Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film v roce 2014 pro mě bylo docela náročný :D :D Chápu, že to byl hodně veliký extrém - ať už se to týká oblékání a celkově navození atmosféry skvělých a nejlepších hackerů na světě, ale bylo to strašný :D :D Sexuálně nabitá Jolie, která tam sváděla svého "manžela" a všechny ty nové technické vymoženosti a příšerné oděvní kreace :D Nejlepší pro mě byl Matthew Lillard, který pro mě "vyčníval" nade všechny :) Ale je to fakt hrůza :) Nikdy více, i když vidět to o 10let dříve,tak by to v pubertě jistě byla jiná podívaná. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já jsem antitalent na počítače a tak jen čumim, co uměj. Úvodní sekvence " ovládnutí televizního programu " je geniální. Jak by asi vypadala televize ovládaná hackery ? Když se ve filmu poprvé oběvuje Angelina Jolie, málem jsem ji nepoznal, je tu strašně mladá. CITÁT - Jo a máme na střeše bazén, schody jsou tamhle............ Ve filmu také zazní citát Ozzyho Osbourna - Ze všech věcí, které jsem ztratil mi nejvíce shází vlastní duch......... Po počáteční přehlídce umu několika hackerů se konečně hlavní hrdinové poznávají a začne souboj. Vetřelec a Kyselina se konečně potkají. Soutěž o otroctví nebo lásku může začít. Hlavním cílem je Richard Gill, šéf instituce potírání hackerství. CITÁT - Počítače nikdy nelžou.......... Na scénu přichází ale horší protivník a situace začíná houstnout, půjde i o život. Povedený, napínavý příběh z pěknou hudbou ( Simon Boswell ) a Angelinou Jolie. CITÁT - Já mám takový pocit, jako bych byl BŮH.......... ()

Reklama

filipP321 

všechny recenze uživatele

Pre mňa kultová záležitosť, pozerali sme na to ako na zázrak. Možno preto ,že som ho videl v 90-tych rokoch, keď bol internet na Slovensku v podstate nedostupný a ceny za PC s Windows boli tiež nedostupné pre 99% ľudí. Pre súčasnú generáciu už asi smiešne (diskety a pod.) , ale o 20 rokov sa tiež budú ľudia smiať zo súčasnej techniky :) Až tu z inormácií ČSFD som sa dozvedel, že dvaja hlavní predstavitelia tohto filmu Angelina Jolie a Jonny Lee Miller, sa stali manželmi v rokoch 1995-1999. Myslím si, že sa dali dokopy pri natáčaní tohto filmu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už když byl malý, tak se Dade Murphy (Johnny Lee Miller) zabýval hackováním počítačů - ale tenkrát byl dopaden a odsouzen k zákazu přibližování se k jakýmkoliv počítačům až do osmnácti let. I nyní si dává velký pozor, a jediným serverem kam se probíjí je místní kabelovka. Jenže nemůže tušit, že jeden z jeho přátel se dostane do serveru velké nadnárodní společnosti, a objeví zde spiknutí šéfa bezpečnosti, nebezpečného Eugena Belforad (Fisher Stevens). A tomu útoky mladých hackerů přicházejí právě vhod, protože na ně může hodit všechnu svoji nezákonnou činnost - jenže když se hackeři celé planety spojí, nic proti nim nezmůže ... Na film je třeba se dívat s hodně hodně velkým nadhledem (zvlášť pokud o problematice něco víte), protože vlastní hackování se zde skládá (kromě ježdění na kolečkových bruslích) v prolétání serverů ve stylu Descentu a nejzabezpečenější server ze všech je chráněn superheslem "god". Taky mě dostávaly přezdívky "hrdinů" - zvlášť v českém dabingu naprosto dokonalé ("Tak ty jsi Kyselina? A ty Bod mrazu?"). Takže víceméně jediné, proč si film člověk zapamatuje je první větší role Angeliny Jolie (a mimochodem vypadá hrozně) a naprosto šílená role Matthewa Lillarda... ()

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem jakože asi úplně nečekal, že v 90. letech vznikne alespoň trochu reálný film o hackerech, ale toto je teda moc. Podivná asi-jakože cool cyberpunková stylizace, extravagantní kostýmy a hlavně nepochopení základních principů, co hackování vlastně obnáší. Místo příkazové řádky běhají hackerům po obrazovce jakési datové dálnice, různé spořiče a jakési basic matematické vzorce (just why?). Hackeři bušej do klávesnice jak pominutí, dělaj u toho cringe grimasy, ale obrazovka na jejich činy nereaguje a to ani nějak zdánlivě. Scénář taky nestojí za nic a hlavně je to celé zoufalá nuda, protože to není ani akční, ani napínavé, ale především děsně slaboduché. 90's filmy se musí brát často s rezervou a o to víc, když se týkají nějakých tehdy moderních technologií, kterým nikdo pořádně nerozuměl a tehdejší boomeři-filmaři už vůbec ne, ale tohle je dnešním okem teda už naprosto nesledovatelný dobový relikt. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)
  • Angelina Jolie a Johny Lee Miller se vzali těsně před natáčením tohoto filmu, po čtyřech letech se rozvedli. (Pumiiix)
  • Scenárista filmu, režisér a někteří herci navštívili setkání The New York City 2600 Meeting new-yorkské společnosti hackerů, kde pozorovali reálné hackery a mluvili s nimi. (Aelita)

Reklama

Reklama