Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (245)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Tohle byla moje srdeční záležitost, když mi bylo tak 8 let. Nelze hodnotit jinak. Dodnes mě díky Aladinovi lakají témata orientální témata. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmek do stanu, když vám celý den prší a jste uvězněni na západním pobřeží Irska. Rewatch ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Seriál mě příliš nebavil, ale tohle je něco jiného. milion skvělých nápadů v jednom filmu zabaleném do zajímavého příběhu a skvělé hudby. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Disney v tom nejlepším světle! Krásná animace - krásný příběh - krásná hudba. Tolik perfektních postaviček v jedné pohádce se jen tak nenajde. Opička Abbu, papoušek Yago, létající koberec, tygr Rádža nebo dokonalý Gin z lampy, u kterého se nedá nesmát! Nebýt pro mě neposlouchatelných písniček v průběhu děje, bylo by to ještě lepší. I přesto ale hodnotím plným počtem... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Aladina jsem měl teoreticky stále v hlavě. Lehké střípky v mé hlavě zůstaly i přesto, že už to může být více než deset let. Ruku na srdce, asi zde vůbec nemusíme debatovat o tom, že nejgeniálnějším aspektem celého filmu je samozřejmě Robin Williams, který tomu všemu dokonale dominuje. Celkově vzato jde opět dnes již o kultovní záležitost, která bude asi žít navěky. Prostě dobrej biják. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších disneyovek ze staré školy, která je vtipnější, dobrodružnější a pohádkovější než většina současných 3D animáků a posledních filmů studia Walta Disneyho. 100% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která nestárne, má vtip a je zábavná i pro dospělého diváka. Dodnes se na něj rád podívám. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Disneyovka jak má být. Sympatické postavy, milý, i když šablonovitý příběh a výborná animace - zejména Koberec s Džinem se nadmíru povedli. No a ta hudba je vážně skvělá, z Disneyovek možná nejlepší hned po Krásce a zvířeti. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Splním ti tři přání. Každého napadne známý Aladin, který se skamarádí s Džinem, a ne ledajakým Džinem. Neumí jen splnit tři přání ale dokáže nás diváky pobavit svými fóry, narážkami z jiných filmů viz. Sebastian, nebo svými kouzli nás dokáže obohatit jedinečnou a populární písničkou A Friend Like Me. Tenhle filmek obsahuje spoustu nezapomenutelných písniček, které určitě zůstanou všem ještě spoustu let. Celý film nás baví Aladinův nejlepší kamarád opičák (později slon) Abu, který se snaží vždycky uloupnout něco k snědku, nebo co ho přinutí uloupit a často nás dostane do problémů a taky mě hodně bavil papoušek Jago, který nenávidí sušenky Sultána. Film má nádherný pohled na krásu Arábie a nádherných magických momentů. Jafar je zde opravdu tvrdý a nebojácný nepřítel, ale Aladin ze všeho jednoduše proklouzne, i když se celá země se začne řítit. Mě tenhle film nesmírně bavil a originální písnička A Whole New World od Peabo Bryson a Regina Belle nás vnese jedině láskou a krásou do tohoto světa. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka. Keď som ju uvidel po prvý krát, tak to som bol u strýka vo Viedni. Bol rok 1993 a bolo to na VHS po nemecky. Už vtedy ma zaujala hudba, ktorá je fakt dobrá. Dnes ju mám nahranú s výborným českým dabingom a moje deti sa na tento film veľmi radi dívajú. Musím pripomenúť, že aj ja. Dávam 80%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Aladin jako plošinovka byla jedna z mých prvních a nejčastěji hraných her, takže jsem ve filmu byl díky povědomé kresbě hned jako doma. A kresba to byla vskutku nádherná. Jinak samozřejmě dokonalá Disneyovka jako obvykle - skvělá syntéza romantiky, dobrodružstí, akce a spoustu srandiček. O ty se tu stará geniální džin, který má na všechny možné situace hlášku, převlek nebo komické číslo, ale také opička Abu nebo papoušek Jago. Nechybí ani pořádně temný záporák Jafar a skvělá písnička nakonec. Na Aladina jsem se těšil roky, až uvidím a nezklamal mě. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Omg, dokonalá pohádka! U sledování tohoto Disneyovského skvostu jsem měl fakt mega záchvaty nostalgie, páč jsem kdysi vlastnil originální hru na DOS/PC Aladdin a nikdy jsem ji nepřestal milovat :) Myslim, že po zhlédnutí filmu si to musim zahrát znova, abych si připomněl, jaká ultra-pecka to byla. Film naprosto splnil má očekávání a nemůžu mu (snad krom dabingu písniček) nic vytknout. 99% ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka zvedá lesk celého filmu, ač charaktery postav jsou sympatické, tak nejlepší a pro mě nejpamátnějším postavou byl koberec s džinem 74%. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Klasika devadesatych let, jednak doslova, jednak zpracovanim. Dnes uz maji i animaky propracovanejsi zapletky, o CGI nemluve. Tohle je jeste poctive kreslena zalezitost (akorat mozna ta Cave of Wonders mela nejake pocitacove sekvence) a dejove (pro nekoho plus, pro nekoho minus) je to proste jednoducha romanticka pohadka, misty az kycovita, cilena asi spise na divky. Zaporak Jafar, ktery touzi po moci, a "poulicni krysa" Aladdin, ktereho presvedci, aby ukradl kouzelnou lampu. Jakmile se na scene objevi dzin (v orig. dabovany Robinem Williamsem), ktery v lampe staleti prebyva, zacne to byt teprv poradne zajimave, vtipne a deckam se to urcite musi libit. Je tu opet nekolik zviratek - zradny papousek Iago, roztomila opice Abu, tygr Rajah... No a samozrejme krasna princezna Jasmina, do ktere se Aladdin zamiluje. Uz jen kvuli te oscarove pisni a par dojemnym momentum to stoji za zhlednuti. [2x Oscar 1993: Hudba, Pisen - "A Whole New World"] ()

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama