Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Kevin Slanina měl hrát Thanose, ale byl pro tu roli moc dobrej, proto ho odmítli. Možná nemám vkus a nadhled [u Marvelu nikdy], ale Jakubko střílel trochu slepýma kullkama. Na rychlo splácená jednokvažka, otrok moderního konzumního přejídaní mu z těch kilech sraček ani nepříjde, že by bylo něco na těch junkfilmech něco jalového a nezdravého, a zdegenerovaným mozečkům to bude bohatě stačit. A Baby Groota bych hodil do kompostu. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

James Gunn je jeden z nejvýraznějších komiksových režisérů dneška, a tímto vánočním speciálem to jenom potvrzuje. Nevím, jestli v mainstreamové filmové tvorbě aktuálně existuje někdo, kdo umí tak zábavně a organicky kombinovat komediální prvky, akci, popkulturní narážky a emotivní práci s postavami, a ještě u toho působit svěže a neokoukaně. Zde tentokrát dostali prostor Drax a Mantis, přičemž o komediálním potenciálu prvního z nich (a nečekaně slušné schopnosti Davea Bautisty to zahrát) se již vědělo, ale mimozemšťanka s tykadly v podání Pom Klementieff mě vyloženě překvapila a v podstatě si těch necelých 40 minut stopáže ukradla pro sebe po stránce humoru i emocí, i když to primárně mělo být o Quillovi a Vánocích pro něj (vánoční atmosféru jako takovou ale Gunn dokázal vytvořit velmi příjemně). Je ovšem škoda, že akce a srandy, vycházející z toho, že Kevin Bacon hraje sám sebe, ale Drax s Mantis to nechápou, se nevešlo více...takových 15 minut navíc, zaměřených na tyto prvky, a přemýšlel bych o plné palbě. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to úplne zbytočný doplnok, ktorý nemá na sériu žiadny vplyv, ale kto ma rád Vianoce a vianočné špeciály svojich obľúbených filmov, tak ho to určite pobaví (preto dávam aj tu štvrtú vianočnú hviezdičku). James Gunn sa zase raz trošku odviazal v dobrom slova zmysle. Je to krátke a celkom vtipne, tak ako sme pri tejto partii zvyknutý, no je trošku škoda, že Peter, Groot a Rocket moc priestoru nedostanú a celý špeciál je hlavne o tom ako Drax a Mantis idu ukradnúť Kevina Bacona, aby ho mohli dať Pítrovi pod stromček. V roku 1984 Kevin zachránil svet tancom. Tentokrát pre zmenu ukáže, ako si Vianoce užiť. P.S.: samozrejme nezabúdajte na vianočný stromček za titulkami. 75% - 4* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je to milé až infantilní a dojemné, ale to tak nějak k Vánocům patří. Rozhodně nejspíš...nic pro nemilovníky comicsů a dospělé, co ztratili fantazii a už dávno nedokážou být dětmi. Nejlepší scény - honička a bitka s policajty, údiv Petera, když se rozsvěcela světla (a koho tohle nevezme, tak už se mu dětské vzpomínky na Vánoce definitivně vymazaly z hlavy) a závěrečný dárek, který byl ten nejlepší. Osobně tak nějak nechápu, proč s tím ztrácí čas ten, kdo to pak hodlá rozšlapat, ale asi proto. Na adventní čas jako dělané. ()

Zajímavosti (34)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama