Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (351)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mrvel pod křídly Dyznyho heterofobního a bělorasistického kancelačního kokotporátu neomarxistických fašistů jednoznačně vládne světu! Světu náctiletých debilů, nekulturních dyslektiků, přitroublých konzumních lopat a povrchních vypatlanců, které svou tvorbou i nadšeně vytváří, hýčká a stádově pěstuje pro nový sterilní svět užitkového dobytka. A tak tu po furtdokolovém potírání mluvící bubuhlavy z vesmíru, očkování oligofreniků proti Tetanu, věčnému pičoidnímu cákání pavučinek na škaredé, pydlooké čtrnáctky s rovnátky a karnevalovému poletování pastelových bukanýrů v žužupelerínkách a zařezaných pitkáčích máme naprosto originální teplou novinku! Blivajzovitý ajntopf tradičního shitcomu, Sabriny přiblblé čarodějnice a rodinných hovnot ala Žena a život. Klišovité, plytké, trapné a ubohé, Mrvelu zjevně už pomalu dochází i omezenost a tvůrčí impotence. Po sedmi dílech otravného čumění na afektovaně přehrávající slizkou Olsenku a žaludovitě rudého hňupa s jebákem mezi očima a čekání, jestli se z toho přeci jen něco nevysvrbí, je mi už zcela u prdele, jak ti světospásní agenti S.H.I.E.L.D (Supreme Headstroke, International Execration and Lucid Debility) tu prefabrikovanou retardšlamastyku mumulendem traumatizované bulharské cigošky nakonec vyřeší a jen vroucně doufám, že všichni, co tenkrát nepošli na Tetanus, taky co nejrychleji umřou. Jsem upřímně zděšen, že má něco takového 80 procent a začínám se pomalu učit vyjadřovat pomocí skřeků a posunků, aby mi většinoví ovčané rozuměli. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

A tím začala lavina Marvel seriálů pro Mickey Mouse. WV má rozhodně co nabídnout a zvolená forma, tj. motivace sitcomy z různých časových období, například inspirace Krokem za krokem, Moderní rodinkou nebo Kanclem je poznat, v kombinaci s Marvel světem, který známe například z Agents of SHIELD funguje a je vtipná. 9 epizod je ideální délka, furt se tu tak něco děje a divák se nenudí. I když jsem se místy bavil, tak WV oproti filmům nebude něco, co bych sjížděl opakovaně. Elizabeth Olsen, jakožto jedna z vůbec nejmocnějších bytostí světa a zároveň mamka od rodiny, je naprosto skvělá a doufám, že ji krom dvojky Doktora uvidím i v dalších filmech. Bettany je klasicky bez chyby, potěší i návrat dvou známých tváří - Dennings a Park. Je škoda, byť se to na první pohled nezdá, že je příběh překvapivě jednoduchý, protože zrovna WandaVision si zasloužilo pořádnej mindfuck a ne téměř pohádkové rozuzlení. Hlavně polovina sezóny k pořádnému zamotání hlav směřovala, jenže závěr byl nakonec celkem neuspokojivý. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rutinne napísaná post-moderná žánrová hra, ktorá by bola originálna možno v 90tych rokoch. Je neuveriteľné, ako mizerne sú napísané sitcomové časti. Tie absolútne nie sú vtipné a je to len povrchná žánrová hra, ktorá sa síce vyžíva v replikovaní dobovej estetiky, ale zabúda na to, že má byť komédiou. Keď dôjde na vysvetľovanie všetkých podivností a integrovanie príbehu do Marvel univerza, je to už plnoformátová zívačka s generickými zvratmi. Čo je škoda, lebo námet bol uchádzajuci, ale opäť sa ukázalo, že dobrý námet nestačí. Obzvlášť keď ide o post-modernu a žánrové hry. Tie sú samé o sebe nudné už azda dobrých pätnásť rokov. 5/10 ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Sice se značným zpožděním, ale přece. WandaVision byl de facto jediný seriál, který mě z Phase 4 zaujal na první pohled, ale musel jsem si k němu najít cestu. Nicméně ve finále jsem byl až překvapen, jak kvalitní dílko se na ploše devíti epizod rozvinulo. Vysokorozpočtové, originální, sympatické obsazení a příběh, který má srdce. Pokud jste fanoušky sitcomů a vyznáte se i v těch, které patří do zlatého fondu amerického televizního vysílání, přidejte si rovnou jednu až dvě hvězdy navíc. Klidně už za samotné znělky k jednotlivým dílům. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Elementární logika sice mocně hapruje hlavně v závěru, kdy spousta postav jen nečinně postává stranou podle toho, jak se to tvůrcům zrovna hodí, ale jinak jo - jako originální hříčka ze světa komiksových stránek, která obepíná už i historii filmového média, to frčí dosti zábavně a především svižně. Půlhodinové formáty jsou tak akorát a je fajn, že se soustředíme na skoro antickou tragédii Wandy, což díky dobrým hercům funguje (závěrečné dilema hrdinky rezonuje silněji než finále Spider-Man: Bez domova). Efekty jsou místy dost mizerné a odhalení identity záporáka ze židle moc nezvedne, ale jedno příjemně strávené odpoledne WandaVision v pohodě zaručí - podmínkou samozřejmě zůstává, že máte rádi vesmír MCU a fandíte žánrovým exhibicím, na které si dnes troufne málokdo. 70 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Na hrdle vína si můžeme všimnout velkého M, které odkazuje na House of M, což je jedním z Wandiných příběhových oblouků v komiksech, který zároveň silně ovlivnil seriál WandaVision. (Kubaaa97)
  • V jedné scéně si můžeme všimnout, že se děj odehrává 23. srpna, což odkazuje na sešit „Avengers #238“, ve kterém byl Vision oživen po hibernaci. (Kubaaa97)
  • Herec Paul Bettany byl ve skutečnosti natřen modře namísto červené, protože modrá lépe fungovala na černobílém filtru. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama