Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 20

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 20

Recenze (371)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok, takže děj stojí a padá na tom, že si holky při použití svých schopností vyměňují místa. Dobrý nápad. Super. Jenže proč tahle fíčura funguje jen někdy a jindy zase ne? Krom toho, že se to hodí do scénáře? Nejdřív mě napadlo, že musí všechny tři použít svou schopnost najednou, ale pak mi došlo, že nemá cenu hledat v tom žádnou logiku, protože sami tvůrci nad tím jenom kývly hlavou. Na druhou stranu chemie mezi hlavními hrdinkami funguje na jedničku a Captain Marvel není arogantní jako v prvním díle, což je hodně velké plus. Co naopak nefunguje, tak kopie záporáka z jedničky Strážců galaxie, jenom v ženském provedení, kterou si zahrála nějaká Zawe Ashton. Normálně bych řekl, že ji Marvel obsadil proto, že je fakt talentovaná a čeká na svou první pořádnou roli, ale stačilo otevřít Google a zjistil jsem, že je to žena Toma Hidlestona. Ano, toho Lokiho. Tudíž bych se vůbec nedivil, kdyby ji práci dohodil tzv. po známosti, protože tahle role jí vůbec nesedla. Teda aspoň doufám, že je to rolí a ne nedostatkem talentu. Určitě by si totiž potřebovala půjčit nějaké to charisma od svého manžela. Nakonec to nebyla taková hrůza, jak všichni predikovali (teda až na tu planetu plnou zpívajících lidí a kočky, hodně cringe scény). Mnohem víc mě jako diváka urazil poslední Thor. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Barvičky a nuda. Disney chrlí ročně minimálně vyšší jednotky téměř stejných marvelovek, které jsou si naprosto podobné, a šablonovitostí se podobajících Power Rangers. Člověk si pak ani nepamatuje, o co v nich šlo. To je v provázaném universu světa Marvelu problém, jelikož odkazů na předchozí filmy je ve tu hlavně na začátku hromada a já už se moc nechytal, i když mám nakoukáno. Akční scény a CGI sice propracované, ale co je to všechno platné, pokud jsou prokládány melodramatickými plky na různá rádoby vyšší témata. Je to pak dostatečný důvod vidět film na velkém plátně? Podobně ošetřených, a nazřídka vtipnějších/zábavnějších, filmů jsou dnes v kinech k vidění mraky... Asi jediným opravdovým pozitivem tak je stopáž The Marvels a to, že jsem se v kině nenudil tak dlouho, jak je v dnešní době zvykem. ()

Reklama

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Začal bych dobrýma zprávama: pouze jedna potitulková scéna, je to krátké (pocitově nekonečné) a třetí díl nevznikne. Tím jsem dobré zprávy vyčerpal. Jak je možné že jsem dal odpad? Vedle Marvels je i Třetí díl Antmana kvalitní film. Druhý Thor je veledílem a Čtvrtý Thor je zábava se skvělým záporákem. Proč tohle píšu? Protože Marvels jsou neskutečná sračka, kterou snad producenti nebo Kevin Feige nemohli na zkušebních projekcích vidět. Koho proboha napadlo tohle poslat do kin? Proč to nezničili podobně jako Warneři nedávno Catwoman? Naštěstí si teďka dá Marvel na chvíli klid, protože vyrábět filmy kde jsou pouze nezajímavé postavy (komukoliv chybí charisma), je to poslední co potřebuje. PS: Ve filmu podle mě neexistuje ani jeden záběr, který by neobsahoval digitální trik. K něčemu takovému co se navíc celé odehrává ve vesmíru se hodně těžko hledá nějaký pozitivní vztah. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Is This Cinema? Budeme s Martym zajedno a můžeme v klidu říct, že ne. Marvels jsou jiná marvelovka, než na jaké jsme byli v poslední dekádě zvyklí. Nejde o zásadní událost, kterou byste z hlediska diváckého zážitku či důležitosti pro vývoj filmového multiversa neměli minout; spíše jde ve své jednoduchosti, překotnosti a naivitě až o staromilskou komiksovku – rychle plynoucí oddychovku, se kterou můžete v kině zabít hodinu a půl a nic moc od ní nechcete. V tuhle chvíli sám nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Zbytečnost a banálnost hlavní příběhové linky o (překvapivě) záchraně vesmíru i nenápadnější linie o nutnosti nápravy charakterových vad hlavní hrdinky musela být jasná i tvůrcům, a tak děj rozmělnili dvěma sekvencemi za hranou sebeparodie. Jak vážně pak může divák brát film, který nebere vážně ani sám sebe? Hrdinné trio je celkem fajn, efekty nejsou tak ošklivé, jak jsme viděli v několika posledních komiksovkách (i když hlavně z dílny DC) a jejich pichlavé, rádoby vtipné dialogy cílovku teenagerů snad i trochu pobaví. Zamrzí hlavně slabá záporačka a přehršel pseudofyzikálních keců, snažících se aspoň naoko zakrýt nesporný fakt, že postavy mohou kdykoli udělat cokoli. Hlavně se ale lituju všechny nebožáky, kteří poctivě sledují všechny marvelovské seriály, aby se pak dočkaly zužitkování postav ve „spektáklech“, jako je tenhle. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Málokdy se vidí takový nepoměr v řemeslu a obsahu. Vypadá to dobře, akce je fajn, herci až na záporačku a Samuela "přiše L. jsem si pro šek" Jacksona jakbysmet, jenže k čemu to je, když ten zbytek je tak prázdný, a když ne prázdný, tak debilní. A to říká člověk, kterému Thor 4 nevadil a She-Hulk přišla vtipná. Nerozvíjí se tu postavy, příběh by šel vyřešit za pět minut a i oproti první Captain Marvel je to šíleně bezzubé. Tuhle situaci jeden nebo dva filmy nespraví, tohle chce fakt mnohem větší změny. 5/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Film musel po dotočení prejsť „rozsiahlou prestavbou“ a opätovným natáčaním, ktoré prebiehalo štyri týždne, aby bol dej údajne súvislý. (Arsenal83)
  • První pokračování MCU, ve kterém se žádný scenárista nebo režisér nevrací z předchozího filmu. (KGBelik)

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Reklama

Reklama