Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Už podle pilotního dílu je jasné, že půjde o lahůdkový přírostek do universa. Asi to tak skutenčě bude, že co série SG, tím vymazlenější. Jak zde často padá - hudba je skutečně perfektní, v SG neoposlouchaná; vizuál je čímsi chaotičtější, tajuplnější a depresivnější. Ovšem, co je největším kladem budou asi postavy - způsob jakým se jednotlivé charaktery představily nemá obdoby a chybu. Příjde mi, že jsou obálovány čím dál tím komplikovanějšími zkušenostmi z minulosti, které se nutně projeví. Proto postvava doktora Rushe, tak krásně oxfordsky klejícího R. Carlyla mě pěkně znejišťuje - je hodný, zlý nebo jenom chytrý? Přííběho půjde zřejmě o depresivní trip za poznáním, zásobami a dalšími sériemi... Je to hold pěkné... a to že se to zrovna stalo 300. komentářem je jen dobře... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pilot dopadl na výbonou, Roberta Carlylea miluju, jeho postava je zatím dost rozporuplná. I tak se mi líbí. Akce, ponurost, herci, HUDBA, všechno se mi líbí a až se situace na Destiny trochu uklidní, myslím, že začnou hlavní hrdinové i hláškovat. Tak pak to bude paráda. Zatím náběh na nejlepší SG seriál. - tak (po 10 dílech) se neobjevili mimozemšťani, akce taky téměř nulová, hlášky se také neobjevily, očekávání nevyslyšena. I tak, mě to baví, ale bohužel - Atlantis je Atlantis....AKTUALIZACE: po desátém dílů druhé řady se konečně začlo něco dít. Objevil se pořádný nepřítel a díly dostaly trochu šmrnc.. Dost mě udivuje, že když se to konečně trochu rozjelo a začlo bavit, tak seriál odpískali. :-( ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

New Stargate je naprosto jiná než dva předchozí seriály. Hlavně příběhem a změnou stylu režie, neboť nyní jde hlavně o drama (velmi temné drama:-o) na antické lodi - do pozadí odchází komediální nádech, který byl přirozený u SG-1 i Atlantis. Velké dva plusy jsou herci Robert Carlyle a menší role Richarda Deana Andersona. Je to v podstatě takový Lost ve vesmíru:)). Samozřejmě na SG-1 to nemá, ale pro mě je to o něco lepší než Stargate: Atlantis. Mohli by do některého dílu nacpat doktora Zelenku :o). 80 %. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

První díly, které jsem viděl mě v podstatě vůbec neuchvátili a říkal jsem si, co s mým nejoblíbenějším seriálem udělali. Naštěstí sem pokračoval a pokaždé, když přišel nový díl, se mi tento titul začínal líbit mnohem více. Tento titul je mnohem "dospělejší" než předchozí tituly, vytratí se zde defakto vtip a vtipné scénky. Atmosféra je mnohem temnější a osud celé posádky je brán mnohem vážněji. Pro někoho to může být klad či zápor. Každopádně to nic nemění na tom, že je to další výborný seriál, který si mě prostě získal! Každým dílem se vyvíjí jak postavy samotné tak i celý seriál. Nebýt výborné role, kterou ztvárnil Robert Carlyle, možná by tento seriál nebyl tak úspěšný. Bohužel, celý osud posádky a lodi Destiny nám zůstane skryt, dokuď se seriál v nějaké podobě nedokončí. RIP StarGate. 90% // Save Stargate Universe ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Bomba, naprosto. Trošku jiná tvář SG seriálů vnáší do světa Goauldů a Wraithů nový dech, novou "posádku" i nové umístění a působí značně realisticky. Po shlédnutí pilotu nemůžu jít pod pět hvězdiček. Slibně nastartovaná série pilotem se doufám bude rozvíjet v podobném duchu. Bohužel v půli sezony jsem musel snížit počet hvězd na čtyři. Seriál je sice skvělý, ale jiný až moc...na můj vkus až příliš ordinacevrůžovézahraděiodní :-) nevadil by možná návrat krapet zpět ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Hviezdná brána na lodi Destiny má 36 symbolov ako aj hviezdne brány z galaxii Pegasus ale hviezdne brány v Mliečnej sústave majú až 39 symbolov. (hemoglobin)
  • Seriál se z velké části natáčí v Bridge Studios v kanadském Burnaby na scénách 2,4 (loď Destiny) a 5 (Základna Ikarus). Ve stejném studiu se natáčely i SG-1 a Atlantis (scény 5 a 6). (martalini)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama