Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Milujem keď je film presne taký aký som dúfal, že bude. Toto je ten prípad! Úprimne neviem, čo viac by ste chceli od príbehu o skorumpovaných policajtoch. A o tých, ktorí medzi nimi musia fungovať a prihliadať na bezprávie, ktoré vykonáva väčšina. Konečne zas raz poriadny charakterový výkon Nortona a tiež Farrella (aj keď ten dostáva v poslednej dobe žiaľ lepšie úlohy). Podobné ako We Own the Night a ťažko povedať, ktoré je lepšie, s oboma som na výsosť spokojný. Tu síce bol miesto Duvalla Voight, čo nie je to isté, ale problematika išla viac do hĺbky a to je bod pre Pride and Glory, film hodný svojho názvu. Až na pár scenáristických nedokonalostí, podľa mňa bezchybné, 85%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek Hrdost a sláva nestál moc peněz. Nic v něm nevybuchuje. Trikaři na něm doladili leda pár detailů. Kulisou je město. Pilířem pak scénář a dobří herci. To všechno by se s trochou snahy dalo najít i v české kotlině. Přesto u nás takový film asi ještě pár let nevznikne. Název Hrdost a sláva vyznívá zatraceně ironicky, když film vypráví o tom, jak korupce a drogové kšefty rozežraly newyorskou policii. Jediným klaďasem, byť rozhodně ne černobílým, je v téhle partě Ray (jak by ne, když ho hraje Edward Norton). Jeho úkolem je najít gaunera Teza, ovšem při vyšetřování ovšem kápne na nepravosti páchané v policejním útvaru, který vede jeho brácha. Za špínou však stojí jiný člen rodiny: švagr Jimmy (toho si zahrál Colin Farrell). ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Policejní rodinné klany jsou super. Všichni příslušníci ve famílii se znají, schází se na oslavách, klepou se po ramenou a táhnou za stejný provaz. Ale průser nastává, když se objeví nějaký problém na obzoru. Co potom všichni udělají? Podrží se navzájem? Jde přece o rodinu. Ne o slávu nebo hrdost. Anebo ano? Film mě bavil. Sice poměrně jednoznačně označil, které postavy se zachovaly dobře a kdo z nich naopak ne, ale snažil se také ukázat proč tomu tak bylo, co se jim honilo v hlavách. Pravda, v jiných filmech se podařilo podobné téma zpracovat zdařileji, originálněji, méně černobíle a se slabší dávkou patosu. Přesto mě snímek bavil už od začátku, kolem 20. minuty dost chytl a s více či méně velkými výkyvy pustil až na konci. Solidní byla hlavně scéna s žehličkou, naopak velmi rád bych hned zapomněl na „férovku“ v baru, to bylo až moc na efekt a vlastně tahle bitka dokonale shrnula to slabé na filmu. Závěr se už tak nějak dal čekat. Celkově to vidím na slušné 4*, přece jen mě dráždilo, jak moc se snímek držel bezpečné šablony. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený a drsný krimi snímek plný skvělých hereckých výkonů, dusné atmosféry a patetických dialogů. Jedná se o nenápadný ale krásně oldschoolový film, který se nebojí přitvrdit. Jedná se sice o klišoidní příběh o dobrém poldovi vs. zkorumpovaní kolegové, který se snaží bránit rodinou čest, avšak v podání takto brilantní režie a výborných herců (z nichž se někteří objevili v poměrně netypických rolích) to vůbec nevadí a já byl velice potěšen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám pocit, že som videl asi iný film, ako väčšina divákov a predovšetkým kritikov, ktorí zhodne film odstrelili. Čo je na ňom nezáživné? Videl som ho pre istotu dvakrát a vždy som sa dobre bavil. Máme tu luxusné obsadenie, niekoľko silných scén a máme sa aj s kým ztotožniť. Ak by to presne takto natočil Scorsese so svojimi obľúbenými hercami v 70tych rokoch, stala by sa z toho klasika. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama