Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

choze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na cestování mnohovesmírem, ale čekala mě jen hromada digibordelu (už dlouho na mě něco nepůsobilo tak přetrikovaně) s řadou zbytečných bitev a marveláckých humorů a nezbavím se dojmu, že libovolná epizoda Ricka a Mortyho o cestování paralelními světy je násobně zajímavější a zábavnější. Raimi dá vzpomenout na svoje trademarky, ale je to spíš smutné vzpomínání. Strange je dost nezajímavou postavou, puberťačka spíš otravná, ale Olsen je dobrá záporačka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nuda a šeď. Fanúšikovia od filmu očakávajú naozaj veľa, ale ako sa postupne začína ukazovať, Marvel Studios si týmto na seba pletie bič. A snáď prvýkrát názov filmu predznamenáva viac jeho výsledok ako samotné udalosti v ňom. Väčšina z prvkov, ktoré sú bežne základnými kameňmi dobrého filmu (silný príbeh, zaujímavé postavy) sú tu veľmi zhustené do seba, aby sa čo najrýchlejšie ponáhľalo k akcii. Málokedy tvrdím, aby mal film viac minút, než má, ale tu by 10-20 minút mohlo prospieť udržať na uzde skratkovité rozprávanie. Dôjde na cestovanie medzi vesmírmi, príšermi aj Iluminátmi predstavených v traileroch. Lenže stačí to na vybudovanie silného príbehu a prekreslenie postáv? Nestačí. (27.6.2022) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $411,331,607║ Tržby Celosvetovo $955,775,804▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,451,188║ Tržby za predaj DVD v USA $4,010,863║ Marvel troška popustil uzdu a vsadil na Raimiho a nakoniec to stálo za to. Spestrenie v rámci universa o taký hororový nádych veru som nečakal. Raimi sa veru predvádza v jeho dusných šokových terapiách kde sa len dá, nechýba posadnutosť diablom, čarodejnica či aj zombii. Fakt to dáva s prehľadom a dosť si tento film ukradol pre seba a jeho obľúbené trademarky. Herci v pohode, akcia, triky tiež, okrem tých dvoch mamiek sa to dá  s prehľadom skuknúť. Osobne som čakal skôr priemerný výkvas ako v poslednej dobe Marvel chrlí ale táto ich temnejšia vlaštovka v celku chutila. /videl v kine: 75%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potvrzení faktu, že 4. fáze se Marvelu absolutně nedaří. S Marvelem se začínáme čím dál více rozcházet. Jasně, nemůžu se považovat ve svých 41 letech za nějakou cílovku, ale i přesto jsem si ověřil, že když jsem si nedávno znovu pouštěl Iron Many nebo třeba prvního Thora, tak na mě ty filmy stále dokáží účinkovat. To ani nemluvím o Kapitánech, kteří byli vždy špičkoví. Jenže se Strangem si zkrátka nevím vůbec rady. Jednička mě úplně nesbourala a Dvojka je pro mě absolutně nesrozumitelná. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediné co se mě na tomhle Strangeovi líbilo: Scéna s chobotnicí, ultimátně krvavé killy a Bruceovo cameo. Zbytek včetně dvou matek mě dokonale sral. 40% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Když Wong (Benedict Wong) prozrazuje Wandě (Elizabeth Olsen), že Darkhold je jen opisem a kletby najde na hoře Wundagor, říká jí, že se z hory nikdo nikdy nevrátil živý. Pokud však existuje opis, tak ho někdo musel udělat a dostat se s ním živý pryč z hory. (Monyyyyyy)
  • Kostým varianty Doctora Strange pod jménem Defender Strange (Benedict Cumberbatch) je velmi podobný jeho kostýmu z komiksu „Secret Wars“. (Frca)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama