Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

blackJag 

všechny recenze uživatele

První film ze série o Rockym bez Rockyho a Stallone jen v titulcích u produkce, tak to je zklamání. No jo no, je tam jakási historie s bří Winklerovými, asi už to nešlo překousnout, budiž, Creed bez Rockyho, zvykejme si... Co velice k filmu, přiznám se, že jsem čekal větší pecku, má sice své momenty, např. inovativní způsob přístupu k zobrazení boxu, na druhou stranu konceptu ROCKYHO III šlo využít i lépe, ne? Dost se tlačí na pilu ohledně rodinného dramatu a někdy je ta hra natolik hlasitá (obrazně řečeno), že úplně přehluší (řečeno ještě obrazněji) to, proč jsme se tu sešli především. 65% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nadějně vystavěné sportovní drama, které ale v několika aspektech na své předchůdce poněkud ztrácí. Tak nějak zhruba takto lze v jedné větě popsat snímek Creed III, jenž se tentokrát musel obejít bez legendárního Sylvestera Stallone. Bál jsem se, že zrovna absence tohoto stěžejního elementu bude velký problém, nicméně opak je pravdou. Tvůrcům se zde podařilo vystavět samostatně fungující sportovní a rodinnou mozaiku, která je nejsilnější v první polovině filmu. Do tohoto bodu si budete královsky užívat gradující osudové dějové oblouky, precizně lícující soundtrack, dravou kameru a především Jonathana Majorse, který si zápornou postavu zcela zjevně užívá plnými doušky. Bohužel, v polovině druhé je velmi bolestně znát, že se muselo hodně stříhat a dělat hodně kompromisů, pročež to celé najednou začne vypadat velmi zkratkovitě a uspěchaně, takže se celý feeling snímku začne povážlivě kymácet a rozpadat. Avšak i přes tento značný neduh se stále jedná o skvělý film s boxerskou tematikou, který v rámci svých možností dokáže vice než dobře zabavit. A já se už teď nemohu dočkat dalšího dílu společně s přáním, aby opět na režisérskou sesli usedl Michael B. Jordan, na jehož neotřelý režisérský styl se opravdu dobře kouká. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „It was really hard to accept my dreams didn’t turn out the way I wanted them to.“ ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Creed III je důstojným závěrem trilogie, který ukazuje, že Michael B. Jordan není šikovný jenom před kamerou, ale i za ní. Jonathan Majors je castingovou trefou, souboje jsou ideálně intenzivní a v IMAXU vypadají velkolepě, intenzivnější jsou ovšem paradoxně ty pasáže, které se odehrávají mimo ring. Creed se poté sice může snažit, aby opustil stín Rockyho, dost možná jde ovšem o krapet prohraný souboj. Italský hřebec sice nechybí tolik výrazně, Creed má ovšem dost možná problém v tom, že do budoucna neexistuje směr, kterým koncept série nějak zásadně posunout. Při podobné nastavené laťce ovšem Creed IV ani spin-off Draga rozhodně neurazí…. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed, ale bez Rockyho. Je to obrovská škoda. No příběh není opět nic nového. Tentokrát se Creed porve s kamarádem z dětství. Jordan jako režisér nezklamal a film se mu celkem povedl. Teda až na ten finálový zápas, který prostě vizuálně působí rušivě. Chápu, že chtěl Jordan natočit něco jinak, ale tohle nebylo zrovna ono. Záporák Majors je muž na svém místě. Ukřivděně se tvářící chudáček, který je vlastně pořádná kurva. Je celou dobu natolik nesympatický, že i ten kdo nemá Jordana v oblibě, tak mu bude fandit. Jinak mi přišel film až moc upovídaný, a boxu málo. Méně keců a víc sportu by neuškodilo. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První "Rocky" bez Rockyho. Jeho absence se ve filmu nijak neřeší, ani není vysvětlena jeho aktuální situace, tak třeba někdy příště no...Ale i tak je poznat, že se pohybujem ve stále stejné rozjeté franšíce, a že se jede podle dobře zaběhnutých notiček. Opět se obloukem vracíme směrem k původním dílům, opět dostáváme nového outsidera, opět se musíme vracet po X letech do ringu...A opět to skončí přesně tak, jak divák očekává už na začátku. Jakoby po příběhové stránce už nebylo moc co vymýšlet. Řemeslná stránka zápasů je opět zvládnutá velmi dobře, ačkoliv pro mě je škoda, že s z toho už komplet vytratila ta atmosféra snímání klasického TV přenosu a přešlo se do rádoby cool zpomalovaček a dynamické kamery s detaily na obličeje. Je vidět, že Jordan jako režisér do toho přinesl nějakou inovaci, ale je otázka, jestli se tenhle svět má příběhově ještě kam dál posouvat, nebo už je na svém limitu vyčerpání. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno