Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Recenze uživatele Majrek k tomuto seriálu (6)

Smrtelný hřích (2016) (S01E01) 

Upřímně řečeno nechápu zdejší poměrně nízká hodnocení... Mne film od začátku naopak uchvátil svou citlivostí pro estetiku, inteligentními rozhovory i odskoky do minulosti... Pravda, Florencii miluji a historické žánry a obrazy jakbysmet, takže nejsem zcela nezávislý v posuzování. Ale tak jako dokáži ocenit to co se povede, jsem o to víc citlivý na kýčovité zpracování... Jediné, co se mi nelíbilo a tahalo mne za uši, byla hudba k titulkům - rocková balada se k 15.století vskutku moc nehodí. Ale je to jen malý dílek skládanky... ()

Dóm a domicil (2016) (S01E02) 

Zvláštní - co se nezamlouvá jiným, mne naopak ano - pořád jsem ještě ze seriálu nadšený - a jedním z důvodů je právě komplikovanost a nejednoznačnost charakterů - zkrátka nikdo není vysloveně špatný, ani dobrý a postavy se trochu vyvíjejí - nic není prvoplánové, jako ve filmech hollywoodské provenience... ()

Soudný den (2016) (S01E04) 

Pravda, tentokrát mé nadšení také opadlo - epizoda už měla útočit divákovi na city a celkové ladění už bylo hůře uvěřitelné. Contesina, která do signorie dorazí na koni a "zjedná pořádek" jako Johanka z Arku už mi přišla úsměvná... Řeč peněz byla vždy mnohem působivější než sebelepší řečnické výstupy... ()

Pokušení (2016) (S01E05) 

Výprava a kostýmy jsou krásné, ale milostné zápletky i emotivní výjevy už připomínají lehčí žánr... ()

Zjevení Páně (2016) (S01E08) 

Za mně naopak obrovské nadšení - v závěru mi doslova běhal mráz po zádech - například poslední rozhovor mezi Cosimem a papežem byl takřka bezchybný - takže až na několik stěží uvěřitelných situací (jako například příliš sebevědomé entreé Pazziho hned v úvodu kapitoly) to bylo vskutku bouřlivé finále, které důstojně uzavřelo první sérii. ()

Osud města (2019) (S03E08) 

Brilantní herecký výkon zejména Savonarolly, alias Francesca Montanariho (ve všech dílech), byť ve skutečnosti byl pro něj trest ohněm spravedlivým a blahodárným činem. O má milá Florencie, jak po Tobě po třinácti letech odloučení toužím!!! Byť byl seriál místy vybájený (například co se týče smrti Riaria, atd.) s fiktivními charaktery, přesto představoval obraz renesanční Itálie ve své ryzí podobě... ()

Reklama

Reklama