Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (351)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Úvodní sitcomové epizody jsou parádní, skvěle vymazlené a plné dobových i vlastních odkazů. Samozřejmě je jasné, že by něco takového nemohlo trvat donekonečna, tudíž je člověk spíš zvědavý, jak dobře bude rozpad této iluze udělaný. Bohužel, v momentě kdy se tak stává, se až na výjimky jede podle zažitého mustru mavelovek a finále je opět omalovánková bitka bez špetky nápadu. Plusem alespoň zůstává, že seriálový formát pomohl trošku prokreslit postavu Wandy a tudíž to v závěru dokázalo vydolovat aspoň slušné emoce. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mrvel pod křídly Dyznyho heterofobního a bělorasistického kancelačního kokotporátu neomarxistických fašistů jednoznačně vládne světu! Světu náctiletých debilů, nekulturních dyslektiků, přitroublých konzumních lopat a povrchních vypatlanců, které svou tvorbou i nadšeně vytváří, hýčká a stádově pěstuje pro nový sterilní svět užitkového dobytka. A tak tu po furtdokolovém potírání mluvící bubuhlavy z vesmíru, očkování oligofreniků proti Tetanu, věčnému pičoidnímu cákání pavučinek na škaredé, pydlooké čtrnáctky s rovnátky a karnevalovému poletování pastelových bukanýrů v žužupelerínkách a zařezaných pitkáčích máme naprosto originální teplou novinku! Blivajzovitý ajntopf tradičního shitcomu, Sabriny přiblblé čarodějnice a rodinných hovnot ala Žena a život. Klišovité, plytké, trapné a ubohé, Mrvelu zjevně už pomalu dochází i omezenost a tvůrčí impotence. Po sedmi dílech otravného čumění na afektovaně přehrávající slizkou Olsenku a žaludovitě rudého hňupa s jebákem mezi očima a čekání, jestli se z toho přeci jen něco nevysvrbí, je mi už zcela u prdele, jak ti světospásní agenti S.H.I.E.L.D (Supreme Headstroke, International Execration and Lucid Debility) tu prefabrikovanou retardšlamastyku mumulendem traumatizované bulharské cigošky nakonec vyřeší a jen vroucně doufám, že všichni, co tenkrát nepošli na Tetanus, taky co nejrychleji umřou. Jsem upřímně zděšen, že má něco takového 80 procent a začínám se pomalu učit vyjadřovat pomocí skřeků a posunků, aby mi většinoví ovčané rozuměli. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Hrozně polovičaté. První epizody si sice nejde moc užít, protože anachronický humor odměňovaný nahraným smíchem spíš irituje, přesto to lze jako koncept nějakým způsobem ocenit. Když navíc Wandinu realitu kdosi nabourává pokradmu a zlověstně, dokáže to vzbudit i zájem. Jakmile to ale naplno vykročí mimo maloměstskou bublinu ke všem těm generickým, rádoby vtipným či hrozivým podržtaškům, je kouzlo pryč. Vlastně by to ale i přesto ve finále mohl být fajn komentář k tomu, jak se uzamykáme do bublin comfort TV, což trochu evokuje i předposlední epizoda, v níž se malá Wanda učí ze starých sitcomů anglicky. Bohužel se s tím ale moc nepracuje, protože se to pokládá na oltář další origin story, v níž ani to obligátní závěrečné loučení nefunguje, protože si to předtím nemůže pomoci a přes slzy to Visionův návrat zase teasuje. Vlastně nevím, zda mě ta avizovaná "multiverse" budoucnost Marvelu, v níž se budou neustále vracet známé ksichty v alternativních variantách, vůbec zajímá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pretože čo je smútok, ak nie trvalá láska?“ Originálne neznamená lepšie. Niekedy to proste znamená iba originálne. Nápad, že jedna z najmocnejších (svojím spôsobom...) bytostí marveláckeho univerza sa po sérii extrémne vyhrotených situácii zblázni a vytvorí si vlastnú realitu s absurdnými pravidlami, odtrhnutú do okolitého sveta, je geniálny. Bohužiaľ, s týmto sa scenáristi plne uspokojili a nikam ďalej tému neposunuli. Prvé (sitkomové) epizódy sú ako z nočnej mory. Závidím každému, koho rozosmiali (ale zároveň tomu úprimne nechápem). U nás v domácnosti pri ich pozeraní panovalo hrobové ticho ako pri pozeraní mrazivého psychotrileru; manželka sa decentne zasmiala v priemere raz za epizódu, ja som sa raz za epizódu jemne pousmial. Najlepšie na týchto častiach sú (pár sekúnd trvajúce) zlovestné momenty, kedy cez pomyslenú harmonickú dokonalosť Wandiho sveta začnú preblikávať indície naznačujúce, že niečo nie je v poriadku. Zlomový je štvrtý diel, kedy sa ukáže skutočná pravda (ktorú však samozrejme tušil každý správny fanúšik marveloviek). Nanešťastie, následne seriál opäť upadá do letargie a nezaujímavosti, len občas oživenej scénami z reálneho sveta. Ani tie však nie sú vinou priemerných postáv úžasné. Najviac ma potešili detaily súvisiace s filmovými marvelovkami, ale bolo ich málo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jde to asi respektovat jako flex Marvelu, do čeho je schopný a ochotný nacpat peníze, aby mu s tím lidi urvali ruce. Ale velmi brzy bylo jasné, že to je jen stylistické cvičení na téma baby's first Truman Show. Rozhodně bych tomu mohl dát s čistým svědomím tři hvězdy - to by asi bylo hodnocení adekvátní dvaceti minutám neškodně zabitého času týdně. Ale ta urputná snaha tvářit se, že to o něčem je, že to odkryje nejen zábavnou zápletku, ale k něčemu se to vyjádří, tomu prostě nesvědčí. Plus se fakt nepovedl konec - sice bylo od začátku jasné, že se to všechno ukáže jako samoúčelný gimmick, ale myslel jsem, že z toho přece jenom vybruslí trochu líp. Ta absolutní bezradnost a nesouvislost východiska a celý vpád "čarodějnictví" jsou tak moc přestřelené, že tvůrci nejspíš mysleli, že se tomu člověk zasměje, přijme to jako nadsázku a v záplavě smířlivosti si neuvědomí, že to předchozích 7 epizod a celou premisu háže do koše a odhaluje jejich prázdnotu. Mandalorian je tady seriál pro děti, který některý dospělí berou moc vážně, ale ten se aspoň netváří, že z něj někdy vyplyne nějaká sžíravá satira. Nekladu tu přitom na WandaVizi jiné cíle, než které ona sama avizuje a přislibuje, i když nikdy nebyla sebemenší šance, že by je naplnila. Nevím, co pak s tím, než považovat to za špatně vymyšlený seriál. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Většina epizody je natočena v poměru 4:3, stejně jako sitcomy v 50. letech 20. století. (Kubaaa97)
  • Toastovač, na který v epizodě běží reklama, je produktem Stark Industries. Toastovač vyluzuje stejný zvuk jako oblek Iron Mana při nabíjení střel. (NiWi)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama