Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hostel vypráví příběh dvou kamarádů z americké vysoké školy, kteří se v touze po netradičních zážitcích vydají na cestu napříč Evropou - s tím, že pokud jim zůstane místo vzpomínek jen jedno obrovské okno, nebude je to nijak zvlášť mrzet. V průběhu výletu se k nim připojuje Islanďan Oli, jenž oba dobrodruhy přemluví, aby zamířili na místo, které je považováno za opravdové nebe všech amerických turistů - do jisté ubytovny v odlehlém slovenském městě plném zoufalých, ale zároveň překrásných východoevropských dívek. Když se ihned po příjezdu bez problémů seznámí s dvojicí místních krásek, zjistí, že Oli nelhal. Zdánlivě pohodový běh událostí však brzy vystřídá kruté procitnutí. Oba cestovatelé si uvědomí, že se rychle noří do čím dál tím děsivější situace, která je stejně nebezpečná a temná jako nejzvrácenější zákoutí lidské duše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (936)

petero 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že sa týmto filmom Eli Roth neprekonal a bohužiaľ je horší ako jeho prvotina Cabin Fever. To že na Slovensku žijú tie najkrajšie baby vie každý, horšie to už je s jeho zobrazením. Ako nejaké cigánske doupie, ešte aj s tými postavami. Atmosféra ako keby sa zastavila nejakých 20 rokov po rozbombardovaní Nemeckom kde táto zem nemá vôbec nejakú túžbu po medernizácii a je fakt chudobná. OK možno akú takú atmosféru to fakt navodí a nejeden Amík zrejme z toho bol dosť navetvy. Mňa to pravdupovediac len rozladilo. Roth zrejme natáčal v nejakom zabudnutom malom mestečku, aj to len v pár uličkách. A ten gang detí bola fakt kravina. Obrat u mňa nastal, keď sa posledný preživší pri úteku rozhodol zachrániť nejakú kričiacu babu zo spárov nemeckého psychouša a tá scénka s okom mi pripomenula najbrutálnejšie scénky z Fulciho brakov. Fakt husté psycho striadajúce sa s hnusom. A aj som sa zasmial, keď nejaký šupáci v kožákoch z blšieho trhu začali profesionálne hovoriť do vysielačiek. A čo nespravia tie deti kôli balíku žuvačiek? No dobre kašľať na to. A američan je taký frajer, že dokáže zraziť autom troch ľudí naraz. Začiatok nič moc – neurazí, tešíte sa aké to bude dalej, po príchode na akože Slovensko to je dosť slabé a z jeho prostredia mi skôr prišlo nagrc no ku koncu sa dočkáme aj slušných nechutností a nechcených trapných scénok a v posledných minutách aj slušného tempa. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Dva namistrovaní Američani jsou takoví looseři, že si doma v Americe nedokážou najít ani pořádnou babu. A jelikož jsou to dva naprostí namachrovaní debilové, rozhodnou si zajet do Evropy, kde čekají, že se z nich každá holka podělá a s nadšením před nima roztáhne nohy. Jejich debilita ale dosahuje takových rozměrů, že se dostanou až do Českého Krumlova a myslí si při tom, že přijeli do Bratislavy. Ale u nás se naštěstí s podobnýma debilama nese*me. Těsně po tom, co si dva vymazaní Amíci bujaře zajuchají na vesnické tancovačce na Michala Davida, dostane jeden z nich takovou nakládačku, že už se z toho nevymotá. Druhý americký debil je z toho úplně mimo a po svém kámošovi začne pátrat. My Češi ale nejsme žádní blbci a na špinavou práci používáme hloupé německé turisty, kteří jsou tak vymaštění, že nám za to ještě platí. Debilní Amík to ovšem nepozná a vydává se do Německa podat si chudáka německého turistu. Když se mu to konečně podaří, přičemž při svojí debilitě opět ani nepozná, že místo do Německa se dostal do Práglu, podaří se mu utéct i od tama a vy jenom smutně kroutíte hlavou nad tím, že ti největší blbci mají vždycky takové štěstí. Ale jelikož byl náš Amík opravdu neskutečný debilní, můžeme se chlácholit tím, že si to pěkně odnese aspoň ve druhém díle. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Třířádový rozdíl mezi průměrným hodnocením zde a na IMDB dává za pravdu tvrzení, že řada lidí neunesla urážlivé ztvárnění naší (sousední) země. Skutečně, zdejší Slovensko se mnohem více podobá určitým oblastem Balkánu či bývalým zemím Sovětského svazu, nicméně si myslím, že to jde s pobaveným úsměvem snadno přejít. Ovšem i když pomineme mezinárodní brblání, nic moc k pokochání nezbyde - v Hostelu se celou první hodinu neděje vůbec nic, z herců si nejsnáze zapamatujete kozy několika dívčin a atmosféra neexistuje. Zoufalství úžasného západního člověka marně se dovolávajícího pomoci ve strašlivém a depresivním světě východu taky nefunguje. Napětí zůstalo na nule a pokud hledáte poslední záchranu v gore scénách, odejdete s prázdnou i zde, pokud pominu přetínání achilovek a jednu "oční" scénu. Hostel chtěl být temnou, depresivní a brutální řezničinou, místo toho je jen nudnou a vyprázdněnou bublinou. Ostatně filmy Eliho Rotha jsou často nejbrutálnější právě v propagaci sebe sama (stačí si pustit trailer na Green Inferno). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se mi naskytla příležitost si "Hostel" vypůjčit od švagra, vzpomněla jsem si na všechny znechucené komentáře a čistě ze zvědavosti jsem do toho šla. Můžu tedy přidat vlastní znechucený komentář: neskutečně pitomá, krvavá nuda, kterou jsem dokoukala jen díky možnosti pustit si film zrychleně. Zasmála jsem se, zavrtěla nechápavě hlavou a vrátila DVD švagrovi - s doporučením, ať si z té lesklé placičky udělá podložku pod hrnky nebo plašítko na ptáky. 10% za hezkou výpravu;-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, který nevrhnul dobré světlo na Slovensko, ale na druhou stranu i negativní reklama je reklama. Každopádně ztvárnění našich sousedů vypadalo minimálně na 70. léta minulého století bez ohledu na to, že se natáčelo v Českém Krumlově. Koneckonců i skladby Tublatanky nebo M. Davida byly v té době už vousaté. Největší slabinu vidím v prvních dvou třetinách, kdy si tři mladíci nezávazně užívají, což je nuda k uzoufání, která je alespoň trochu osvěžena hojnou nahotou. Z hlediska brutality strčí tenhle snímek do kapsy jakýkoliv díl SAW. Ale poslední třetina, respektive čtvrtina měla napětí, spád i krev, takže mé původní hodnocení z dávna ponechávám. Kontrolní otázka: jak umlčíte křičící Japonku s okem na vlásku (nervu)? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu děsná hovadina ve svojí myšlence, na druhou film s docela dobře budovanou atmosférou a napínavými momenty (hlavně ke konci). Když jsem to viděl tehdá, tak jsem to celkem jasně odsoudil, ale po deseti letech už mě to tak hrozné nepřipadlo. Některé scény vyznívají skvěle komicky (např. cikánská tlupa) a dívat se na to s titulkama je mnohem lepší, když se tam do toho občas ozve čeština. Gore taky velmi solidní, nechápu, co mi na tom mohlo vadit. Zřejmě šok z toho, že to byl první film tohoto druhu, co jsem viděl. Pro otrlého diváka to už taková sračka být nemusí, spíše naopak. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Natáčí se u nás, ale pokaždé se děj odehrává na Slovensku. :D Nápad je hodně dobrý, jenže provedení není úplně ideální. Naštěstí atmosféra není odpudivá a dokonce mi zas až tak nevadilo, že se vlastně hodně dlouhou dobu nic pořádného neděje a ani velké gore scény se nekonaly. Tak nějak se na to dobře koukalo, hlavně na české lokace. Ještě dám čtyři, ale slabší čtyři. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

celkem vtipné pojetí neotřelého řešení věčného problému vytuplých baťůžkářů z Jú Es Ej. Škoda, že režisér neměl dost odvahy k radikálnějšímu přístupu a zřejmě ze strachu z cenzury se trochu víc neuvolnil. Upomínané kiksy ve faktech jsou pochopitelné, a místy i vtipné, jinak je celý film milá připomínka místních poměrů. Dávám 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Chcel by som sa Slovákom ospravedlniť, že som z nich urobil maniakov," uviedol Roth pre agentúru Reuters. "No keď ho pozeráte pozorne, všimnete si, že zločiny tu páchajú Američania, Nemci, Japonci a Holanďania, navyše na Českej pôde" dodal. Tak aspoň trocha útechy. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Zbytečně viditelná brutalita, exhibice násilí a mučení. Jen díky českým exteriérům sem to shlédnul celé. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání, která navzdory obrovské reklamní kampani a americko-evropským diváckým ambicím deklamuje leda tak smutnou skutečnost, že Eli Roth neumí vyprávět příběhy ani navodit atmosféru jen formálním zevnějškem svých filmů. Hostel má průměrné herce, lacinou středoevropskou výpravu, zajímavé, žánrově neprobádané prostředí a přitažlivou zápletku, kterou ale Roth rozpitval na extrémně nesympatický a sprostý pubertální trip, kde se jeví jako důležitější nikoli hlavní motiv kolem obchodníků se smrtí, ale egoistická potřeba štábu ukázat Slovensko jako zašpiněnu zaostalou zemi dalece pod úrovní etických Junajtyd Stejts. Pochválit lze jen závěrečnou půlhodinu, kde už si netalentovaný tvůrce konečně nehraje na sociofila a předhazuje nám tu hororovou zábavu, na kterou jsme celou dobu čekali, přestože úroveň brutality skutečně není bůhvíjaká. Nechovám k Hostelu nenávist, už jen proto, že to zobrazení našich sousedů (a s využitím našich lokací) mě chtě nechtě přišlo dost zábavné, ale srdce oddaného žánrového fandy by bezpochyby dokázal s podobným námětem více potěšit každý druhý východoasijský režisér... ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná podívaná s hektolitry krve bez nápadu pro úchyly nebo řezníky. Dávám přednost opravdové hrůze. Až si budu chtít něco naporcovat, zajdu naproti do lahůdek ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hostel mě pobavil. Avšak krapet jinak než režiséři doufali. Aspoň víme co si Amíci myslí o East Europe a Slovensku. Hodně scén ze Sloveska bylo točeno v Českém Krumlově a našince potěšilo, že v komparzu zahlédl občas známou tvář spolužáků... No a to je tak všechno. * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Roth nie je veľmi dobrý scenárista. Prakticky celú prvú polhodinu sa nič poriadneho neudeje. Len sex, nadávanie, sex, mizerné dialógy a sex. A dialógy (najmä pri mučení) sú často zhruba takéto: "Fuck, oh fuck, fuck, what the fuck, fuck, motherfucker, please no, fuck, what the fuck, fuck, fuck, oh fuuuuck!" Odhliadnuc od toho, atmosféra je dobrá a pointa je tiež zaujímavá. Ak Roth prestane zbytočne šokovať a uprednostní PRAVÝ strach, môže byť v budúcnosti úspešný a uznávaný hororový režisér. Netreba hektolitre krvi a hnusné scény, aby film strašil, práve naopak. Každopádne film ťahá ku dnu množstvo stupídnych okamihov (gang detí, dialógy), zbytočnej vaty (prvých 30 minút) a nepotrebnej brutality. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na nesmyslnost a na nereálné prostředí. Vždyť je více či méně nereálné prostředí v každém druhém filmu. Hodnotím jen to, jak jsem se bavil a hlavně v druhé půli jsem se bavil hodně. Sice slibované hrozné mučení se odehrává mimo záběry kamer, ale to mi celkem nevadilo. Spíše naopak, uvítal jsem to. Ke konci filmu dokonce začne fungovat i mírné napětí, které jsem u takovéhoto filmu (všude se psalo o tom, že Hostel bude exploitation), nečekal. A do Eliho Rotha vkládám do budoucna, jako hororový fanoušek, nemalou naději. Takže 50,5%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě větší sračka než jsem doufal, pak to ale bylo docela dobrý. Ale nějak extra krvavý mi to teda nepřišlo! Nejzajímavější byl hrbarý řezník, ten působil jak z uplně jiného lepšího filmu! No a taky to nebylo tak uplně předvídatelný! Celkem slušné 2*. ()

Indiana odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka, debilita. Ze začátku mi přišlo, že čumim na nějaký debilní porno a pak, že přijde na řadu trochu krve, tak nic a já se nudil, vlastně jsem se nudil furt. Je to prostě sračka. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Eliho Rotha museli zřejmě speciálně vyškolit, jak natočit chabý film. Celá jeho stavba je špatně, při půlhodinovém rozjezdu by musel Hostel mít minimálně další 3 hodiny, což by diváky nejspíš zabilo. Jenže on se ten pocit bezmoci a litování autora dostavuje už asi v polovině filmu. "Drastické" scény, které by měly šokovat a být nejdůležitější složkou, jsou asi 10 min., přičemž se z nich mnoho ztrácí ve tmě. Já jsem zíval... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych být v kůži přítelkyně Eliho Rotha, protože té kůži a všemu, co se pod tou kůží nalézá, by se mohlo něco stát, něco nemilého, něco jako v Hostelu na Slovensku. Nevím, jestli má režisér nějaké zvýšené degustátorské nároky, či choutky maniakálního ředitele masny, ale normální zcela jistě není. Sám teď přemýšlím, jestli jsem tenhle dlouhý násilný videoklip dokoukal, ale asi ne. Já totiž jím málo, ale často. Na tenhle film se podívám až po cca týdenní dietě, kdy nebudu mít co "vrátit". Rothovo moto je: "Krev sem, krev tam, krev tady, krev támhle, oko visící na nějakém nervu, nebo co to je..." Pro studenty anatomie lidského vnitřku povinná záležitost! Tolik materiálu není ani ve skriptech. Ovšem pozor, nápad je překvapivě velice dobrý! Jenže zpracování už prachmizerné. Eliho rozhodně nezatracuju, však on jednou natočí super film. PS: Na Slovensku je hezky, proč Roth nelokalizoval tuhle obskurnost někam východněji? :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +prostředí, holky, hudba, čeští herci, už se těším na pokračování –má to nějaké mezery ve scénáři, hlavní trio není až tak charismatické./// Rozhodně si nemyslím, že se jedná o odpad. V rámci hororů se jedná o trošku jinou ( v něčem originální) vyvražďovačku. Osobně potěší lokalita ve které se děj odehrává. Když nic jiného, tak film alespoň občas vyvolává úsměv na tváři. Hudba je celkem bez problému, staré hudební fláky potěší. Co mi spíše vadilo, tak to že se první třetina filmu jeví jako road movie, ta druhá pochoduje namístě. A až ta třetí, od chvíle kdy hlavní hrdina začne jednat stojí za to. Rovněž mě potěšilo, že vrahem není nějakej zrůdnej kašpar, ale rovnou celá organizace. Některé scény (i ty nechutné) byly zajímavé, jen nějak nebyly nechutné (no možná byly, ale nedělalo se mi z nich špatně). V každém případě, aby bylo jasno. Eli Roth mě zaujal už filmem Cabin Fever a určitě se těším na jeho další filmy./// Celkem 71%/// ()

Související novinky

Natočil Kevin Smith opravdu porno?

Natočil Kevin Smith opravdu porno?

28.07.2008

Ale no tak, jednou za čas si můžeme dovolit bulvární titulek i tady u nás, ne? ;-) Obsah zprávy je mnohem prozaičtější. Kevin Smith má problémy s MPAA. Ano, už zase. Organizace, která rozhoduje o tom… (více)

Čtyři vraždy stačí, drahoušku

Čtyři vraždy stačí, drahoušku

02.05.2006

Na Slovensku sotva zavřeli kudly po kapsách, odložili nenávistnými prohlášeními pokryté transparenty a rozsekali rozpíchané voodoo postavičky scénáristy a režiséra Eli Rotha a producenti měli… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Eli Roth a Stephen King

Eli Roth a Stephen King

09.03.2006

Dimension Films získaly práva na zfilmování novely CELL z pera mistra hororu Stephena Kinga a za účelem převedení příběhu na celuloid byl najat Eli Roth, horlivý fanoušek žánru a tvůrce komerčně… (více)

Reklama

Reklama