Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co to jako zase mělo bejt?!?! Myslím ten konec. To se zase sešla banda průměrně nadaných scénáristů bez koulí a trochy potřebné invence a spíchla průměrný seroš, jenž ke konci ždímal 100x vyždímanou plínku a snažil se z ní vymáčknout ještě poslední zbytky moči. Samozřejmě konec ala vymysli si svoje vysvětlení. Jděte už vážně někam. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Sci-fi seriál o maníkovi, který se občas propadne do jiné doby, aby tam zasáhl do osudu nějakého jedince a tím ovlivnil další chod dějin.. Možná je to pro někoho dobrý a koukatelný seriál, ale já se pokaždé při jeho sledování propadnu k ledničce, kterou vyrabuju, abych alespoň nějak smysluplně naplnil čask, kdy koukám na Cestovatele.. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Člověk by až zamáčk slzu když vidí jaký sračky mají u nás úspěch, koukájí na to tisíce lidí a v "nejvyspělejší" a "nejchytřejší" zemi se ruší takhle skvělý seriály. Škoda, minimálně jeste jednu serii bych si s obrovskou chutí dal. Seriál ovšem není dokonalý, řekl bych že scénáristé si vzali těžké sousto a vznikl z toho spíš rodiný seriál o cestovateli v čase, než vědecko-fantastický sirál o cestování časem. Dost špatně tu funguje, resp. nefunguje efekt motýlích křídel atd... bla bla bla..odstavec chytrých keců. Spoiler..např. záchrana lidí co pak obnoví půl města nebo zachrání před smrtí dalších 6 lidí, nemá na vliv skoro žádný dopad, ale vrznutí si o den dýl má dopad tragický :-) je to sice polemizování, ale myslím že na místě. Druhá věc je, že je nereálný takhle měnit budoucnost před očima stovek lidí a nebýt nikým odhalen atd... Ale jak sem zmínil ze začátku je to spíš rodinný seriál, kde se takový věci daj prominout, naví občas dost zabavné a výborné na odreagování. Kevim je obrovský sympaták a škoda předčasného konce, nekonce. Seriál se rozjíždí dost pozvolna a zhruba posledních 4-5 dílů jsou naprosto fantastický ! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, s velice sympatickým hlavním představitelem. Kevin McKidd si u mě šplchnul už druhou seriálovou rolí (Chirurgové). Mě se tento seriál hodně libíl. Podle mě bylo cestování velice zajímavě zakomponovaný. Škoda jen, že seriál končí první serií. Jak tady někdo píše, tak - Seriál totiž neskončil, jen přestal. A je to veliká škoda... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dan Vassser je cestovatel v čase. Bohužel jeho skoky do minulosti se odehrávají zcela nečekaně a neplánovaně a jediné co ví, že pokaždé musí sledovat něčí život a pomoci ho změnit. Toť základní premisa 13 dílného originálního sci-fi. Základní náplní je tedy zachraňování a to je v každém díle tak půl na půl s rodinnými scénami, které drží hlavní dějovou linii. Přes různé plus jako chytré scénáře bez logických děr, sympatického hlavního hrdinu nebo geniální ukotvení v jednotlivých rocích pomocí hitů, co zrovna letěly (stačí se trošku vyznat v muzice a hned jste doma) mám s Journeymanem dva problémy. Zaprvé jednotlivé příběhy nejsou zrovna napínavé a většinou vám přijde, že nesledujete nic důležitého nebo podstatného (až na pár výjimek typu dvojdíl s psychopatem nebo záchrana redakce). A zadruhé - pojíci rodinná linie, ve které má Dan problémy s naštvanou ženou, podezíravým bratrem a okolím je chvílemi jak z nějaké telenovely. Z chytré, promakané, ale telenovely. Problémy v rodině se řeší furt dokola a po prvním okouzlení seriálem je to ve finále nuda. A za veliké minus považuji nejasné odpovědi na konci - čekal jsem rozuzlení, vyvrcholení, odpovědi, ale nic... Resumé - celkem originální, ale poměrně ne příliš zábavný seriál. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)
  • V devátém díle můžemu u Vasserů doma vidět v televizi běžet Futuramu, kterou sleduje jejich chůva Marta. (Pumiiix)
  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama