Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 2

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (305)

  • Spoiler: Během závěrečné bitvy Nick Fury (Samuel L. Jackson) sestřelí vzlétající Lockheed Martin F-35B Lightning II pomocí RPG-7USA. Jedná se americkou upravenou verzi sovětského/ruského RPG-7. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Během závěrečné bitvy si můžeme všimnout, že se Iron Man (Robert Downey Jr.) zřítí před Shawarma Palace. Zde se později odehrává potitulková scéna. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Během přepadení Helicarrieru se Captain America (Chris Evans) chopí poloautomatické pušky americké výroby Noveske N4 Diplomat. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Když je Loki (Tom Hiddleston) vězněn v Helicarrieru, můžeme si všimnout na monitoru zobrazení teploty. Vidíme, že Lokiho postava je vyobrazena modře, což je v souladu s jeho původem z filmu Thor (2011), kde byl odhalen jeho původ mrazivého obra. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Během přepadení doktora Schäfera (Dieter Riesle) slyšíme skladbu „Rosamunde Quartet“ zkomponovanou Franzem Schubertem a interpretovanou maďarským smyčcovým kvartetem Takács Quartet. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Když agent Coulson (Clark Gregg) poprvé volá Tonymu (Robert Downey Jr.), tak dostane odpověď: „Mluvíte s robotickým dvojníkem Tonyho Starka, zanechte vzkaz,“ (v originále: „You have reached the Life Model Decoy of Tony Stark“). Jedná se o odkaz na LMD, kteří se později objevili v epizodě The Ghost (2016) seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). (Kubaaa97)
  • Spoiler: Auto, v němž ujíždějí agent Barton (Jeremy Renner) a Loki (Tom Hiddleston), je pick-up střední třídy Hummer H3T. Auto agentky Hill (Cobie Smulders), jež je sleduje, je Jeep J8. To skutečně používaly speciální jednotky Spojených států. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Poté, co se objeví Loki (Tom Hiddleston) v zařízení Joint Dark Energy Mission, tak na něj agenti S.H.I.E.L.D.u spustí palbu z americké útočné pušky Colt M4A1. Jedná se o zkrácenou verzi útočné pušky M16A2, která je určená pro speciální jednotky. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Starkův (Robert Downey Jr.) parťák War Machine (Don Cheadle) se podle doprovodného komiksu k filmu nezúčastnil bitvy o New York proto, že byl v té době na misi na Blízkém Východě, kde potíral hrozbu teroristického útoku organizace Ten Rings. Když se o mimozemské invazi dozvěděl, neprodleně letěl zpět do Spojených států, ale dorazil až ve chvíli, kdy členové Avengers po bitvě jedí šavarmu (jak lze vidět v potitulkové scéně). Tony Stark svého kolegu posléze představil ostatním Avengerům. (MatyM)
  • Spoiler: V první potitulkové scéně je představen záporák Thanos (Damion Poitier). Jeho poskok přitom říká, že napadnout Zemi je jako dvořit se smrti, načež ho Thanos odmění úsměvem. V komiksech je totiž Thanos milencem personifikace Smrti. A právě dvoření jí je jednou ze zápletek v komiksové sérii "Infinity Gauntlet" ("Rukavice nekonečna"). Tuto rukavici můžeme vidět už ve filmu Thor (2011) v pokladnici Ásgardu. (Dzin01)
  • Spoiler: Ke konci filmu, když Pepper (Gwyneth Paltrow) ukazuje Tonymu (Robert Downey Jr.) hologram přestavby budovy, lze uprostřed spatřit letadlo Quinjet, což naznačilo budoucí použití budovy jako sídla Avengers. (HellFire)
  • Spoiler: Těsně předtím, než Hawkeye (Jeremy Renner) zaútočí na základnu agentury S.H.I.E.L.D., podaří se Bannerovi (Mark Ruffalo) lokalizovat Tesseract. To vysvětluje jeho příjezd do New Yorku během invaze Chitauri. (HellFire)
  • Spoiler: Mimozemská rasa Chitauri se objevila v prvním čísle komiksu "The Ultimates". Záporákem v druhém čísle byl Loki (ve filmu Tom Hiddleston). (HellFire)
  • Spoiler: Avengers se jako tým dají dohromady díky Lokimu (Tom Hiddleston) a jeho snaze podrobit si Zemi pomocí Chitauri. Stejně jako v prvním čísle původního komiksu "Avengers". (HellFire)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama