Reklama

Reklama

Arrow - Série 1

(série)
USA, (2012–2013), 16 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Paul Blackthorne, Colin Salmon, Jacqueline MacInnes Wood, Annie Ilonzeh, Roger Cross (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Je miliardář a pět let ho považují za mrtvého. Teď se vrací jako samozvaný hrdina Arrow a vyhlašuje tajnou válku všem, kdo by chtěli škodit jeho rodině a městu. (Netflix)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní záporák této série Dark Archer alias Malcolm Merlyn (John Barrowman) se poprvé objevil v komiksu „Justice League of America číslo 94“ z listopadu 1971. (JG9)

Arrow (2012) (seriál)

  • Postava Felicity Smoak (Emily Bett Rickards) se původně měla v seriálu objevovat jen sporadicky, ale fanouškům se natolik zalíbila, že od půlky 1. série ji scenáristé zařadili mezi hlavní postavy a stále se v anketách objevuje jako jedna z nejoblíbenějších postav. (Jolinar)

Arrow (2012) (seriál)

  • V úvodní znělce na začátku téměř každé epizody 1. série, při níž Arrow (Stephen Amell) vysvětluje, co ho potkalo, trénuje hlavní hrdina na překážce, kde se drží pouze rukama rovné tyče a pomocí síly horní poloviny těla se posouvá po jednotlivých stupních nahoru. Tato překážka nazvaná "rybí schůdky", v originále "Salmon ladder", se poprvé objevila a proslavila v japonské televizní sportovní soutěži Ninja faktor (od r. 1997). Ještě větší popularitu na území USA jí pak přinesla její americká verze Ninja faktor po americku (od r. 2009). Tato překážka se zařadila hned po uvedení v obou soutěžích mezi ty vůbec nejnáročnější a nejobávanější. (Caszidy)

Arrow - Nevinný muž (2012) (epizoda) (S01E04)

  • Ve scéně, kdy Arrow (Stephen Amell) vyslýchá spolupracovníka zločince Jasona Brodeura (T.J. Ramini) Matta Istooka (Kirby Morrow), vyhrožuje mu na kolejích vyčkáním na vlak do města Blüdhavenu. Blüdhaven je fiktivní město z DC Comics, které stráží komiksová postava Dick Grayson - Nightwing, známá také jako první Batmanův parťák s přezdívkou Robin. (Shadowspark)

Arrow - Šrámy (2012) (epizoda) (S01E05)

  • V 11. minutě Oliver (Stephen Amell) sedí u notebooku značky Asus Zenbook, nikoliv Apple, jak je tomu ve většině filmech a seriálech produkce z USA. (PauloZ)

Arrow (2012) (seriál)

  • „V noci som ležal na posteli ako zabitý, za celú noc som nepohol ani svalom. 1. séria ma tak vyčerpala, že po skončení nakrúcania som hneď ochorel, a trvalo mi niekoľko týždňov, kým som sa fyzicky a psychicky pozbieral. Našťastie som potom našiel správnu mieru medzi prácou a odpočinkom," vyjadril sa o natáčaní Stephen Amell (Oliver Queen). (Zdroj: Eurotelevízia)

Reklama

Reklama