Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele BROKEN_ k tomuto seriálu (8)

Série 3 (2022) (S03) 

Netradiční komiksový seriál The Boys má právě za sebou třetí řadu. Návrat tohoto nekompromisního, netradičního a ujetého superhrdinského seriálu přišel v pravý čas. Trvalo to dva roky než jsme dostaly další řadu. Vedle všech těch superhrdinských filmů a seriálů, které jsou rodinné, zábavné, barevné a neustále se snaží hrdinové zachránit svět, jsou The Boys blesk z čistého nebe. Ve třetí řadě seriál dokonale pokračuje v tom co nastavil v předchozích dvou sériích a pokračujeme tam, kde druhá řada skončila. Postavy jsou jednou z nejlepších věcí na celém seriálu. Seriál skvěle představuje zkažené a zvrácené hrdiny, kteří si dělají co se jim zachce a využívají svoje schopnosti ve svůj prospěch. Seriál skvěle rozumí svým postavám a do hloubky je rozpracovává. Tohle všechno by samozřejmě nefungovalo Tak dobře nebýt skvělých hereckých výkonů. Ve třetí řadě nejvíce září Antony Starr v roli hlavního záporáka Homelandera. Při několika scén předvede Starr takový výkon, že musí dostat nominaci na Emmy jinak bude něco špatně. Dále potvrzuje skvělý výkon Karl Urban v roli Williama Butchera, který má charisma na rozdávání. Celkově každý daný herec odvádí skvělou práci a i ta nejhorší postava, kterou divák nemusí mít rád, tak díky herci se u něho budete bavit (Deep je tomu důkazem). Za zmínku také stojí nový člen obsazení. Herec Jensen Ackles známý především ze seriálu Supernatural (Česky znám jako Lovci duchů) zde ztvárnil postavu jménem Soldier Boy. Ten patří vedle Butchera a Homelandera k tomu nejlepšímu co třetí řada předvedla. Jedna z dalších věcí v čem je seriál tolik známí je jeho nekorektnost a zvrácená podívaná. Třetí řada už v první epizodě předvede pravděpodobně možná tu nejnechutnější scénu z celé řady. Třetí řada se zkrátka nedrží zpátky a celé to poté vyvrcholí dost možná tou nejlepší epizodou celého seriálu a to konkrétně epizodou, která nese název Herogasm. Jak už název napovídá hrdinové zde budou pořádat orgie a věřte tomu, že se tvůrci nebudou držet zpátky. Tahle epizoda ale nepatří k tomu nejlepšímu jenom proto, že předvedou takovou nechutnou podívanou, ale také proto, že dojde na jeden očekávaný souboj. The Boys se svojí třetí řadou zkrátka potvrzují, že jsou výborným seriálem, který se nebojí zvrácených a nechutných scén. Skvěle pracují s postavami a herecké výkony jsou čím dál lepší. Pokud vás už nebaví sledovat dokola Marvelovky, kde je všechno daný, kdo je hrdina, kdo je padouch, svět je barevný a zábavný místo, tak seriálový The Boys jsou možností, jak si užít superhrdinský žánr úplně jiným způsobem. Třetí řada je z mého pohledu tou nejlepší ze všech. Kdyby ale se svojí finální osmou epizodou zakončily některé dějové linky a působilo to jako finále řady a ne jako teaser na čtvrtou řadu, jednalo by se skoro až o dokonalou řadu. 8,5/10 ()

Payback (2022) (S03E01) 

#ReleaseTheBourkeCut. Tenhle seriál mi hodně chyběl. Úvod třetí řady na jedničku. Buduje základy pro celou řadu a připomíná divákům v čem tahle show vyniká. Antony Starr v roli Homelandera mě nepřestává bavit a já ho žeru při každé scéně. Jedna brutální scéna s chlápkem, který se dokáže zmenšovat neměla chybu :-D. Jo tenhle seriál jsem už potřeboval :-) P.S. Strašně se těším na Soldier Boye! ()

Jediný muž na nebi (2022) (S03E02) 

"You're not the real heros. I'm the real hero..... I'm the real hero." Antony Starr jako Homelander je fucking awesome! Já ho žeru :-) ()

Berberské pobřeží (2022) (S03E03) 

"You don't want to do it? Well, then I would have to say that you have absolutely no fucking leverage because I am the Homelander. And I really can do whatever the fuck I want". Musím to říct, Homelander je moje nejoblíbenější postava z celého seriálu, kterého si Antony Starr užívá a sedí mu tahle role jak prdel na hrnec.  Je to totální zmrd z kterého jde strach a respekt, že opravdu nevím, jak ho budou chtít zabít. #HomeLight ()

Úžasná pětiletka (2022) (S03E04) 

Jediný důvod proč nemohu udělit plný hodnocení je pár zvratů a nelogičnosti. Především okolo A-Traina. Co to mělo na konci sakra znamenat? Tohle přece nemohli scenáristé myslet vážně, že ne? Jinak se ale jedná jako vždy o zábavný díl, který nenudí, všechno odsýpá a čím dál víc nás připravují na nevyhnutelné. Zničení Homelandera. Btw ten křeček byl vynikající... tohle chci od tohoto seriálu vidět častěji. :-D ()

Poslední pohled na ten náš svět lží (2022) (S03E05) 

Poprvé mám pocit, že mají šanci zabít Homelandera. Jensen Ackles je v roli Soldier Boye super a strašně se těším na jeho scény. Cameo Setha Rogena bylo perfektní :-D ()

Herogasmus (2022) (S03E06) 

Do prdele to byla paráda. The Boys servírují svoji nejlepší epizodu. Jsem nakonec rád, že Herogasm se neřešil tolik a spíše se děj posunul kupředu. Začíná jít do tuhého a neskutečně se těším na zbylé dva díly. Překvapily mě emoce, jeden konkrétní souboj postav byl vynikající a při závěrečném proslovu Starlight jsem měl husinu. Nevím čím tohle budou chtít tvůrci trumfnout. P.S. Antony Starr při jedné scéně kdy mluví sám se sebou opět neměl chybu. Ten chlap je borec. :-) ()

Bezuzdná zuřivost (2022) (S03E08) 

Čekal jsem to mnohem lepší. Finále 3 řady působí jako kdyby scénář na poslední chvíli přepisovaly. Všechny vývoje vyšly vniveč. A nemám z toho dobrý pocit. I tak se jedná o dobrou epizodu, která nabídne ve finále očekávanou akci, která ale i tak na mě nezapůsobila tolik jako fight z Herogasmu. 4 řada snad bude směřovat ke konci seriálu, protože tahle show nepotřebuje být zbytečně natahovaná. Přitom 3 řada byla pro mě tou nejlepší ze všech. Jen to finále poněkud bylo nezvládnutý. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama