Reklama

Reklama

Titans

(seriál)
  • USA Titans
Trailer
USA, (2018–2023), 36 h 50 min (Minutáž: 40–53 min)

Hrají:

Brenton Thwaites, Teagan Croft, Anna Diop, Lindsey Gort, Ryan Potter, Minka Kelly, Jarreth J. Merz, Sherilyn Fenn, Martin Roach, Phillip Jarrett (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Batmanův bývalý parťák Dick Grayson opouští jejich vzájemnou spolupráci a setkává se se skupinkou mladých hrdinů, kteří zoufale potřebují správného učitele. (Netflix)

Recenze uživatele NiWi k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2018) (S01) 

Titans jsou pro mě velmi příjemným překvapením letošního komiksového roku. Tvůrci dokázali pojmout komiksovou látku velmi dobře a skvěle ji zasadit do reálného světa, kde je vše uvěřitelné i přes komiksové elementy. Akce je velice slušná, přes spoustu postav se dějové linky mezi sebou tolik nebijí a naopak je radost se dívat na nové a nové komiksové postavy, které se objeví. Seriál rozhodně není bez chyb, obsahuje scenáristické kličky, vyplňující dialogy a především ve druhé části se to důležité opravdu hodně odsouvá na později. Finále je pak poznamenáno absencí výrazného záporáka a viditelnou změnou plánů na poslední chvíli. Celkově však můžu seriál doporučit, a i když je dělán především pro komiksové fanoušky, kteří si spoustu odkazů, easter eggů a nových postav užijí, jde o realistickou podívanou, která dle mého dokáže docela slušně nahradit zrušené marvelovky na Netflixu. ()

Titáni (2018) (S01E01) 

Pvní epizoda Titans mě příjemně překvapila. Je hezky natočená, má svoji atmosféru, efekty jsou na seriál poměrně dobré a díky množství postav dokáže děj ubíhat dopředu a nezastavovat se zbytečně na jednom místě. Kde Titans ztrácejí na kráse je scénář, který si příliš nedělá hlavu s propojením jednotlivých linek. Hodně věcí se děje náhodně a v dějové lince Starfire vlastně vůbec nevíte, o co jde. I přesto dokázala první epizoda šikovně načrtnout jednotlivé postavy a děj obecně. Když si vezmu, že spoustu zajímavých postav z celého světa DC ještě uvidíme, tak se na další díly těším. Pokud jste již unaveni z nekonečných seriálů z Arrowverse, Titans nabízejí něco, co zatím žádný seriálový projekt ze stáje DC Comics. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Tak já vám nevím. Titans pro mě byli jedním z nejlépe zpracovaným DC seriálem co se převedení předlohy týče. Zbytečně se neopakovaly chyby Arrowverse, postavy byly fajn a seriál se velmi uvěřitelně tvářil drsně a ujetě zároveň. S tím jak nám přibyly postavy se však děj velmi tříští a i když stopáž není nijak malá, a času se postavám věnuje hodně, paradoxně to příběhu nijak extra neprospívá. Deathstroke je jeden z nejlepších DC záporáků vůbec, nicméně jeho role v této sérii působila spíš nuceně, aby tam prostě nějaký záporák byl. Hlavní příběh byl často zbytečně přerušován, jednotlivé story archy postav na něj působily velmi uměle našroubované, nechyběly odbočky do neznáma (viz. "útěk" Rachel) a celé to tak nějak nepůsobilo vůbec komplexně, naopak spíše překombinovaně. A to nemluvím o tom, že poslední díl pak všechno ukončil během patnácti minut, a smrt tak skvělého a drsného záporáka byla dost odfláknutá a ještě zesměšněná teenagerskými gesty a hovadinami.. A do toho všeho Bruce Wayne, který působil jak z jiného seriálu, a daleko víc jako lákadlo pro diváky, než jako nějaké Dickovo svědomí. Jediné co příběhově můžu pochválit byl Dickův přerod na Nightwinga, který dostal prostoru dostatek, i když to byl taky docela porod. Je to opravdu velká škoda, jelikož první série byla velmi fajn, ta druhá je míň a tvůrci by se měli zamyslet nad tím, co vlastně chtějí vyprávět. Méně je totiž někdy více. ()

Trigon (2019) (S02E01) 

Pišingr dostane ten producent, režisér či scenárista, který mi dá jeden jediný logický důvod, proč tohle nebyl konec 1. série. Vždyť takhle se přece nová série nezačíná... a sled scén na konci? Pardon, ale kdo si myslel že to je dobrý nápad takhle poskládat. Navíc celé to zakončení s Trigonem teda taky nebylo nic extra, zkratkovité a klišoidní, značně nevysvětlené. Ale i přesto jsou Titans prostě nejlepší DC seriál co se zpracování látky týče.. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Bažináč se vrátí v novém seriálu

Bažináč se vrátí v novém seriálu

03.05.2018

Největšími hvězdami DC jsou bezpochyby Superman, Batman a Wonder Woman. Hollywood ale strávil spoustu času i s Bažináčem, který už se dočkal dvou filmů a dvou seriálů. Doktor Alec Holland, z něhož… (více)

Reklama

Reklama