Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 007)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snyder vzal otěže filmu pevně do svých rukou a je to znát doslova v každém záběru. Zombíci už nejsou ty líně se koulející stvoření, nýbrž smrtící ďáblové. A právě díky této změně mohl Snyder dosáhnout ve svém projektu tak rychlého tempa a dynamických akčních scén, jejichž syrovost je nsmírně působivá - o to více v kontextu zombie hororu. Nevídaná vizuální stránka tak spolu s ohromně sympatickými postavami, cool hláškami a zdravou dávkou cynizmu (režisér na nás pomrkává v podstatě v každé druhé scéně) tvoří snad největší nářez roku 2004. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Whoa! Tak toto je poriadne maso, kde sa nešetrí krvou, ani nábojmi (hip-hip). Bez nejakých zbytočných kecov je to nadupané už od začiatku. A záver? Záver vo mne zanechal konečne poriadny pocit zadostiučinenia. Resident Evil a 28 Days Later po pri tomto vyzerajú ako úplní vychcipanci. Plus pár naozajstných vychytávok (hlavne v obchoďáku), s toho filmu robí velice milé prekvapenie. Bloody! Snydera začínam sledovať, debut má viac než podarený. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Ze všech postapokalyptický zombie hororů, pro mě nejvíce zombiácký nářez v podobě skvělé atmosféry a zárověň vtipného pojetí některých momentů. Zombíkama se opravdu nešetřilo a díky tomu se můžeme těšit hordami zombie návštěvníků nákupního domu, kteří slouží jako zábava přeživších uvnitř komplexu. Přeživší si občas zahrají hru HeadShotZombie, ale vše netrvá věčně a jako každý správný zombie film i tento končí úmrtím všech dosavadně žijících. Ináč -- Úplně nejvíc akční našlapaná bomba zombie zabiárna, která má pořádný grády a diváka nenechá po celou dobu silou napětí akce v okolí nadechnout. Jedná se o celkem vydařený remeak v moderním hávu a luxusními maskami ze strany zombie herců. 85% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když mrtví začnou kráčet, přestává legrace. Nebo možná naopak nastává. Kdo by to byl řekl, že bude seriózní zombie film nejsilnější v odlehčených a skoro až veselých montážích. Díky nim výrazně vybočuje z žánru a jako svěží vítr může diváka jenom překvapit. Kategorii krvavých nářezů ale nemusím a proto je z mé strany těch 70% pozitivním překvapením. V záplavě krve, střihu a atmosféry se snadněji ztratí do očí bijící nelogičnosti v chování postav a lehká násilnost právě oné nadšené přestřelenosti. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snad pokaždé, když zhlédnu film s tématikou zombies, mě tato myšlenka napadne. A v případě Úsvitu mrtvých, kde bylo nespočetné množství vystřelených mozků či ustřelených hlav jsem nad ní uvažovala snad po celou dobu sledování. Napadá mě, že pokud by musela naše republika, či naše město čelit invazi agresivních zombíků, nejspíš bychom neměli nejmenší šanci. Amerika to má nejspíš už dávno vymakané, ale naše malá zemička se s ní může jen těžko srovnat. Chci říct, kdyby k něčemu takovému došlo, jen těžko by běžný, poctivý obyvatel, kupříkladu malého moravského městečka seběhl dolů do sklepa nebo do garáže, kde by měl již přichystanou obsáhlou sbírku zbrojního arzenálu:) Kdo z nás má v šuplíku schovanou pětačtyřicítku, či někde ve skříni AK 47?:) A bez značné dávky střeliva by bylo zcela zbytečné se jim postavit. Takže jsme nahraní. A měšťáci by nám na pomoc určitě nepřijeli:) Úsvit mrtvých je naprosto a dokonale americkým filmem, se všemi postupy, charaktery i scénářem. Děj mi uběhl velmi rychle, ale možná jsem od něj čekala větší dávku post-apo atmosféry. Originální Romerovu klasiku jsem zatím neviděla, takže nemohu soudit toto její moderní zpracování. Rozhodně jde však o vydařený, brutální zombie nářez. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Zranění policisty se neustále mění. Původně se zraní na levé ruce, poté má obvaz na pravé. V další scéně opět na levé ruce a poté zase na pravé. (Kroup4)
  • Když ke konci filmu jeden z lidí zůstane na pevnině, má prázdné ruce, ale o 2 záběry později už v nich má pistoli. (Patrik256)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama