Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Pilda17 , karlik4801


Pilda17: Tohle a horor... jo dobrý vtip, asi jako ta Resident Evil sága...brr, nikdy nekončící 'horor'.

karlik4801: To s těma Příšerkama s.r.o myslíš vážně, že by něco měly smetat ze stolu, bez ohledu na to, že mícháš jabka s hruškama? :D

na příspěvěk reagoval karlik4801, Pilda17

Uživatel Redi smazal svůj příspěvek.

karlik4801

karlik4801 (hodnocení, recenze)

Bojím se že Man of steel a Příšerky s.r.o, které mají premiéru ve stejný den, smetou tuhle zombiárnu ze stolu. 

na příspěvěk reagoval Redi, Redi

datos

datos (hodnocení, recenze)

Thomick

Já si právě myslím, že se to povede a lidi to ocení...skvělých zombie filmů je málo a tohle k nim bdue patřit!! ;) každý má pochopitelně jinej názor, ale nemám rád, když někdo řekne hned, že ej to mrdka, dkyž to ani neviděla  nemá rád tenhel styl :-D :-D

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Thomick

Jelikož jde o knižní předlohu, tak to nejspíš ne, ale to mě nemrzí, protože většina hororů se do červených barev nepodívá. Mě jde hlavně o mě a pokud mě bude bavit, tak i kdyby měl 0% je mi jedno .. :)

Thomick

Thomick (hodnocení, recenze)

Pilda17

Pochopitelně že neznamená, já ti tim jen vyvracel, že bych snad na horory neměl mít "buňky" či co...každopádně nepochybuju, že se World War Z ani mezi červený filmy nepodívá. ;)

na příspěvěk reagoval Pilda17, datos

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Thomick

Právě a proto nemůžeš ten horor soudit. Já mám také alergii na určité druhy filmů, takže se na ně radši nedívám. Ono to je někdy lepší než dávat pořád odpady dokola .. :) Čeká neznamená, že si je už viděl :D Kdyby si chtěl nějaké poradit, tak napiš, snad bych něco mohl doporučit, ale to když tak do pošty.. :)

na příspěvěk reagoval Thomick

Thomick

Thomick (hodnocení, recenze)

Pilda17

Na zombie filmy (a vůbec "akční horory") sem celkově spíš alergickej, takže nebudu zapírat, že mě to při mý prognóze ovlivnilo. :) Každopádně i když hororů nemám ohodnoceno moc, na disku jich na mě čeká hned několik - jen ta správná nálada se ne a ne dostavit.. :))

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Thomick

Podíval jsem se na hodnocení a ohodnoceno jich moc nemáš, takže podle toho jsem jen soudil. Nemyslel jsem to zle. Klasickej horor to nebude, ale zombie akční horor ano. Pokud se aspoň trošku vyrovná Úsvitu mrtvých, budu jedině rád. 

na příspěvěk reagoval Thomick

Thomick

Thomick (hodnocení, recenze)

Wow, to vypadá na první opravdu solidní mrdku, ke který se Pitt upsal..

na příspěvěk reagoval Pilda17

datos

datos (hodnocení, recenze)

Zeck: Já mám taky radši,když jsou zombíci rychlý a nebezpečný, než takový pomalý...:-)

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

To je debata. :-D Veškeré apokalyptické výjevy, ve kterých získávají zombies kontrolu nad světem, vychází z totálního chaosu lidí, kteří díky zmatku a rychlosti útoků, nejsou schopni unikat zombíkům. Navíc díky náhlosti celé situace neexistuje žádný organizovaný odpor a bezpečné úkryty, kam by se přeživší mohli schovat, proto většinou končí v zubech mrtvol. Pokud nějaký odpor a útočiště existuje, zníčí ho infiltrace nakažených, kteří se mezi něj dostanou ještě jako "lidé". To je asi jediný možný způsob, jak by taková zombie invaze mohla obsadit jedno jediné město, protože v dnešní době by se hned ve vedlejším zorganizovaly ozbrojené složky a celou slavnou apokalypsu by utnulo deset speciálních jednotek a dvě stíhačky. Virus má vždy jedno epicentrum od kterého se šíří dál, žádný virus se neobjeví v jeden okamžik na celém světě, aby paralizoval úplně všechny najednou, ani v dnešním globálním světě to tak prostě nefunguje. Už jen z toho je naprosto jasné, že pomalé zombie by nedokázaly ovládnout ani jedno nákupní středisko, protože by jim každý průměrný člověk utekl. Když to tedy převedete na souboj armád, i deset miliónů šourajících shnilotin vedle sebe by nedokázalo porazit předem připravenou amrádu, které by k prostému "vítězství" stačil jeden středověký hrad a hodně střeliva. Naprosto přesně to popsal zase SICK BREED, snad si nikdo nemyslí, že proti šourající nudě by někdo poslal kavalerii. Už proto je mnohem více "reálné", když ten svět ovládnou rychlozombíci, protože tomu se dá alespoň uvěřit. Představa, že 90% lidí by čumělo se zmrzlinou v ruce jak se k nim přibližuje rozpadající se mrtvola, aby se nechali milostivě kousnout a mohli pomalu rozšiřovat řady nemrtvých, aby nakonec zombies vykazovaly kolektivní hrozbu, je směšná.

Black3R

Black3R (hodnocení, recenze)

V Trailery to vizerá na kopec PC Trikov, a to sa mi už teraz nepozdáva :-/

Lukyn55

Lukyn55 (hodnocení, recenze)

hlavní zbraň na zombíky budou muchy a jejich larvy, co je sežerou za neživa :D .. to je nápad kurňa :D

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

saidlik: Zeptám se hloupě, co mouchy a jejich vajíčka?

reccal

reccal (hodnocení, recenze)

jarkolar: Cituji z Příručky pro přežití - "zombiové jsou imunní ke všem typům sedativ a dráždidel...stejně neúčinná je každá sloučenina určená kzastavení tělesných funkcí...zomie netrápí infarkty, udušení, ochrnutí nervů ani žádné jiné smrtelné následky způsobené otravou"...

reccal

reccal (hodnocení, recenze)

saidlik: Brooks ke Knize Světová válka Z napsal ještě příručku Zombie - příručka pro přežití, kde je práve popsáno všechno, co na zombíky působí/nepůsobí, jak se bránit, jak útočit apod. Napsáno tak, že se člověk válí smíchy:)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Nehledě na to že zetko sejmeš zlikvidovánm mozku. Kde je asi nervový centrum ? :D Mrtvý nervový vlákna jsou hovadina a tudíž plyny který útočí na nervovou soustavu. Tudíž i na mozek. Musí bejt logicky účinný. I v podzemí ;) A utržená hlava je sice potenciálně nebezpečná. Rozhodně ale míň než na pohybujícím se Zetku. Než by se stačilo lidstvo zpamatovat tak by vymřela maximálně polovina populace. Ta druhá půlka by se dokázala rychle zpamatovat. Oběti takový apokalypsy by byly obrovský. Ale vyhráli by jsme. A netrvalo by to dýl než rok.

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

reccal: no tak to je zase ale hloupost :) s těma mrtvýma nervovýma vláknama ... to by se nehýbal, nedýchal, nechodil, nekousal :D prostě nic, i zombík musí mít nervovou soustavu, sám se ten impulz nepřenese :o)

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

zvláštní, že skoro nikoho nenapadne v boji proti Zombie použít oheň... plamenomety a napalm padajícíc z nebe by s nimi udělaly krátký proces

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

saidlik:  POMALA Zetka jsou pase jako kobouky, vzdyt proboha nejsou ani na urovni staroveke nebo snad davnoveke armady, vzdyt jak uz tu psal SICK_BREED tak jejich jedina taktika a nemenna strategie je jit pomalu rovne:D Navic si myslim, ze by se armady pomerne slusne rychle zorientovaly a do mody by se vratily treba rychlopalny brokonvice :D , kdy tech hlav trefis vic najednou a navic prisly by uplne "nove" zbrane, jako treba velkej obrnenej kombajn na lidi :D, neda mi to a proste musim zminit i rotacni rychlopalny kulomety, dále je tu vyuziti elektriny, když teda pominu to, ze potapece v neoprenu premene v zombie, by se holt museli dorazit rucne :D

Co se tyce dodavek zrovna ropy a naboju, tak to je zaklad celeho valceni, velkkoplosne nabourani cele logistiky nepritele, tzn toky materilau i infromaci a nevim, jestli by se na tohle zrovna Zetka soustredila :D. Co se tyce naboju, tak tady bych byl v klidu uplne,protoze verim, ze jenom v CR je tolik naboju, ze by si kazdy Zetko na celem svete mohlo prijit nekolikrat. Co se tyce ropy, tak tady bych byl v klidu taky, každý lepší :D stat si vytvari rezervy pro stav nouze nebo krize a to je uricite množství pro dlouhodobou potrebu daleko vetsi nez má jenom armada, navíc by neprimo umerne k pomeru infiokovanych klesala i celkova spotřeba energii :D. A staty mají tyhle krizove plany pomerne jasne formulovane tzn. jak se chovat když.  Navíc zombie se mohou pohybovat jen pesky :D takže to pomerne citelne nabourava jejich reakceschopnost v defenzivnim smyslu, tzn, nez by byli schopny vytvořit nejakou smyslu plnou skupinu asi tak 10000 na 5 vojaku, tak by ti vojaci proste popojeli 20km a nez by k nim zase dorazili :D Zetka uz by byli nachystani. Pomala Zetka jsou uz velika nuda a ja jsem celkem vdecny za tenhle novy pristup.

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama