Reklama

Reklama

Epizody(8)

Loňské léto uzavřela čtveřice kamarádů dohodu, aby ututlali jedno temné tajemství. Ale nyní to vypadá, že někdo jejich tajemství zjistil. (mikki089)

Recenze (13)

Aurus 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Za mě docela dost povedený slasher seriál který je podle mě lepší než Tajemství loňského léta 1 a 3 ale na druhý díl to prostě nemá. Příběh seriálu je výborný, postavy jsou sympatycké, hudba je výborná, atmosféru tento seriál má docela dobrou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je výborná. Co se týče konce seriálu tak ten sen nečekal a musím to velmi pochválit. Škoda že není druhá série. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Podle traileru to vypadalo jako typickej 21. století film a trochu to páchlo i levností. Tak jsem se rozhodl to nesledovat. Pak mi ale Sammy.Boy tenhle film jakožto nefanouškovi původních Tajemstvích doporučil. Dal jsem tomu šanci a teda, hodně mě to podle prvního dílu překvapilo. Výborně vykreslené vztahy a dialogy mezi sestrami (navíc dvojčata, to oceňuji), celkovej vibe působil dobře, slušně to gradovalo a závěr epizody byl úplnej mindfuck, až mně zamrazilo. Musím říct, že udělali skvěle, když pozměnili ikonickou scénu na silnici do něčeho, co by vás ve snu nenapadlo. Celkově jsem moc rád, že to není zase to stejné Tajemství loňského léta, protože to už tu bylo třikrát. Postavy jsou dost sympatický. Jediný Dylan mi tolik nesedl, ale ta postava byla takhle dělaná záměrně. Bohužel kvalitě prvního dílu se potom už žádný nevyrovnal. V půlce je průběh takový divný, náhodný (Clařin dům). Ke konci to jde lehce nahoru, ale závěr je taky random a finále se mi upřímně zprvu nelíbilo, přišlo mi to takový wtf. Ale s odstupem se mi nakonec svým způsobem líbí. Zamrazí mě u věty ,,What the fuck is wrong with you?‘‘. Vrah teda předvídatelný nebyl, to mě překvapilo, protože se mi zdála jedna postava celou dobu očividná, ale nezdá se mi, že by onen vrah byl natolik čestný nebo správňácký, aby ho to k vraždění dohnalo. Upozorňuju, že v závěrečných titulcích říká vrah, jak vraždil. Killy samotný párkrát mimo kameru byly, ale mně osobně přišly někdy dost gore a zlý. Vrah má tady nový způsob zabíjení. Hudbu má seriál doboru. Je super, že odhalené i neodhalené scény z prvního dílu se prolínají celým seriálem. To zvyšovalo hned mou pozornost a vždycky jste se dozvěděli něco novýho. Bez z nich bych se víc nudil a možná bych 1 hvězdičku ubral. Hejtrům nebo lidem, kterým se staré Tajemství nelíbilo, bych tohle doporučil nejvíc. Moje nejoblíbenější postava: Riri Vyhodnocení: Nejlepší Tajemství loňského léta ()

Reklama

cskomando 

všechny recenze uživatele

Musím jen souhlasit s uživatelem Marceloo. Byl jsem tak natěšený, že by se mohlo jednat o dobrou připomínku 90 let... těch skvělých originálních filmů. No a dostali jsme zpackaný seriál snad ve všech ohledech. Při poslední 8 epizodě, kde se konečně dočkáme rozzuzlení si člověk říká, opravdu jsem to chtěl vidět a čekal celou dobu na tohle ? Narozdíl od seriálu Scream (kde produkce patřila hudební stanici MTV), je Tajemství (od Amazonu) slabý odvar. Snad každý díl je zabitý nesmysly ve scénáři, kdy se řeší neustále kdo-komu-kde-kdy-s kým se vyspal, koho miluje a nesnáší ... jak v telenovele s náctiletými puberťačky. Kdyby byly alespoň trochu sympatické, bohužel. Nemůžete se těšit ani na nějaké brutální vraždy, téměř vše jde mimo kameru. Spíš to v nějakých dílech vypadalo nuceně, prostě to nějak zaplácáme, aby to už skončilo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov nasadne po nočnej zábave pod vplyvom alkoholu a drog do auta a vydá sa na cestu. Po ceste zrazia mladé dievča a jej telo ukryjú v neďalekej jaskyni. Rozhodnú sa nikomu o tomto čine nepovedať, ale o rok neskôr zisťujú, že niekto o ich tajomstve vie a chce sa pomstiť. - Originálny film I Know What You Did Last Summer považujem spolu so Scream a Urban Legend, za to najlepšie z deväťdesiatych rokov, ale toto je úplne úbohé priživovanie sa na kultovom názve. Prvá epizóda slušne navnadí a preniesla ma späť do časov, kedy som po škole utekal na autobus, potom rovno do gymu a následne regenerovať pri Scream a Scream Queens seriáloch, ale toto sa s tým nedá porovnávať. Po druhej epizóde sa tu už riešia len výdobytky modernej (de)generácie ako TikToky a OnlyFans, potom to kto s kým spáva a aby sa náhodou nepovedalo, tak tvorcovia ešte občas niekoho nechajú zavraždiť mimo záber. Madison Iseman som pár rokov dozadu považoval za nádejnú hororovú herečku, ale ak si myslela, že táto dvojitá hlavná úloha ju posunie niekam vyššie, tak je na velkom omyle. Tri hviezdičky len za slušné technické spracovanie, krásne prostredie, a za to, že skoro každý tam jazdí na pick upe. ()

Yaminka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, rozjezd solidní (ačkoli člověk tak nějak od začátku tušíte, jakým třesštiprdláckým směrem se seriál bude ubírat), postavy celkem na facku (nejsem si úplně jistá, jestli to bylo scénářem nebo mldým hereckým výkonem), plotwistů za sebe zaskládáných, jak důchodců čekajících ve frontě na levné banány, které někdy smysl dávají, někdy ne. Když jsem si četla obsah, čekala jsem, že to bude trochu víc jako naše proslulé devadesátkové filmy, ale světe div se, až na pár scén ze začátku, se příběh s původním celkem rozchází a na konci už nevíte ani své jméno. Spousta menších dějových linek hlavní hrdinku nikam nezavede (téma kultu, dopisy od vraha, atd...) a je to škoda, většina z nich prostě je, není a na konci se sám vyřeší. Plusový bod přidávám za nádhernou Iserman a ...prostě teplou Hawai, mínusové doby odebírám za více sexu než hororových prvků, zbytečně natažený děj, přidání některých postav ke konci příběhu a med (proč tam vůbec byl?!). Ale ze všeho nejsmutnější je zjištění, že po rozřešení zápletky si neřekne: "wauu, to dává všechno smysl," ale spíš: "wau, aha, no dobře." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na Havaji, konkrétne na ostrove Oahu. (Real Tom Hardy)
  • Totožnosť vraha bola všetkým hercom počas produkcie neznáma. Tí si ku koncu robievali stávky o tom, kto nakoniec vrah bude. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama