Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

SICK_BREED

výborne si to vystihol. Keď chce človek takýto vysokorozpočtový zombie blockbuster (prvý v histórii), tak musí pripustiť aj pár kompromisov (napr. spomínanú líniu s rodinou alebo rating PG-13). Určite by si štúdio nedovolilo riskovať a do sveta vypustiť "R-ko" žaložené len na krvavých scénkach. Film musí jednoducho nalákať, čo najviac divákov. Navyše tieto vety ako "I will come back", "I love you" a podobný výlevy sú dnes snáď v každom Hollywoodskom veľkofilme, pri World War Z to možno len viac bije do očí, keďže sa jedná o zombie film

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

VenDulin85

To nejsou názory, ale kalkul - film stojí hodně - film musí hodně vydělat - film musí být přístupný co nejvíce lidem - film se většině potencionálních diváků musí líbit - a aby se líbil (vracím se k tvé otázce), musí v něm být věci které se líbí. Jako třeba to, když Brad Pitt říká že se vrátí.

 

Osobně je můj vkus někde jinde, nicméně proti tomuhle nic nemám - na WWZ se těším. Je málo vysokorozpočtových zombie filmů a pokud by tam romantická klišé nebyla, film by ani nevznikl.

na příspěvěk reagoval maddy, VenDulin85

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

ywo666

hej, ale v tom prípade by sa to nevolalo World War Z ale Eternal Sunshine of the Zombie Mind ;)

VenDulin85

VenDulin85 (hodnocení, recenze)

zatím mi stačil trailer v kině... proč do všech filmů musí cpát "miluju tě" + "vrátím se" ? :-))

na příspěvěk reagoval SICK_BREED

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

maddy

Keby zdraví lovili zombie a konzumovali by ich. A chudinky mŕtvolky by bojovali o prežitie a riešili komplikované vzťahy medzi sebou.

na příspěvěk reagoval maddy

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

jsed

a čo od zombies čakáš? že budú napadať ovce pasúce sa na lúke? vtedy by ti to prišlo originálne a zašiel by si si do kina?

na příspěvěk reagoval ywo666

jsed

jsed (hodnocení, recenze)

Bohovská originalita "kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá"...

na příspěvěk reagoval maddy

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

roning85

Herci sa maluju : A predstav si, ze taky Alice Cooper sa taktiez maluje ................ no, si to predstav, take volaco ...........

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

roning85

Mám kamarátky, čo sa malujú aj keď idú vyniesť smeti. Takže make-up je posledené, čo ma zaujíma z hľadiska reality. A navyše kto by sa chcel pozerať na škaredých hercov a herečky?

na příspěvěk reagoval roning85

roning85

roning85 (hodnocení, recenze)

zaujimave je to ze v kazdom filme ked uz chcu aby to bolo trochu realita tak kazdy tam ma pol tonu na ksichte make-up.. kebyze to je aspon troska realitnejsie tak ten make-up nemaju... no skoda film je ako film ako umela hmota

na příspěvěk reagoval ywo666, Apollyon09

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Nekdo sikovnej by mohl po premiere zjistit, pri jake scene se zranilo tech 13 komparzistu, prej tam bylo neco s nejakou plosinou nebo co a jak prijeli sanitky a ti herci byli porad naliceni jako Zetka, tak jednoho lekare to prej slusne vydesilo :DDD vic nevim...

na příspěvěk reagoval Kobain

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

ywo666

Sem myslel starsi jak rok vyroby 2000 - to znamena 2000 minus ne 2000 plus,a le vylozit to jde i tak :DDD NIc takhle diskuze me neabvi, nemate neco jinyho? :DDD

roning85

roning85 (hodnocení, recenze)

:D skoda ze nepozeram na klavesu.. ze si pisal ze nepozeras nad 2000 a hodnotis film 2000+

na příspěvěk reagoval ywo666

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama