oceánom. Štefan, smekám. ()

luukaas 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Film jako celek působí celkem hekticky, začátek slibuje zajímavou UFO zápletku s celkem slušnými efekty, ale čím více se do filmu necháte vtáhnout tím více máte otázek...panebože jak je tohle vůbec možné....Tuto větu si řeknete na konci filmu, který je absolutně utažený za vlasy....Ale jak říká Hollywood.......Konec dobrý všechno dobré....... ()

Harley88 

všechny recenze uživatele

Efekty supr, ale režisér se měl víc držet knižní předlohy. A hlavně-proč se děj odehrává v současnosti? Tím se zařadil mezi masu ,,obyčejných,, sci-fi. Už jen pohled na obal desky Jeff Wayne´s musical version of War Of The Worlds (vřele doporučuju) ve mě vyvovlává větší emoce, než celej film. Taky by nebylo na škodu ve filmu použít hudbu Jeffa Waynea. Ale světu holt vládne moderna. Volba představitele hlavní role taky naprosto tragická, takže jediný plus jsou již zmiňovaný efekty, který ale najdeme v každým druhým filmu. Za mě bída. Názornej příklad, jak dojebat výbornej námět. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Ještě že nám hlasatel na začátku a na konci "duchapřítomně" sdělil, co se bude dít. Sami bychom totiž nevěděli, vo co gou. Myslím, že scénář má dost much a zpracování mohlo být věrohodnější, ani Tim Robbins to ve své mini roli nezachránil. Asi nejslabší film, který jsem od Spielberga viděl a jeho poselství (pokud tady nějaké je), mě minulo velikým obloukem. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Pro mně dokonalý film. Úžasné záběry, perfektní zvuky, strašidelná atmosféra od začátku do konce . Akorát bych vytkla dost rychlý konec během pár minut. Jinak film si můžu pouštět stále dokola a vždy jsem přikována na místě se zadrženým dechem a mrazením na zádech. Úžasně děsivý je záběr na řeku plnou těl,nebo část filmu odehrávající se ve sklepě. Spielberg je jednička. ()

corbi 

všechny recenze uživatele

je to takový řekl bych trošku minimalisticky pojatý sci-fi thriller. Jako atmosféra je dobrá a spíš se film věnuje jednotlivci v tom velkém nadnárodním konfliktu. Kdo čeká obr scény kde proti sobě jdou 2 světy a teď se rozpoutá peklo ve stylu transformers, tak ať se nekouká. Pár chyb to mělo(hlavně konec - když se kácí les, ničí svět, tak prostě létají třísky; kdyby Dakotka umřela a třeba ještě společně s Tomem a přežila by jen manželka se synkem, tak by to mělo o dost silnější atmosféru) a tyto happyendy moc nemusim, takže za 3 ()

Jezinho95 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg si vybral parádní námět a dokázal ho dokonale převést na filmová plátna. Napětí a akce film obsahoval dost a výkony herců taky nebyly úplným zklamání, ale stejně tomu "něco" chybí... takže 4 hvězdy a 75%. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Že toto monstrum splodil Spielberg? No to potěš. Usnul jsem, ve 3 se vzbudil, bo mě tlačili brýle a tak jsem si pustil posledních 20 minut znovu a nakonec jsem zjistil, že jsem asi usnul na konci. No nebavilo mě to. ()

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama