Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 3
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze (441)

lukasssko 

všechny recenze uživatele

Tak včera som sa rozhodol, že si pozriem seriál 13 Reasons Why. Dnes som to dopozeral a poslednej časti som bol chvíľku mimo. Seriál s tak hlbokou myšlienkou som ešte nevidel, nás v Európe sa až tak príliš netýka ale v Amerike je samovrážd omnoho viac. Snáď si posolstvo tohto seriálu ľudia vysvetlia v dobrom a pomôže to zachrániť veľa životov. Celkovo bol seriál veľmi dobrý, až na niektoré časti ktoré sa mne zdajú nudné a myslím že z hlavného predstaviteľa Dylan Minnette sa stáva druhý Nicolas Cage :D Muž jednej tváre :D :D ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pozor: vysoce návykové. Nápad je skvělý, kompozice příběhu taky. Postupně to ale začíná ztrácet tah na bránu. Je tám pár nelogických věcí, ale ne vše je u puberťáku logické. Jen ke konci mě to přestávalo bavit, chtěl jsem ale znát jak to dopadne. Z oblíbené "hlavní hrdinky" se totiž stáva jen litující se kravka co chce být za chudáčka. ()

malets 

všechny recenze uživatele

na jeden zátah docela palba, ale za mě to bylo docela úchvatný. hustej st, dobrej grading, a vychytaný přechody ()

em.redrum 

všechny recenze uživatele

To vám je tedy seriál. Mě napadá teda víc než 13 důvodů, proč to nedokoukat. Namísto mysteriozního a psychologického dramatu se z toho vyklubala ufňukaná a uhekaná školní banalitka. Pilot skutečně navnadil a já byl napnutý co pak se té Hannah vlastně stalo. Docela se mi líbil i nápad s kazetami. Dýchlo na mě lehké retro a já zase přetáčel kazety propiskou:). Ovšem Clayova postava a to, jak byla zahraná to byla tragedie antických rozměrů... To jeho věčné: "uhhh, ehhh, aaaa, hmmmm" ty jeho tragický rodiče - to se nedalo. Ve všech dílech si chce každej "o něčem promluvit" nejčastěji o tom "čím si museli projít". A tak se tlachá a prochází a objímá a dojímá..Všichni dospěláci jsou tak chápaví a obětaví... A já myslel, že Jima a Cindy Volšových už nikdo netrumfne.. Omyl..A teď k samotným kazetám..Pro Kristova drahá muka - to by se museli zabít snad všichni studenti na celém světe. Vždyť ta pipka tam řeší naprosto obyčejné, běžné, lidské věci..Ale poslední kapkou po níž jsem přestal seriál sledovat byla asi 7 kazeta věnovaná tomu, že spolužák Hannah zahodil na zem její Valentýnku!!! No představte si to!! Normálně na zem!!! A tady má pověstná trpělivost vzala za své a dál už ani díl. Páč všechny předchozí epizody byly v podstatě o tom stejném.. Nechce mě - chce mě moc, nejka už není moje nejka...Druhá serie? Jako o čem? To bude 13 CD? ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, po shlédnutí druhé série si myslím, že si seriál vysloužil komentář. Mě se to líbilo. Byl jsem smutný, nadšený, zděšený, znechucený i správně rozčilený - takže vlastně spokojený, protože seriál prezentující se jako "fiktivní zachycení skutečných problémů" by měl v divákovi emoce probudit. Představitelka Hany je super herečka a umí dodat svým projevem validitu pro její pohled na věc, na což ji většina lidí skočí. Jenže já jsem jí to nebaštil na sto procent, protože i ostatní postavy měli silně odprezentované příběhy. Tudíž to diváka nutí během epizody k zamyšlení, jestli má slovo mrtvé holky váhu, jen protože je mrtvá, nebo jestli člověk na kazetě opravdu udělal něco, čím ji dohnal k sebevraždě. A přiznám se, že například kazeta Zacha mě rozpálila do ruda a od té doby jsem bral tvrzení z nahrávek s notnou dávkou skepticismu. Takovýchto zlomů se tam najde víc a pro každého to asi bude někdo jiný. S většinou postav se dá totiž velmi dobře identifikovat a podle toho, komu se podobáte nejvíc, vás daný osud i nejvíc zasáhne. Závěr však bude devastující pro většinu. Druhá série pak není vůbec špatná, ale nemá už toho moc co nabídnout. Přilívání detailů do už uzavřených příběhů vytváří spíš zmatek, než ujasnění, a občas se mi zdálo, že některé problémy (bez bližšího popisu, nechci spoilerovat) jsou až přehnaně dramatizované. Což už je ale takový typický neduh u americké tvorby. Přesto ale dostaneme novou detektivní linku a pár uspokojujících momentů, které v první sérii chyběly. Avšak bez pokračování se spíš obejdu. ()

KoudyTheAlko 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře provedené, Zajímavé a originální. Back in days styl s kazetama mě dost baví a celkově to vysílá docela jasnou message. Sice bych v určitých věcech trochu ubral ale je to další super Netflixovka, která vylezla na světlo světa. Druhá série byla slabší, ale furt se dala. Třetí série je už pro mě jakási nudná a obávám se, že 4. série to už nezachrání. Možná je to jen můj pocit, protože mě už omrzel ten formát, který se furt opakuje. No za mě bych asi jen řekl, že občas je prostě dobrý vědět kdy skončit, a jak.. ()

Petr.Plicka 

všechny recenze uživatele

Co na to říct... Z pohledu puberťáka se mi chtělo nejednou brečet. A nejednou jsem brečel. Skvělé zpracovaný příběh, úžasná kamera a doplňující hudba se dokonale hodí. Zatím jsem zkoukl první sérii a je to opravdu pecka.. Nejen pro teenagery ale i pro dospělé. Určitě to za to stojí. Občas vám epizody vyrazí dech, bude se vám chtít brečet, budete chtít křičet a možná budete naštvaní na vše okolo sebe ale hlavně... Budete chtít koukat dál. Občas jsem si musel dát mezi epizodami pauzu a nedal jsem více než 3 za den... Je to psychicky fakt záběr ale přeju vám co nejlepší zážitek protože to za to sakra stojí! "proč jsi mi to neřekl když jsem byla živá?" ()

matokanky 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Príde mi, že divákom otvorí oči a prinúti ich, aby sa s ľuďmi vo veľkých depresiách začali rozprávať. A pre tých, ktorí sú v obdobnej situácii má tento seriál úplne inú, hlbšiu váhu váhu. Pre mňa aktuálne jeden z najviac emocionálnych seriálov ever! ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Na stredoskolske prostredie vobec nie zly serial. Prva seria super, druha trosku poslabsia. Hannah, Clay a Tony su velmi sympaticke postavy. Dve silne sceny: Hannah vo vani a Tyler na zachodoch. Myslienka vyborna. 75% ()

rajot 

všechny recenze uživatele

Todle jsem nedal, BH90210 bylo fajn před 25 lety a v dnešní konkurenci velkýho množství kvalitních seriálů, je dívat se na něco, kde vás snad každá postava totálně vytáčí, prostě plýtvání času. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Já z tohoto seriálu mám celkem rozporuplné pocity, jednak kvůli postavě Hannah, která působí dost nesympaticky a vůbec její nutnost se všem pomstít je mnohdy velmi sobecká (jelikož se mstí lidem, kteří byli pouze hloupí puberťáci a neprovedli nic tak hrozného, stejnou měrou jako těm, co jí znásilnili, což je dost hnusné) a celkově působí její postava extrémně naivně, což jsou i ostatní postavy. Seriál se tváří, že se snaží preventivně bojovat proti psychickým problémům, ale naopak se mu to dle mého nedaří a bohužel místo zobrazení vážnosti psychických poruch se zde jedná tak trochu o něco jiného, jakoby snad glorifikaci těchto stavů a honění si ega jedné postavy nad dalšími? Nebudu lhát, některé díly byly zajímavé a napětí sledovat další umí seriál v divákovi vyvolat, postupem času je to ale stále opakovaná a nudná písnička. ()

nicolePavs 

všechny recenze uživatele

První série byla skvělá, stihla jsem ji za pár dní. Absolutně jsem se nemohla odtrhnout, děj mě stáhl a pohltil a jedinné co můj mozek chtěl a potřeboval byl další a další díl. 90% Druhá série nebyla tak skvělá jako ta první, ale díky své napínavosti a chtíči dozvědět se jak to celé dopadne m pohlila stejně tak jako předchozí řada. 85% Třetí a čtvrtá série mě už mijak extra neoslovila, bohužel musím s politováním přiznat, že jsem neměla pak ani vůli koukat na další díly, zkrátka mě to absolutně přestalo bavit. To, co mě nadchlo a přitáhlo v první (i druhé) řadě úplně vymyzelo. Poslední sérii jsem ani nedokoukala... ()

playboymadem 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu hodnotím 9/10, bolo to výborné. Stupňovanie a odhalovanie dalších a dalších nahrávok ma pohltilo a seriál si ma získal svojou jedinečnostou. Druhá sa mi páčila aj napriek tomu že to malo svoje slabé miesta, ale tretiu a štvrtú beriem iba ako zneúctenie  postáv a činov ktoré mali nejaký dopad.ODPORÚČAM ZHLIADNUŤ IBA PRVÉ DVE SÉRIE. ()

linger 

všechny recenze uživatele

Vzdala som sa po tretom dieli prvej serie. Viac casu do tohto serialu neinvestujem ani omylom, uz teraz ho vasnivo nenavidim. Vlastne ked sa budem chciet tyrat, tak si pustim dalsi diel, dik za tu moznost, Netflix. ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama