Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Rockyho nemožno pokladať za nijak zlý, rozhodne nedosahuje úroveň jednotky, no film sa snaží byť vtipnejším a v zásade mu to aj celkom vychádza. Stallone je tu už tak akurát vymletý a častokrát zahráva lepšie partitúry ako v prvom filme. Osobne som sa celkom pobavil na scéne keď sa Rockyho niekto opýta či sa nechce stať členom ich kondomínia, pričom mu odpovedá, že ,,on ich nepoužíva". Film má pomerne príjemné tempo až do chvíle pokiaľ Andrian neupadne do kómy, kedy sa už všetko iba vlečie až do štandartne zvládnutého finálového zápasu. Uvažoval, že by som dal 3*, ale nakoniec prilepšujem, pretože nato, že som od dvojky toľko neočakával som sa ani veľmi nenudil. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

V současné době by nemělo pokračování Rockyho naprosto žádnou šanci na úspěch a s největší pravděpodobností by se ztratilo v propadlišti filmových dějin rychleji než bychom řekli hřebec. Ovšem datum natočení hraje v tomto případě roli skutečně největší a není tedy divu, že druhý díl boxera se srdcem plným amerického snu se dočkal nadšených ovací. Jiná doba. Tak zní klíčová charakterizace celé této věci. Příběh plný klišé, uměle vyhypovaných scén, jednoduchých hlavních hdinů a základní zpětné vazby na diváka holt před lety působil daleko jinak. Při sledování Rockyho má člověk takový zvláštní pocit. Není to jen styl točení (žádná digitální kamera, žádný rychlý střih, žádná syrovost, žádné digitální efekty), je to spíše substance retro prvků. Ať už jsou to starší automobily, stavby, obchody, městské čtvrti, oblečení, či samotný klíčový finální zápas, je tu prostě kouzlo stáří. Jiná doba, jiný svět a pokud to člověk nezažil, kouká na to ještě úplně jinak. Jednoduše řečeno, těžkotonážní nostalgie se vším všudy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už takové tradičnější a víc se tu objevují takové ty hollywoodské prvky. Rocky už nepůsobí tak nahlouple a scénář je o trošičku promakanější. Výsledný dojem je prakticky stejný jako u jedničky, na kterou druhý díl přímo navazuje. Líbí se mi, že se film zaměřuje více na Rockyho než na sport a když už dojde na zápas, tak je řádně nervydrásající a řekl bych, že ještě o chlup lépe vygradovaný jak minule. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +jakmile zazní hudba je to výborné, má to grády, opět velké finále -slabší a o něco nudnější pokračování, většina děje je bez hudby/// Rocky díky soboji s Apollo Creedem, získal jednak mírnou polularitu, ale hlavně jistej finanční obnos, který ho vytáhl nejen z nejhoršího, ale dokonce mu dovolil trošku si užívat života. Jenže nic netrvá věčně a tak i když si vzal Adrian a čeká s ní potomka, tak se stejně musí nějak uživit. Takže se snaží najít kdejakou práci. I když Rocky na dráhu boxera nepomýšlí (hlavně kvůli rodině), v té době Apollo už chystá odvetu. A tak se Rocky chytá své další šance, i když mu to bude ještě chvíli trvat. A to především kvůli rodiným problémům. No nevím do jaké míri to tehdy divákům přišlo zájímavé, ale dnes bych to považoval za tu nejslabší část druhého díli. Celkově cesta do finále je hodně dlouhá, snad i díky stopáži. Takže sem tam narazíte na nějaké to prázdné místo. Přezevšechno však finále stojí za to. Opět je nervydrásající, reálný a akční. Sem zvědavej na trojku./// Celkem 70%/// ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Rocky (Sylvester Stallone) kupuje stejné auto, jaké si jeho herecký představitel skutečně koupil v černé a zlaté barvě. Jedná se o Pontiac Trans Am. (HenryLuner)
  • Režisér John G. Avildsen sa rozhodol neujať sa réžie tohto filmu čiastočne preto, lebo bol zaneprázdnený režírovaním filmu Horúčka sobotňajšej noci (1977), takže Sylvester Stallone mal možnosť byť scenáristom a režisérom samotne, Nielenže Avildsen nakoniec opustil tento projekt, ale Stallone pokračoval v scenári a réžii pokračovania Staying Alive (1983). Avildsen sa neskôr vrátil k režírovaniu filmu Rocky V (1990). (Pat.Ko)
  • Nemocnica, do ktorej boli Rocky (Sylvester Stallone) a Apollo (Carl Weathers) prevezení na začiatku, je Pennsylvánska nemocnica. Zdravotná sestra, ktorá žiada Rockyho o autogram, nosí gombík s nápisom "Som hrdý na to, že môžem pracovať v prvej nemocnici v krajine, ktorá v roku 1976 oslavuje 225 rokov." Pennsylvania Hospital bola založená v roku 1751 a nachádza sa na 800 Spruce Street vo Philadelphii. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama