Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Príjemná crazy jazda s rukopisom Sama Raimiho. Trochu hororové, jemne temné a na pomery Marvelu aj drsné a krvavé. Viaceré scény s Wandou mi ale prišli nadbytočné a i keď mám Elizabeth Olsen rád, neviem sa rozhodnúť, ako vnímať jej postavu záporáčky. Miestami som ju žral, no v niektorých polohách (hlavne materinských) na mňa nepôsobila autenticky. Celkovo som ale spokojný a som rád, že to filmári s alternatívnymi realitami na môj vkus príliš neprekombinovali. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel si dal s dvojkou Strange vážně na čas a dle očekávání nechal nastíněnou Mordovu příběhovou linku v závěru jedničky stranou a dále rozvíjí multiverzum. Je zajímavé sledovat, jak to vlastně producent Feige nemá zase až tak promyšlené jak se může zdát a jede se za pochodu, ostatně jsme Strange měli vidět před trojkou Spideym a krom jedné scény je to vlastně jedno, s multiverzem se už tak nějak počítá. Dle mého už to však Marvel tentokrát přepálil. Jsem víc na týmovky a ani jedničku nemam nijak zvlášť v oblibě, i když postavu Strange z komiksů i Cumberbatche samozřejmě rád mám. Před filmem byly leaky, že sequel má mít 2,5h a když pak oznámili oficiální stopáž o dvou hodinách, bál jsem se toho, a nakonec to to pusobí na 2,5 a v druhé půlce jsem se už nudil. Sam Raimi má za sebou nepochybně dost úspěchů, ale tentokrát mě svou režií příliš neoslovil a akční scény jsou mdlé a bez nápadu. Pořád je to Marvel standard na slabší 4 hvězdy, leč co se týče vizuálu (zejména co se týče barev) a akce už by mohl být Marvel trošku odvážnější. Na filmu mě vlastně nejvíce bavilo pár zajímavých cameí, leč překvapilo mě jen jedno a ty spekulované a snad ještě zajímavější se nakonec nepotvrdily. Ani Spidey 3 mě napoprvé úplně nestrhnul, rozhodne druhé zhlédnutí. PS : všiml jsem si, že se dost pějou ódy na mou oblíbenkyni Elizabeth Olsen, ale její výkon bych tentokrát příliš nepřeceňoval. Bohužel se pokračuje v módu WandaVision, což beru jako neslabší Marvel seroš. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejakú dobu trvá, kým pochopíte, že ide skutočne o film Sama Raimiho a nielen o ďalší pásový Marvel. Čiastočne ním dvojka Strangea stále je, ale aj tie zameniteľné scény skrátka bavia. Omalovánky ale postupne vystrieda autorský štýl. Že to nesadne každému, je z podstaty veci jasné a oživeného Strangea ako z Evil Dead nemusí každý pobrať. Výhodou je, že aj napriek zdanlivej chaotickosti kvôli multiverzu ide o veľmi jednoduchý príbeh, kedy chce jedna čarodejnica získať deti svojich paralelných ja z iných vesmírov. A ten Strange je zase v nejakých iných vesmíroch zase záporák, ale ono vám bude stále jasné, o čo komu ide a kto je kto. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Na bundě Americy Chavez (Xochitl Gomez) si můžeme všimnout pár doplňků – nápis „Amor es amor“ indikující její latinskoamerický původ a „pride flag“ symbolizující LGBTQ+ komunitu. (Kubaaa97)
  • Téma zkřížení a kolidování realit je inspirováno komiksovým eventem „Secret Wars“ z roku 2015. (Kubaaa97)
  • Když se America Chavez (Xochitl Gomez) ptá, zda Spider-Man (Tom Holland) střílí štíty ze zadku, tak se jedná o referenci na postavu Brown Widow z animovaného seriálu The Venture Bros. (od r. 2003)) z distribuce Warner Brothers. Brown Widow je totiž až nápadně podobný Spider-Manovi a střílí pavučiny právě tímto otvorem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama