Reklama

Reklama

Gotti

  • USA Gotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nechvalně proslulého šéfa podsvětí Johna Gottiho (John Travolta), zvaného “Teflonový Don”, člena newyorské zločinecké rodiny Gambinových. Sledujte očima Gottiho syna Johna juniora (Spencer Lofranco) tři bouřlivé dekády Gottiho života, během kterých se společně se svou ženou (Kelly Preston) navzdory mnoha tragédiím a pobytům ve vězení snažili udržet rodinu pohromadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Absolútne nepodarené, akoby niekto zoškrabal z podlahy strižne Scorseseho Goodfellas vystavačný materiál (tuná pre zmenu s Gottiho monológom). Vrcholom mala byť zrejme poprava pred Sparks Steak Housom, keď Gotti prevzal moc, ktorá je natočená tak amatérsky, až hrůza (skúste si predstaviť, že by tú scénu točil Michael Mann, alebo De Palma - asi by vošla do histórie). Hociaký dokument o Gottim na všemožných history channeloch má väčšiu šťavu. Travoltov vysnívaný projekt, teraz asi jeho nočná mora. Z hereckého hľadiska to síce nie je žiadny koncert, ale stále na slušnej úrovni, problém je s celkovou koncepciou filmu, ktorá je v slepej uličke, scenár povrchný a odfláknutý, celé vám to pripadá ako nejaký televízny projekt regionálnej stanice. A je viac než isté, že Kevin Connolly si najbližšie roky v Hollywoode ani len neškrtne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Útržkovitá etuda ze života dalšího slavného mafiána Johna Gottiho a to na základě biografie ´Shadow of my father´ který napsal jeho syn John Gotti Jr., což by mělo znamenat, že bude příběh odvyprávěn z jeho pohledu. Kupodivu je to přesně naopak. Celé to vypráví přímo John Gotti a to mnohdy i přímo k filmovým divákům svým pohledem do kamery. Film hojně využívá retrospektivu, což docela vede ke zmatku, z jaké doby vlastně co je. Vyprávění má být především v souladu otce se synem, ale dohromady toho tady zase tolik není. Jen něco málo rozhovorů z věznice, kde Gotti starší mluví o rakovině, utrpení a hlavně minulosti. A synovi samozřejmě také výchovně káže. Avšak jeho syn chce být jako on a nebo ne? Je v tom ohromná nerozhodnost. Příběh v podstatě nemá ucelený plynulý děj. Sem tam nějaké jednání, vzteku a nesouladu a k tomu občas nějaká ta masová vražda. Smysl všeho jako celku budiž záhadou. Biografie mafiánských etud Johna Gottiho, byť jen pro televizi, byl už dříve natočen pod prostým názvem ´Gotti´ (1996) a po obsahové i dějové stránce je daleko přínosnější. Toto další zpracování některé události zopakuje, ale zůstávají právě v dějovém vývoji nepochopitelné. Starší televizní snímek vše osvětlí daleko lépe. Další útržkovité epizodky již jakoby se zdáli svou nesouměrností naprosto zbytečné. John Travolta se snažil být drsnějším předobrazem, než jaký byl předchozí Armand Assante, ale když není dobrý scénář, ani Travolta to nezachrání. Suma sumárum, snímek vypadá jako brutálně sestříhaný seriál, který vlivem toho ztratil vše patřičné na jednoznačnosti, správného tahu na branku a hlavně své výpovědi. Co tím chtěl vlastně básník říci? Že byl Gotti sice mafián s několika zářezy na pažbě, ale stále člověk, který dokázal ve své čtvrti zařídit pořádek a bezpečnost? To se třeba o Hitlerovi kdysi říkalo také. ()

Reklama

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší cestu pro návrat na vrchol si Travolta teda nevybral. Nemyslím si, že by v roli Gottiho byl špatný, nebo přehrával. Mě v ni nevadil, i když pro jeho energii by se hodili jiné postavy. Problém filmu je v jeho lacinosti. Něco tak nudného si dnes nedovolí ani do televize a tady s tímhle patvarem bez scénáře a atmosféry útočí přímo na kina. Absolutní zoufalství s tím nejotřesnějším soundtrackem. Nesrozumitelné skoky v čase, nepřehlednost postav a chabé herecké kreace. Dlouho jsem přemýšlel, zda nedat odpad. Něco mi od teď dlužíš Johne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No jako bych včera nekurvoval u Eskobara. A bác ho! Máme tu další naprostou zbytečnost, protože Goťťák byl už dříve vyčerpávajícím způsobem zpracovaný daleko lépe, svižněji, sysluplněji, záživněji, ostřeji, s lepšími a vhodnějšími herci a scénářem, který uplácal opravdový scénárista, a ne jako svou neumětelskou prvotinu a zároveň requiem Leoš Červený, od počátku své rádoby kariéry mrtvá nesympatická výplň podřadných vedlejších rolí v televizních mafiánských odpadech. Travič, který už zase pár let taky urputně šlape hovna v různých céčkových žumpách, se zřejmě domníval, že by si mohl opět napomádovat skráně nebo vyrazit s negrem na hambáč, a vysomrovat nějakou důstojnější roli pro sebe i svou vypláchlou sájentologickou starou, ale zase vedle, a asi bude muset při auditu poprosit taťku Habárda. Ono si jen narvat držku vatou a dělat huhňavého Vincka Vegu na to brutální vypatlané hovado z Naší kozy holt nestačí a Armán byl v té zmiňované povedené verzi mnohem přesvědčivější. Asi proto, že si nikdy nesahal do rozkroku kožených kalhot a nedělal „ú-ú-ú“ na pičoidní barbíny. Čili prostě jen další nic moc ždímání dávno suchého hadru se standardní plejádou škatulově proházených profláklých xichtů z céčkových taškařic o Smolíkovic kočce a přehrávajícím gogotanečníkem v hlavní roli. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velká dějová křeč s nevýraznými aktéry, slaboučkým scénářem a veskrze rutinním řemeslným dotykem, kterým by chtěl Connolly navázat na Scorseseho a spol, přestože na to ani zdaleka nemá. Lehce nad vodou to drží jen vitální Travolta. Více zde. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Dceru Johna Gottiho měla původně hrát Lindsay Lohan. Pro přehnané nároky kladené její manažerem ale byla nahrazena. (Sufferer)
  • Natáčení začalo 25. července 2016 a natáčelo se v New Yorku a Cincinnati ve státě Ohio. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama