Reklama

Reklama

Star Trek: Podivné nové světy

(seriál)
  • USA Star Trek: Strange New Worlds (více)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. (SkyShowtime)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

No ta tvá poznámka stran vývoje postav v dřívějších Trecích... Že to i přes těch sedm sezón leckdy nebylo kdo ví jaké. To si myslím že sedí, protože ten character building tam skutečně velice často není kdo ví jakej.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Jo, to je dobre prirovnani. Sice tam citim vice predchozich ST inkarnaci, ale ten STE tam tez citim. 

noriaki

noriaki (hodnocení, recenze)

Díky oboum. Tak já to tedy zkusím. Modlete se za mě. 🙂

na příspěvěk reagoval PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

noriaki

Naštěstí si to z STD zatím mnoho nevzalo (nicméně taky je venku zatím jen pilot, že ano ;-). Ovšem do TOSky to má IMHO taky daleko. Je to spíše blízké stylu, vyprávění a chování postav v ENT (což já osobně kvituji).

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

noriaki

Ja v tom citim veskery trek od 1964-2005. Pokud ovsem po 4 shlednutich mohu konstatovati za sebe v pr. pilotu, je to rozhodne spise TOS nez DSC. Asi 2 narazky na konec 2.s.DSC ze ktere jak vime SNW vychazi jsem zaznamenal. Ale nijak mi nepokazily celek, pac jsem na to stejne cekal. Jen doufam, ze jich bude v celkove serii, minimum, jako v pilotu. To je za me. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

SeTTi

P.s. času to sice zabralo ve starých tv trecích a leckdy to ani po 7 sériích nebylo skoro poznati, hehe. Trošku přeháním, ale ne moc.;-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

SeTTi

Taky pravda. Ale šlo by to. Ale jak říkám, nepotřebuji to nutně. když budou ty, co jsme poznali v pilotu (který jsem dnes viděl po 4.) stejné i v zálotu (sorry, tak já říkám posl. dílu:) pohoda...jazz. Jo a vzpoměl jsem si, že při důkladném sběru info a fotek posl. měsíce, jsem někde četl, že snad v 1. max v 2.s. má býti jakýsi blíže neurčený čas. skok, takže to asi nebude klasicky sezona=rok v ST universe. 

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

PKD

Ono hlavně jakého vývoje postav chceš docílit, když má řada 10 dílů? Stačí se podívat kolik času něco takového zabralo v klasických seriálech. 

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Ono by to ale šlo, hlavně když drtivá většina těch nešvarů je jen v hlavě diváka, nikoli v seriálu jako takovém... A osobně věřím, že za nějaký čas si nemalá spousta lidí na tyhle nešvary už ani nevzpomene. Podobně jako se dnes už běžně nevzpomíná na nešvary s TNG, DS9, VOY a dalšími Treky... Stačí nebýt konzerva, přijmout trošku té startrekové otevřenosti a ono si k tomu lze pak nějak najít cestu, pokud to ovšem jeden nechce vyloženě celým svým já nenávidět, jak tu někteří předvádí.. :)

na příspěvěk reagoval PKD

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

cernakus

Tohle mi přišlo taky naprosto absurdní. Ale jak říkáš ... zatím nejstartrekovatější trek za poslední dekádu. Stejně ale budu našlapovat velice opatrně při dalších epizodách ... Přece jenom nešvary Discovery i Picarda tam občas trochu vidět jsou.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak já též samoz. očekávám nějaký ten vývoj, ale pokud to bude jako v TOS, kde ten vývoj postav obecně jest minimální, tak mi to rozhodně vaditi nebude. Aspoň se to tomu 60tkovému originálu ještě více, přiblíží, hehe.;-) No, rozhodně jsem velmi zvědav, na Unu a La´an. Byť již v pilotu, bylo leccos, řečeno. Ale pochopitelně zajímají i ostatní, leč jak to tak bývá, někdo více, někdo méně. Každý máme své favourity.

na příspěvěk reagoval SeTTi

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

SeTTi

Když to porovnám s těmi ´´krasavicemi´´ z pseudoNadace, tak Goodingová je docela sympatická (nepovažuji ji za vyloženě, eeeew) a když se usměje, tak je jak 5 leté dítě. Což nemyslím, jako negativum. To její ,,cool´´ na konci jako reakce na Pikeúv kultovní projev, hovoří za vše.;-) A i když se nepovažuji za extra fandu JJ verse, tak ale musím zase dodati, že Uhura v.2.0 je docela sexy, nebo tak.;) Což pro SNW samoz. není podstatné. Mě se hl. líbí, jak Kirkův brácha (co tak později dosti špatně skončí) vypadá s tím knírem, jak nějaký sňatkový podvodník za C.K.monarchie.:))) Co se týče zbytku ženského osazenstva, tak to rozhodně souhlasím, že to vyvažuje více než dost. Tak si vem, že i v TOSce se vždy (nebo aspoň většinou) bylo na co koukati.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

cernakus

Jako podle mě ten krátký sestřih dost pomáhá. Její fotky s delšími vlasy dokazují, že to mohlo být mnohem horší. 

Každopádně zbytek ženského osazenstva její menší nedostatky ve vzhledu vyvažuje. Navíc se zdá být milá a ani její charakter nevykazuje debilitu sobě vlastní osazenstvu DIS, takže to s ní půjde. 

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Souhlas. Ja bych to sice tak komplexne nenapsal, pac by to bylo v dnesni hyperdobe rasisticke, ale ano. Na 100%

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Tak stran charakteru je tam zatím nástřel všech zúčastněných myslím že velice dobrý, pro mě zcela určitě, ale s tím jsem tak nějak i počítal, nebo tvůrci postavy napsat prostě umí, ať už si o tom kdo chce co chce myslí :). uvidíme jak dál, ale v tomto ohledu by to snad mělo být OK.. ;)

na příspěvěk reagoval PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Goodingová prostě není hezká ženská. A ano, nevhodně zvolený sestřih tomu faktu dost napomáhá. Nicméně ani s jejími standardními vlasy to není žádná hitparáda. Jasně, je to čistá černoška, takže má handicap. Není bez důvodu, že všechny černé sexsymboly Hollywoodu jsou ve skutečnosti mulatky. Určité, geneticky podmíněné, tělesné (obličejové) prvky černochů jsou prostě pro většinu normálních lidí nevábné. Mimo jiné rozpláclý nos, vystouplé čelo (a mnohdy i nadočnicové oblouky), kulatý obličej a odulý ret. Vlasy jsou pak kategorie sama osobě. Nicholsová byla právě mulatka a byla to fakt pěkná baba. Zoe Saldana dtto. 

Vzhled Goodingové bych vůbec neřešil, kdyby nehrála kanonicky ustanovenou krasavici a nebo hrála v obludáriu, jako je posádka Discovery, kde by patřila mezi to hezčí. Jenže Pikeova Enterprise se hemží kočandama a i taková Romijnová je MILFka jak víno. V takovém prostředí pak ošklivost Goodingové, navíc s nevhodným účesem prostě praští do očí.

na příspěvěk reagoval PKD, SeTTi

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Opet, souhlas. Dobre receno. A nezapomenme, ze i z dostupnych foto, Una bude stridati ucesy jak na bezicim pasu. :) Ale ja presto opet dodam, ze by pro me osobne bylo zuzo, pokud by souc. (jeste jsem kupodivu nezjistil, co na to rika  puv.predstavitelka) Uhura mela haro, jak v 60tkach. Ale to uz je fakt jen detailni prndani. Tedy ne, ze by mi to vadilo. :) Ve vysledku tak zalezi na tom, jak bude postava podana. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Mě třeba přijde úplně v pohodě předpokládat, že jako kadet si mohla Uhura klidně vydržovat takovíto velice krátký sestřih a nadcházejících letech si vlasy nechat narůst. Ostatně Uhura samotná v průběhu TOSky a TOS filmů vystřídala tolik různých sestřihů, že to dává smysl, když by si jako kadetka zkusila i sestřih hodně nakrátko :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

V pohode. Sympaticka je, jen pro nekoho, kdo doslova vyrustal na Nicholsonove, mi proste prijde a jde jen o zvyk, jako protoverze TE vysoce vlasate Uhury, jak ji znam/e, dale,ze je holohlava. Ale rikam, nemam s tim problem. Jen je to takova serie vizualnich vjemu na ty ktere postavy. Tak jak to chapu v teto zatim positivne naladene diskusi. Zkratka je to o tom, ze vsichni ocenime tu postavu a dale uz je to jen o osobnich preferencich. Stejne ST znalci vedi, jak to bude v TOS. 😉👌

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Já s tím rozhodně problém nemám.. ;)

A s tou Uhurou a vkusem jsi to vystihl celkem trefně. Je to o vkusu a ten  má každý svůj a jiný. Rozhodně to není o tom, že někdo řekne kdo je jak krásný, nebo ne a ostatní podle toho musí kývat.. ;)
Jinak mě "nová" Uhura přijde moc pěkná a sympatická, i s těmi vlasy jaké má. A třeba původní Uhura v podání Nichelle Nichols zase není můj ideální TOP ženské krásy. Nikdy nebyl, ale pro jiné zcela určitě je :))

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak s temi projevy bych ne tak zcela souhlasil, neb jak je jasne, DSC jsem zapichl po 2.s. a jediny projev co pro me stal za to, byl pouze v 1.dile 2.s. STP. Asi tak. Oba vime, kde si v ST obecne stojime, takze predpokladam, ze to nevyzaduje dalsi debatu. :) P.s.nechci a ani nehodlam rejpati do neciho vkusu, ale jen a pouze v pr. Uhury bych to s  tou krasou neprehanel. Ostatne, o jejim vzhledu (hl. nedostatek vlasoveho porostu) jsem se jiz vyjadril zde drive. Ale, to je jen takova kadernicka pripominka.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Je fakt že již od cast traileru to bylo poměrně jasně patrné, ale když to pak člověk vidí přímo "naostro" v seriálu, jak snad všechny klíčové posty na můstku Enterprise zaujímají sebevědomé a krásné ženy, a jeden si ještě vybaví Pikovo prohlášení z The Cage, že si na ženy na můstku (s výjimkou Uny/Number One) ještě nestihl zvyknout, tak to ve výsledku dává dohromady moc hezký a inspirativní obrázek o možné budoucnosti :)
Jinak mě to Pikovo dilema snad ani ne úplně zajímá, ale jsem rád, že se s ním podle mého očekávání a doufání autoři rozhodli nadále pracovat. Je to myslím zajímavý charakterový prvek, který k něčemu takovému vyloženě vybízí řekl bych. Tak uvidíme, co bude dál...

Jinak Pikův projev byl moc hezký, o tom žádná. Ale obdobných motivačních projevů a stejně tak inspirativních a hezky napsaných, bylo i v DIS a PIC také celkem dost, takže to já osobně nevnímám jako až tak moc velký highlight, protože tohle mají všechny současné Treky zvládnuté na jedničku.. ;)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Tak to je tvuj 1.prispevek,na ktery mohu reagovati s tim, ze souhlas. Ne, ze by to bylo zasadni. P.s.taky chci, proto se na to divam a dlouho se na tuto verzi po tech predchozich hranych experimentech typu... Co si jeste muzeme dovoliti, nez nas HC trekisti poslou do...... aby to byl hl. a predevsim, Pikeuv serial. Kirk uz svuj ma. Nyni je cas, na toho, kdo kdysi davno statoval jen v 1 episode. Fan filmy, nepocitam. :)  Asi tak. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Samoz.,ze vsiml. A uz od dob konce 2.s.DSC to vitam. A to vcetne faktu, ze Pike ma v posteli kapitanku. To me i dr. Lesterove vzdy vadilo jiz v TOS, ze nejsou zeny kpt. hvezdnych lodi. Nejak jsem to nechapal, ale kdyz si uvedomim, v jake dobe TOS vznikla, je to jasne. Na 2.str.,by bylo ponekud bizarr, pokud by bylo na souc.Enterprise vice zen nez chlapu. Z meho pohledu. Nic se nema prehaneti. Stran toho Pikeova dilematu, ktery byl z meho pohledu v pilotu squele popsan.. Vec se ma takto... Uprimne, bych jako mnozi dalsi, kterym se libil 1.dil,bral verzi, kdy to proste dle pred Kurtzmannem nema vedeti. Proste to, co bylo pred 2017.Jenze,jak bylo receno pri te perfektni debate Spocka s Pikem, vsechno i tato zmena, dava silu ci zmenu. Vzdyt, budoucnost neni jasne dana. Ovsem v ST pr., to jasne dane je, pac nelze jen tak z pleziru popriti TOS. A i kdyz s tim stale nesouhlasim, tak jak to podali v pilotu, nemam s tim zatim, problem. Byt jak jsem jiz predeslal, povazuji to za nadbytecny prvek. S tim, ze jak se bude 1.s.vyvijeti, jsem pripraven prijmouti (asi po1. ve sve ST kariere) fakt, ze to vi+Spock,ktery me zatim presvedcil, ze je Spock a dale se s tim muze (ale nemusi) pracovati. Ale za me, to nelovazuji za to zas.kvuli cemu to sleduji. Abych to upresnil, tebe to zajima, me moc ne, ale to neznamena, ze na to nejsem pripraven. P.s.jsem nadsen, ze postava, ktera me zaujala (ne diky jejimu prijmeni) La'an mela tolik prostoru. Byla squella/zajimava a ja osobne vypichnu tu scenu, jak si vyzadala od Pikea svoleni na te planete, jiti do akce a pak se krasne otrela o Spocka, ze nezareagoval se svym Vulkanskym stiskem, dostatecne rychle. To jsem si pustil, nekolikrate. Asi tak. A ten Pikeuv projev pred pohlavary? ST ve sve absolutni esenci!! 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Reklama

Reklama