Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (133)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako priaznivec filmových adaptácií románov Jane Austen, pričom tie sa mi čítať nechce, som dostal presne to, čo som očakával. Teda skôr som možno očakával nejakú implicitnú modernizáciu, ale toto je Emma a Austen presne tak, ako podľa mňa má vyzerať. Prehliadka kostýmov, prvotriedni herci, kvalitné dialógy a samozrejme happy end a pred ním množstvo peripetií. Bál som sa, že mi Anya v hlavnej úlohe nesadne, podľa fotogalérie ma nepresvedčila, ale akonáhle sa hýbe, rozpráva a predvádza gestá, stáva sa z nej Emma. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Jsem zarytá fanynka Jane Austen a Emma je jeden z mých nejoblíbenějších románů. Mám moc ráda film s Gwyneth a miluju minisérii s Romolou. Na tento film jsem se těšila, co ho oznámili, ale po trailerech jsem byla přesdvěčena, že se mi nebude líbit, zvlášť když jsem se dozvěděla nějaké další věci. Jaké bylo mé překvapení, když jsem celý film sledovala nadšená a s takovou tou typickou šťastnou náladou, kterou z adaptací Austenovek mívám. Už jsem se na film stihla podívat dvakrát a zbožňuju soundtrack (tedy většinu - ty náboženské chorály ne). Přišlo mi to roztomilé, barevné, vtipné, kouzelné, emocionální. Ano, má to své mouchy. Herečka pro Emmu není ideálně vybraná, ale Knightley si mě totálně získal. Škoda, že další postavy kromě Harriet nedostaly tolik prostoru a někdy byly jejich charaktery i zkreslené, ale to mi nevadilo. Přidané nebo chybějící scény mi kupodivu nevadily, důležité je pro mě, že mám z filmu dobrou náladu a to se stalo. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímky z tohoto obdobia, nie sú môj šálok kávy. Nevyhľadávam, ale ako sa hovorí, po steaku by si občas trebalo dať aj niečo menej tučné. Nie je to typická historická romanca, je to skôr veselohra, kde sa herci skôr pitvoria a nie hrajú. Knihu som nečítal, iné filmové verzie nevidel. A tak som si to užil ako komédiu, ktorá občas zabrdne až do paródie. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Za mne ve stínu starších filmových bratříčků propadák. Nehodnotím námět ani předlohu, ale zpracování a to je prachbídné. Velmi nešťastně obsazeno. tupě vyhlížející Emma, naprosto nesympatický slovansky vypadající Knightley, kněz co vypadá jako bukev, jeho manželka jako pavlačová drbna, naprosto tuctová Jenne a další. Snad jedině Harriet ušla. Prostě oproti verzi s Gwyneth ubohé. Vlastně bych ani nevěřila, že lze jeden z nejlepších příběhů od Jane Austen tak zprznit. Toto provedení bylo nudnější, než přenos z poslanecké sněmovny. Za mne jedna hvězda za kostýmy a výpravu. Jsem zklamaná až na půdu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nová Emma. u mě za starší Emmou silně zaostala. Zatímco původní hlavní hrdinka dokázala působit přes svou sebestřednost a bezohlednost i mile, ta nová mi byla po celou dobu dost protivná. Největším zklamáním pro mě ale bylo obsazení; jediným přínosem byl Bill Nighy (který měl hanebně málo prostoru), Anya Taylor- Joy byla pro mě neutrální, ale všichni ostatní mi prostě nesedli. Největším šokem bylo asi obsazení Mii Goth do role Harriet Smith, když ji srovnám s Toni Collette... Taky by mě zajímalo, proč se pan Elton neustále tvářil jako upír, který je už jen kousek od krční tepny své oběti- Drákula hadr. Pro srovnání s filmem z roku 1996 to bylo dobré, ale reprízu si dám asi těžko. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Název filmu má nezvykle na konci tečku. Podle režiséra to má symbolizovat, že se jedná o „dobový“ kousek, který je zasazen do své éry. (TaNya_)
  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama