Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek mělo svou atmosféru, nicméně mě to pořád tak nebralo, Hannibal je takový průser až to hezké není a konečně - Červený drak je naprosto (jediným) perfektním filmem s Hannibalem Lecterem. Hodně potěšil Edward Norton v roli agenta Willa, byl naprosto skvělý jako vždy a ani Ralph Fiennes se nedržel zpátky . Na takového psychopata se hodí tak moc, až je to svým způsobem děsivé. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nikdy nesrovnávejte "Červeného draka" a "Hannibala" s "Mlčením jehňátek". Jsou to naprosto odlišné filmy spojené pouze postavou dr.Lectera - nic víc...Co říct o "Červeném drakovi"? Snad jen to, že jde o skvělý (nikoliv otrocký!) přepis ještě lepší knihy podpořený výbornými hereckými výkony a napínavou atmosférou. Hodně lidí se pozastavuje nad výkonem Anthonyho Hopkinse, ale já říkám, že byl opět vynikající - dr.Lecter tentokrát ze své šílenější stránky, kdy se nedokáže kontrolovat tak jako obvykle. Však kdo by se dokázal ovládat v cele tváří tvář vlastní nemesis? Z tohoto úhlu pohledu sir Anthony opět dokazuje, jak výtečným hercem je. V "Červeném drakovi" má však zdatného protihráče nejen v zajímavém Edwardu Nortonovi, ale především v Ralphu Fiennesovi, který Francise Dolarhydea vykreslil naprosto brilantním způsobem a je škoda, že se na plátno dostává až po poměrně dlouhé expozici...P.S.: Nikdy nezapomenu na to, jak jsme s Geminim a dalším kamarádem seděli v kině, "Červený drak" začínal koncertem baltimorské filharmonie a najednou se z orchestru ozval falešný tón flétny - je opravdu zábavné, když se v zaplněném sále ponuře a vědoucně smějí jen tři lidé a ostatní nechápou ;)... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově méně záživné a více rutinnérské. Vizuálně daleko méně přitažlivé, až obyčejné. Red Dragon tak nemá téměř nic, čím by publikum zaujal. Několik málo scen s Emily Watson a Ralphem Fiennesem a to je zhruba tak všechno. Až příliš detailní kopie Mlčení jehňátek s tím rozdílem, že skoro nic dobrého zde není a to špatné je jenom zde. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné nostalgické zaspomínanie si na 'The Silence of the Lambs' (stolička, sklenené sklo, spoločné pátranie), od ktorých sa Ridley tak neslávne odklonil. Pátranie a honba za "škriatkom" je perfektne nenudivo vykonštruovaná, zvraty v deji (s Hoffmanom a záver) ma tiež milo prekvapili. Brett ukázal, že sa vie chopiť aj serióznejšieho filmu a spracovať ho na úrovni. 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl srovnávat s Jehňátky, tak musím hvězdu ubrat. Když to srovnám s Hannibalem, musím hvězdu přidat. Výborná atmosféra, výborný záporák (poprvé, co jsem měl z Ralpha takový strach... :-)) a k tomu všemu Norton, kterému přejete, aby toho bastarda konečně dopadl. Co na mě ale opravdu zapůsobilo, byla Emily Watson v roli slepé... scéna, mezi ní a Ralphem u něj doma, to jen tak nezapomenu.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • V jednom záběru se policista Graham (Edward Norton) probírá videokazetami, mimo jiné i kazetami do videokamery (podle velikosti a tlouštky krabičky se jednalo o kazety VHS-C). Bohužel první videokamery VHS-C od firmy JVC se objevily na trhu až v roce 1983, tedy dva roky po vydání knihy. (pjotri)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 93,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 209,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama