Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (271)

lulundia 

všechny recenze uživatele

názor se tvoří těžko a i když se o něj podělíte, je pouze váš vlastní. tedy ryze neobjektivní věc. Takže zde je můj neobjektivní posudek: Film, navíc v americké produkci, který je o něčem tak neprobádaném jako je kóma kdy "vidíte sami sebe", je konečně tady a utvrzuje mě v tom, že věci se dávají konečně opravdu do pohybu a to i v zemi kde vládne materialismus. neříkám, že je to pecka, že vám to změní život, nebo že tomu není co vytknout. Je. Ale i přes to všechno stojí zato tenhle film vidět. Konečně film, kde se holka nehádá s neschopnými rodiči, ale naopak s nimi má krásný vřelý vztah. Konečně někdo, kdo nezapadá a přitom není outsider, jen je jiný. Je pravda, že jsem čekala, že ze zápletky vytěží filmaři víc, ale možná to ani víc nechce. koukněte se na film s krásnou hudbou, bezvadnými charaktery a skrytým humorem. promyslete si, jestli někde není někdo, komu by jste chtěli říct, že ho máte rádi dřív, než ho ztratíte. A ještě něco. Takovéto situace nelze natočit pokaždé skvěle a naprosto věrohodně a nikdy to nepřehnat, protože, ruku na srdce, dokážeme si takovou hrůzu vůbec doopravdy plně představit? ()

BettyLiss 

všechny recenze uživatele

Za týden jsem stihla přečíst knihu a podívat se na film. Oboje doporučuji, ale film mi připadá lepší. Je méně chaotický, protože si nic nemusíte představovat. Navíc si můžete poslechnout nádherné melodie, kterých je ve filmu nespočet. Na své si přijdou nejen milovníci klasiky, ale i jiných stylů. Určitě vhodné pro všechny romantiku a hudbu milující -náctileté. Bohužel mezi mé nejoblíbenější nebo nejpovedenější filmy (ani knihy) If I stay zařadit nemohu... ()

ryhy 

všechny recenze uživatele

Dojáček. Něco podobného už tady bylo a jistě se dočkáme i v budoucnu. Přiznám se, taky jsem brečela. Ale. Nic moc. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Do filmů jsem šel hlavně kvůli mé oblíbenkyni Chloë, Byl jsem však připraven na typickou americkou love story plnou patosu a srdcervoucích scén. Na tuto úroveň naštěstí film sklouzl až v samotném závěru, do té doby Cutler drží snímek na poměrně slušné úrovni příběhu o lásce dvou teenageru, kteří svou lásku dělí mezi sebe a hudbu. A tato dělba se nakonec stane i tím co by jinak zřejmě fungující vztah mělo rozdělit. To, že k tomu nedojde je bohužel jen důsledkem tragické události... ()

Luci.1 

všechny recenze uživatele

Přesto, že drama mám ráda, námět mi připadal zajímavý a hlavní hrdinka je velmi sympatická, tento film mě osobně zklamal. Možná jsem do něj vkládala příliš velké naděje. Bohužel nic z mého očekávání se nenaplnilo. Vztahy v Miině ideální rodině na mě působí hraně a tolik opěvovaný vztah milenců Mii a Adama je přibarvovaný a nemyslím, že v celku vyzněl tak fantasticky. Jamie Blackley za to chudák nemůže, ale občas mi byl až protivný. Navíc neustále běhání ducha Mii po chodbách nemocnice a konečné velmi snadno předvídatelné zakončení filmu mě jen utvrdilo, že více než 3 hvězdičky prostě dát nemohu. ()

barbarpoz 

všechny recenze uživatele

"Obětování. To je to, co děláme pro lidi, které milujeme." Achjo. Nechápu, proč mají všichni tendenci porovnávání s Hvězdy nám nepřály. Podobnej slaďák? Možná. Fajn, mně se to líbilo. Řekla bych, že filmový zpracování bylo fakt nadprůměr. A Chloe opět paráda. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo i když to spoustu lidí hatí. Dobře, nějaké nudné scény to určitě mělo a klišé taky, ale kdo se chce prostě kouknout na slaďák, tak tady ho má v plné kráse. Pojetí ducha a vracení z minulosti do přítomnosti mi příšlo vcelku originální a snímek to velice oživilo. Díky příjemnému obsazení a dobře ustřiženém závěru, který mě v tom nechal pěkně vymáchat jak jsem si představoval, nemohu jinak než za 4. ()

Crazydreamer 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem se na tento film koukla tak jsem si myslela, že je to obyčejný romantický film, ale překvapil mě v ohledu na to, že hlavní postava Mia je skoro celý film jako duch, který si vybavuje svoje vzpomínky na hezké i nepříjemné chvíle. Donutilo mě to upustit pár slz, když jsem zjistila, že její rodiče nežijí a o něco později už i její malý bráška Teddy. Film je stejně dobrý jako knížka. Adam a Mia vystupují jako úžasný pár. Na konci jsem čekala, že se neprobere, ale to by bylo až moc tragické. ()

Meteora17 

všechny recenze uživatele

Když ztratíte opravdu všechno je těžké se rozhodnout, co dál. Ale co nejlepší je, když člověk bude bojovat. Život není jednoduchý, život je jeden velký boj, ale vždy si ho člověk může udělat krásný. Každý vztah má své vzestupy a pády a ne jen tak se říká, že protiklady se přitahují. Krásný film na pohodový večer, doprovázený slzami a také žárlivostí na ně. Ze všech těch emocí, co mě zasáhly, byla právě žárlivost nejvíce. Také bych si přála mít tak hezkého, milého, chápavého kluka. ()

AliceWHall 

všechny recenze uživatele

Film se od začátku do konce vleče. Ať už konecne zemře, nebo probudí, to je jedno,hlavně, ať se něco konečně stane. Žádný strach, nejde o žádné rozebírání lidského života a minulosti. Ani herecké schopnosti hlavní herečky nestojí za nic,i když se v tomto směru s moc lidmi asi neshodnu. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na to dá dívat, hlavně díky CGM. Celou dobu se to tváří jako NĚCO, ale na konci ta snaha vyšumí do ztracena a nezůstane NIC. ()

Shakal4972 

všechny recenze uživatele

Precukrovaný, nostalgický brak nastavený na drnkanie po tých správnych citových strunách. Očakávaný cieľ? Preplakať aspoň jeden balíček vreckoviek. Šťastná, ideálna ba priam dokonalá rodinka, týždňové seanse na dvore s nie že priateľmi ale vyslovene s celou triedou priateľov, dokonalý vzťah a ideálny partner a až tak že vlastne speje k svojmu koncu, doktorka ktorá sa vykecáva so svojím pacientom v kóme (na to naše, Slovenské, mäsiarstvo by teda kukali) no a ten sentiment, toho bolo na celé kýble. Verím, že to bude určite orgazmický zážitok pre všetky nastávajúce mamičky v hormonálnom rozpoložení na materskej. Pre zvyšok populácie, či už mužskej, ženskej alebo teenegerskej to bude nestráviteľné a nudné sústo. ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Pěkná a dojemná oddychovka, ale co tedy musím opravdu vytknout to je výběr herce, který ztvárnil Adama. Nedalo se na něj dívat, byl mi protivný a roli rockera jsem mu ani trošku nežrala.Prostě se tam ke krásné Chloë vůbec nehodil a kdykoli ho kamera zabrala, nemohla jsem se ubránit pocitu protočit oči. Jinak pěkný film. ()

k0m1s 

všechny recenze uživatele

Pro mě poutavý příběh, sice s čekaným závěrem, ale určitě mě chytl za srdíčko. Pár okamžiků se člověku vreje ihned pod kůži a možná i o to v tomto filmu šlo. Za mě 4 z 5ti. ()

Evanlyn 

všechny recenze uživatele

Kniha se mi líbila, ale nějaké kapitoly mi přišli nudné ale naštěstí film nebyl. Nějaké scény mi přišli přitažené za vlasy. Je škoda že roli Mii nehrála Dakota Fanning, která ji odmítla kvůli studiu. Jinak mi obsazení přišlo dobré. Hudba byla vybraná dobře a celkově byl film dobře natočený. Škoda, že se nebude natáčet druhý dil, alespoň máme druhý dil v knize. A je to jediný film ve kterém mi Chloé Moretz nevadí. ()

Iceman7Svk 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že tento film s Chloë Grace Moretz ma fakt dostal. Film mal všetko čo som očakával a ešte viac. Filmy s Chloë Grace Moretz som začal pozerať len nedávno preto som sa k tomuto filmu dostal až teraz, no za ten čas som videl zatiaľ najlepší film s Chloë Grace Moretz. Na konci filmu keď už Mia šla na balkón som skoro ani nedýchal nechcel som veriť, že tak skončí celý film. Životná križovatka je fakt nevyspytateľná a tento film je pravý úkaz toho, že v život vám môže nadeliť šťastie ale aj rany. Dal som bez pochýb najväčšie hodnotenie. A ja len dúfam, že táto mladá talentovaná herečka a vychádzajúca hviezda bude mať takýchto filmov čoraz viac. Už teraz sa neviem dočkať. ()

Justy Kulová 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, několikrát jsem si u něj zabrečela, jindy se mi jen zamlžilo před očima, ale vždy to na mě zanechalo jakýsi dojem a pohrálo si to s mými emocemi. A takové filmy se moc často nevidí, perfektní zpracování toho, jak jednu minutu máte vše a celý Váš život je pohádka a druhou se může perfektní život změnit v horor. Líbí se mi ta originalita, líbí se mi nápad poukázání na to, jak se mohou mít někteří lidé v kómatu. A taky se mi líbí nápad zpracovat film formou občasného vložení vzpomínek. (Spoiler), co mě ale zklamalo byl konec. Ano, na jednu stranu to tvůrci pojali dobře a nechali diváka domyslet si, jak to pokračovalo, na druhou stranu by se mi líbilo vidět emoce zdrceného dědy, přátel, nebo samotného Adama a ne jen vidět, jak řekne "Mio?", kvůli tomuhle hvězdička dolů. ()

Crux 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama, kdy mladá dívka přijde o celou rodinu, mě donutilo přemýšlet. Ostatně, toto se může stát každému z nás. Hezký příběh, dobré obsazení a rozhodně dramatický a napínavý konec! ()

Reklama

Reklama