Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 2

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 279)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

No to byl teda úlet :D Thor: Ragnarok je zatím asi nejbláznivějším filmem z MCU. Je to jako nějaká barevná, ulítlá mega party, kde každý přijde v praštěném kostýmu, kde se podávají drinky všech barev a účinků a tečou všemi proudy, a o níž by se Vám mohlo leda tak zdát:) Když jsem v kině viděla trailer na Ragnarok, nemyslela jsem si, že pecka od Zeppelinů, Immigrant Song, která v něm zazněla, bude přenesena i do samotného filmu. Vrcholná bitva za doprovodu této písničky je epická, stylová a cool as f*ck. Co se týká Marvelovských filmů, dávám přednost vážnější notě, s přímým, ale umírněným humorem. Toto pokračování Thora mi přišlo místy až příliš přeplácané a uvalené, zbytečně až křečovitě komediální. Což je trochu škoda, protože jakmile došlo na nějaké vážnější scény, dokázaly být důležité a zásadní, jak to Marvel umí. Zejména mezi Thorem a Lokim. Ragnarok beru jako bláznivý barevný trip před tím, než se MCU začne hroutit a rozpadat a ty nejlepší postavy, jaké kdy kdo vymyslel a ztvárnil, budou čekat tragické osudy. Thor přišel o kladivo, o oko a nakonec i o vlasy, které mu mimochodem ostříhal Stan Lee. Kdo by to byl řekl, že jednou bude pravidelné Stanovo cameo tak zásadní:) Hemswortha zde v jedné scéně uvidíme half naked, takže muži i ženy mohou jen tiše obdivovat a vzdychat:) After credits scene dává tušit, že už se to blíží... Bůh ochraňuj všechny postavy MCU. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hromovládce má v mém diváckém srdci svoje pevné místo a jeho první dobrodružství pro mě zůstává jedním z nejlepších zážitků nejen v rámci jednoho vesmíru, ale i v komiksových adaptacích obecně. A zatímco kritická obec má se všemi díly problém, pro mě zůstává Thorova trilogie kvalitativně nejvyrovnanější sérií MCU. Ať už se jí totiž chopil kdokoli a ať už se žánrově rozkračovala od romantiky přes drama až po fantasy, vždycky jsem nad ní žasl. A žasnu i napotřetí, protože nálada opouští dosud vedoucí love story, nebojí se odstraňovat známé postavy a přesto královsky kráčí k nejvyššímu hodnocení. Dýchají z ní totiž veškeré ingredience fantasy žánru, přidává se k nim jednoznačně nejlepší akce v sérii, neuplyne pár minut, abych se nezačal smát a Hemsworth s Hiddlestonem pro svoje charaktery očividně dýchají. Něco mi říká, že je Ragnarok pro klasického Thora koncem, ale o to radši jsem, že se příběh uzavírá takhle triumfálně. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sympatická šílenost, u které potěší hlavně to, jak je nepředvídatelná. Jasně, humor jde často cestou nejmenšího odporu, ale Odin je taky člověk, tak proč by ho potomek nemohl šoupnout do domova důchodců? Bavil jsem se výborně a i když je tu znatelný vliv Strážců Galaxie, vůbec mi to nevadí. Ty dvě hodiny utekly tak rychle, že jsem se v duchu ani nestihl během projekce vysmát Lize spravedlnosti. Jinak je zajímavé pozorovat, jak velkou prestiž si Marvel v Hollywoodu buduje. Dřív bychom podobný nátřesk cameo rolí čekali u Tarantina, Allena nebo Rodrigueze. Dnes si to šéfuje Marvel. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Je veselý, je hravý, je bezva !! Thor sklouznul do komediálnější roviny a to lidi rozdělí na dva tábory. Ano, milé děti chápete to dobře. První tábor okupují lidičky, kterým to nesedlo a druhej tábor lidi, kterým to (Buddho div se) sedlo. Když se juknem na hovnocení tak ve druhém táboru je lidiček podstatně víc a já mezi ně patřím. Jo pyčo to čumíte cooo? Já jdu jednou s davem. No sama jsem z toho mocně vyšukovaná, ale je to tak. Důsledkem důkladnýho vypláchnutí vlašskýho ořechu, kterej chovám ve své kouzelné žluté hlavě, se mi film líbil víc než první ryze dívčí swingers párty a tak jsem se v kině debilně hihňala, tleskala tlapkama a chovala se jako dvanáctiletá píča co poprvý vidí nějakej popkorňák. Měla bych se za sebe stydět, ale jebu to. Hned začátek masakrózní, bitva s Hulkem, o to kdo má většího čůráka, parádní. Karl Urban zabiják, ostříhanej Thor a dlouhovlasej Loky jeli bomby, Valkýra šukézní...no prostě krása. Jedinej kdo to zkurvil je ta blbka Portmanovic, co dostala před natáčením krámy a nechtěla už mít s Thorem nic společnýho. No nic, on si najde jinou nabíječku a naše milá Padmé ať jde třeba do pitchy. Jako bonus Kejt Blána se s tím nesrala a záporačku zahrála parádně. PS : PetřePane vydělala jsem Tě nahýho !! ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině, dvakrát na blu-ray a s jistotou mohu napsat že se jedná o nejzábavnější marvelovku. Waititi je strašnej úchyl, ale to už vím od What We Do in the Shadows. Stylizace inspirovananá osmdesátkami byla příjemným osvěžením, vizuální efekty byly vypiplané, jak už je u Marvelu zvykem. Pobavily mě nové postavy jako Valkýra, Korg nebo Goldblumuv pošuk. Hemsworth, Hopkins, Ruffalo, Hiddleston a Blanchett jako vždy hráli na výbornou. Potěšilo mě vhodné použití Immigrant songu od Zeppelinů. Za mě 85 %. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • V časných ranních hodinách, než se objevili první členové štábu, bylo v prostorách v blízkosti dekorací Asgardu a Sakaaru možno často pozorovat skupinky divokých klokanů. (Zdroj: Falcon)
  • Když Valkýra (Tessa Thompson) navrhuje plán útěku ze Sakaaru, tak se zmíní, že by mohli doplnit palivo na planetě Xandar. Jedná se o tutéž planetu, kde Strážci Galaxie (2014) vedli závěrečný střet s Ronanem (Lee Pace). (Charpy)
  • Scrapper 142, jak je nazývána Valkýra (Tessa Thompson) Velmistrem (Jeff Goldblum), odkazuje na komiks „The Incredible Hulk #142“ (1971), kde je tato postava poprvé představena. (Charpy)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno