Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (155)

francis 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Jeden z problémů asi je, že jsem viděl jedničku a tak už mě postupy, na kterých dvojka staví napětí, nepřekvapovaly. Nebo to možná bylo něčím jiným, ale nebyl jsem zdaleka tak napnutej jako u prvního dílu. Většina smrtí byla až moc samozřejmá a předvídatelná. A konec není zdaleka takový drama, chybí tam ta gradace napětí, která byla v jedničce zásadní. Všechno jak na běžícím pásu - jakmile se objeví důvod, aby někdo umřel, už ho vezou. Škoda, protože novej nápad, nový prostředí a dobří herci, to všechno slibovalo, že by se tohle pokračování mohlo prvnímu dílu vyrovnat. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Jediné v čom sa Omen II vyrovná s jeho fantastickým predchodcom je opäť geniálna hudba Jerryho Goldsmitha..V iných aspektoch je na tom dvojka o niečo horšie, hoci stále sa jedná o nadpriemerné dielko... Atmosféra nie je taká hustá ako v jednotke, čo môže byť spôsobené mierne rozvláčnym dejom, chcelo by to trochu zostrihať...Samotný Damien síce pôsobí občas nechcene komicky, no celkovo sa jedná o dôstojné pokračovanie hodné mena "Omen"... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmařsky celkem slušné pokračování mnohem nadupanějšího Omenu, divácky však zbytečný zážitek, který kazí hned několik problémů. Předvídatelný děj, přílišné rozfázování příběhu a velice hloupá první polovina filmu. Ať si tu každý říká co chce, v rámci mezí se však jedná o originální film s novou zápletkou. Konflikt ďáblova syna a okolí je tentokát transformován do problematiky vyrovnání se s vlastní identitou, i když v první fázi přeci jen hodně vychází ze zápletky prvního dílu. Snímek začíná jak už jsem řekl docela hloupě, sesnámíme se s hlavními hráči a dojde k několika vraždám. Ději však chybí napětí a i když sledujeme značně morbidní vraždy (zasypaní pískem, přejetí kamionem), úplně jim chybí 'drajv' prostě se to děje a nám je to vcelku jedno. V druhé části, kdy si konečně Damien uvědomí svou vlastní identitu však snímek, ač stále postrádá propriety, kterými se proslavil díl první, graduje a opravdu se na něj dá dost dobře koukat. Závěr není tak úžasný jako pokus o vraždu v kostele, ale nepostrádá dobrou temnou atmosféru a skvěle otevírá velmi dobré pole pro pokračování. A abych nezapomněl, napíšu ještě něco co všichni víte: Hudební doprovod je opět boží a chorálů si užijete mnohem více než v případě prvního dílu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o trochu zbytočné pokračovanie hororového fenoménu, ktorý žiadne pokračovanie nepotrebuje, je Damien veľmi solídny horor s poriadne temnou atmosférou, ktorá ale musí byť vo filme o diablovom synovi samozrejmosťou. Je fajn, že sa nejedná o žiadne lacné béčko a máme tu osobnosti typu Williama Holdena. Určite zmysluplnejšie, ako "séria" Scanners, čo bolo vlastne iba parazitovanie na prvom filme. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený díl, s pekelně dobrým Taylorem coby Damienem. Film jsem viděl po hodně dlouhý době co jsem viděl první díl kterej mě uchvátil, sice je pravda že tohle nedosahuje kvalit originálu ani po kotníky, a tady zavládne dost často i nuda ale je to dobré, mordy jsou zábavné a herci jsou překvapivě dost slušní. Henriksen v takové podivné roli, ale zahrál ji obstojně. Jen občas prostě zavládla nuda a to především když se otčím Damiena snaží zjistit co a jak. Film nedosahuje ani atmosféry není tu ani ždibet, ale je to prostě dobré. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama